Clara Henry – TAMPODDEN w/ Thomas Sekelius: Könsroller | ep.07

124,961
 

Klicka här!

Published on March 4, 2016 by

En videopodd. Mycket mens.

TACK THOMAS! ♡
https://www.youtube.com/channel/UCJKIi6ysvTD9gtrpiamJ6jw

Se alla avsnitt av TAMPODDEN här: http://bit.ly/1MvIP55
… eller lyssna på dem här: http://bit.ly/22ws8rR

Jag skrev en bok. Hör mer om den här:
https://www.youtube.com/watch?v=lrScz…

Eller, för all del, köp den här:
http://adlibr.is/henryclara

Le merch: http://clarahenry.spreadshirt.se/
Le blog: http://www.claraslife.com
Le facebuk: http://facebook.com/clarahenryofficiallpage
Le twittuh: http://twitter.com/glasklart

50 comments

 • Matilda Merlund 5 years ago

  e de bara hoss mrjj ljudet försvann i början?

  Reply
 • Linus German 5 years ago

  Y U NO SUBTITLES? makes the meme face

  Reply
 • Siri Halldin Lööw 5 years ago

  Jag känner också så med min mensvärk

  Reply
 • Kissedbyafairy 5 years ago

  Älskar tampodden! De är så bra!! Tycker du ska göra ett avsnitt om endometrios och pcos för det är så många fler som har det än vad man faktiskt kan tro och det är sjukt hur många som inte ens har hört talas om detta.

  Reply
 • FazeFake 5 years ago

  I min klass är det alla kön högljudda

  Reply
 • Simply trashlogical 5 years ago

  Asså åååh, this is sooo important!!!! Älskar att ni inkluderar icke-binära människor med (:

  Reply
 • Alva Ronstad 5 years ago

  Åh, va jag älskar dina tampodder! hade oxå vart fett kul om du satt och diskuterade med en som är lite emot mens så den får utveckla sina tankar om mens eller något könsliknande. Hade vart otroligt intressant<33

  Reply
 • Hanna Bäckström 5 years ago

  Min mensvärk om jag inte tar tabletter: känns som som någon helt plötsligt, nästan utan förvarning, hugger en kniv hårt i magen. Då brukar jag vikas dubbelt och ibland börjar jag yra för det gör så fruktansvärt ont så det händer att jag börjar gå iväg men det slutar bara med att jag kollapsar efter några steg i kramper. Detta händer bara om jag glömmer värktabletter.

  Reply
 • ShArks 5 years ago

  Folk är knäppa så är det bara. Killar som inte sminkar sig borde enligt mig respektera de killar som gör det. Men också så borde de tjejerna som inte sminkar sig respektera de tjejerna som gör det. Jag har sett hur gäng innehållande osminkade tjejer sitter och blänger surt och kommenterar "kolla vilka utseende fixerade bitchar" men säger de tjejerna som sminkar sig "kolla vilka brudar, ingen stil alls" då blir det ett jävla liv. Det är fel i mina ögon. Jag kan tycka att en tjej klär sig förjävla illa men jag håller käft om det för hur någon annan väljer att se ut är inte min ensak och inte mitt problem.

  Reply
 • Mixoxz 5 years ago

  Det är synd att människor (en del) Kan strunta i hatet de kan se 100 000 goa kommentarer sen så ser man en hat kommentar och drar ner det glada direkt.. Fattar inte varför man vill hata? Istället för att bara säga.
  – Den här videon suger.
  Så kan man säga vad den här personen ska göra bättre… Det är mycket bättre att säga vad du vill att de ska göra bättre…Sen de som hatar för uppmärksamhet vill jag inte ens prata om… Bara sluta..

  Reply
 • my Lindholm 5 years ago

  har oxå opererat bort min blindtarm och när den smärtan var som värst så kändes det som min mensverk idag 🙂

  Reply
 • Bobs hörna 5 years ago

  Bra video! 😀

  Reply
 • Emelie Johansson 5 years ago

  gud vad Thomas är blyg här :p

  Reply
 • ulrika ahlberg 5 years ago

  Tack för svar❤️

  Reply
 • Josefineé Lindgren 5 years ago

  Är Thomas trans?

  Reply
 • The Cool Guys 5 years ago

  Det är inte sant tjejerna är högljudda och mobbar

  Reply
 • Desiré Josefsson 4 years ago

  Jag pratade med en kompis om hur smärtan känns och han är både gluten och laktosallergiker så jag sa typ att, Ja men det känns typ precis så som när du har fått i dig gluten och har grymt ont i magen. Det är väl mest en förklaring som allergiker förstår men han fattade och spärrade upp ögonen o ba OJJ x) så, ja, grattis killar

  Reply
 • Minna Carlsson 4 years ago

  Denna kommentar kommer få jätte många gillar utan anledning???

  Reply
 • Ebba Nordkvist 4 years ago

  Jag har två olika sorters mensvärk. En som bara är när jag bara vill ligga på golvet för att allt bara känns obekvämt och en där jag bara vill typ ligga i fosterställning och typ gråta och skrika. Men jag har också så att jag det att jag känner mig hungrig även om jag inte är hungrig, en väldigt jobbig känsla.
  Älskar dig Clara, kollar alltid på dina videos så fort dom kommer ut. Fick din bok i julklapp, så när det inte finns en ny video läser jag i boken. Den är så bra och rolig!!!
  Älskar dig!!!!! <3

  Reply
 • Simon Ekström 4 years ago

  En tjej i min klass sa till mig att hon tyckt det var äckligt att vara lesbisk men min faster är det och min bästa kompis är pansexuell jag bara blev så jävla arg hur kan det vara äckligt❤️❤️

  Reply
 • MR Toxic 4 years ago

  Thomas stor näsa 😀

  Reply
 • Marcus Ekstrand 4 years ago

  Jag har den "bögstämplen" varje dag

  Reply
 • Msp Sweden 4 years ago

  gör en tampodden med Tova Helgesson

  Reply
 • Vilmaemilia 4 years ago

  När jag kollade på videon så kom jag att tänka på när jag en gång tittade på Tomas kanal så kom det en kille som aldrig hade sätt Tomas innan, och det första han sa var "Vill han vara tjej?" Och då höll jag på att spy på honom?❤️

  Reply
 • Isobel Billsten 4 years ago

  Ni är bäst???

  Reply
 • Isobel Billsten 4 years ago

  Gör en med Anty

  Reply
 • Emmy Sweetforest 4 years ago

  Gud vad trött och ledsen thomas låter 0-o

  Reply
 • Is44cSw3 4 years ago

  Har du en agent?

  Reply
 • Diddi Ställborn 4 years ago

  NÄSTAN ALLA killar(folk med kuk) i min klass ligger på golvet, skriker och sloss på rasterna i korridorerna medan NÄSTAN ALLA tjejer (folk med pussi)låser in sig på toan och fnittrar

  Reply
 • Ebba O 4 years ago

  Just nu har jag orakade ben och vill ha det, men jag är samtidigt rädd att alla ska döma mig och tycka att det är äckligt! 🙁 Jag kollade i går på de andra tjejerna i skolan, det börjar bli varmt så många har shorts, och alla jag såg hade rakade ben! Jag är såå orolig och jag kommer nog inte gå med shorts utanför tomten :(riktigt synd då det är det jag vill.) Jag vet att jag bara borde skita i vad andra tycker, men jag kan inte…

  Reply
 • CpNeger 4 years ago

  man hör ju hen inte, prata högra 🙁

  Reply
 • Hej Hej 4 years ago

  Min mensvärk känns nästan exakt som när man är så bajs- och kissnödig så att det gör ont.

  Reply
 • Erica Backlin 4 years ago

  jätte bra avsnitt. och jag känner igen mig i det här du säger thomas med det här att man får en stämpel. jag är en gender fluid det betyder att ibland är jag en "kille" och ibland är jag en " tjej" jag är född som "tjej" och ofta beter jag mig som en jag bär en mask vart jag än är hemma, skolan, på stan och så vidare jag gör det för att jag inte vågar komma ut som det ena eller andra. mitt syskon när vi är ine i könsroller diskitionen frågar mig alltid samma fråga. är du kille eller är du tjej? jag vill säga något där emellan men enligt (jag vill inte säga vilket "kön") hen så finns det inte något där emellan. jag själv identefierar mig mer som "kille" men eftersom jag samlar på monster high dockor och använder smink så kan jag enligt hen inte va kille eftersom jag håller på med "tjejiga" saker och jag vågar ju inte säga något om det häller det känns så jobbigt. och så när hen kommer ut som trans känns lite mindre bra när hen alldrig betetsig som det andra könet som jag gjort i min uppväxt nu drar jag inte hen över en kam för jag vet inte vad som snurrar i hens huvud. men att då säga att jag är "tjej" bara för att jag samlar på dockor och gillar smink är väll endå onödigt för hen vet inte vad som snurrar i mitt huvud. asså jag vet inte vad jag ville få ut utav det här jag känner bara så igen mig snälla hata mig inte?

  Reply
 • Kevvin Derp 4 years ago

  Aids

  Reply
 • Natzz04 4 years ago

  Jag vänder mig till killarna

  Reply
 • Simone Smultron 4 years ago

  Fortsättning på förra kommentaren: killar på ett stereotypiskt sätt

  Reply
 • Krank Chudak 4 years ago

  Det var från det här avsnittet jag fick reda på vem Thomas är och hans kanal och jag har följt honom sen dess. Tack för den. 😀

  Reply
 • Herreguda 4 years ago

  Ble anbefalt kanalen din basert på hva jeg har sett på tidligere – så glad for det! Gøy å se en skandinaver lage både humoristiske videoer og informerende videoer om kjønnsroller! Gleder meg til å se mer av det du har laget! Hilsener fra Norge! <3

  Reply
 • Julia Lindkvist 4 years ago

  jag kan köpa kill skor

  Reply
 • Lilly 897 Momio 4 years ago

  Det var så himla intressant att kolla på!?

  Reply
 • Sally Ly 4 years ago

  Måste bara säga DAMN that makeup is freaking FLAWLESS!!! ???

  Reply
 • Blu Rain 4 years ago

  Men… det här med kläder och sånt har ju inte så jättemycket med könsroller och göra… kvinnor och män (cis alltså) har biologiskt olika kroppar och kläder är oftast anpassade till kvinnor och mäns kroppar, så att det liksom passar bra efter kroppstypen. Fast skor är ju lite dumt för allas fötter passar ju i klackskor oavsett vilket kön man har så länge man har rätt storlek…

  Reply
 • Xinereus 4 years ago

  Thomas e kung, rocking that självförtroende! 😀

  Reply
 • WilmaxGamingxVlogg Domlinson 4 years ago

  Vem har sagt att bara tjejer får ha smink?! Vem har sagt att bara killar får ha kort hår?! Vem har sagt att tjejer måste vara tjejiga och killar.. Aa.. Världen finns och människor finns.. Inga är exakt likadana till utseende och personlighet.. Jag är som jag är och jag är stolt över det. Jag kan inte säga att jag är något utom migsjälv! Jag bryr mig inte om vad andra tycker om mig för jag är jag och du är du! Jag älskar "killkläder" för att dom är snyggare och luftigare! Men inget heter killkläder och tjejkläder för mig! Jag tycker alla borde vara sig själv och inte hacka på ngn annan så blir allt bra! ?❤️

  Reply
 • NicolinEngelhart 4 years ago

  Btw så är Thomas en grov inspirationskälla, och Clara du är en amazing människa, du är ärlig men förstår, accepterar och diskuterar, det är oroligt fina egenskaper, keep them, jag tror att det hjälper många att bli bättre personer själva ❤️

  Reply
 • Nathalie Sage 4 years ago

  Jättebra podd! Vill bara belysa att här i Australien (där jag bor) så är det nästan INGEN som ens pratar om könsroller och det är typ SJÄLVKLART att flickor ska ha rosa (sött och gulligt) och pojkar ska ha blått (vara hårda och tuffa) till den grad att det nästan är helt omöjligt att hitta könsneutrala kläder till barn. Så även om det såklart finns mycket jobb kvar i Sverige så tycker jag att det verkar som om Sverige ligger i framkant vad det gäller den här frågan – blir faktiskt lite stolt 🙂

  Reply
 • Arriba Lunita 4 years ago

  Thomas jag har också varit som du bara tvärtom jag är Tjej och har alltid trivs med killar medan tjejerna har ignorerat mig och alltid liksom varit emot mig t.ex en gång skulle jag vilja dansa med tjejerna och de var 4 stycken jag frågade i fall jag fick va med och de sa nej sedan när en annan tjej kom fram sa de ja

  Reply
 • Tjabalooba 4 years ago

  älskar introt!?

  Reply
 • Emme Stunts 3 years ago

  Alla i min klass skyller deras dryga åsikter på religioner…
  Jag hatar när folk säger sådant och jag har två "vänner" som är präster och säger att det är fel av dom att säga så och att det viktigaste med alla religioner är kärlek och att acceptera alla och en av dom kanske ska komma till min skola och prata med dom som säger sånt

  Reply
 • SaraaDuVeet _ 3 years ago

  Jag har hört att mensvärk som är extrem kan kännas som träningsvärk.

  Det är pga att livmodern arbetar så mycket att man får träningsvärk enligt den hemsidan. 🙂 Enligt mig så känns det som en riktigt riktigt extrem träningsvärk

  Reply

Add your comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.