Clara Henry – VI MÅSTE SKÄRPA OSS

111,328
 

Klicka här!

Published on October 24, 2016 by

“We need to get our shit together” | English subtitles available. I samarbete med Sida! ♥ Idag pratar jag om de globala målen, om att allt inte är påväg käpprätt åt helvete och att världen faktiskt blir bättre och bättre.

Nyfiken? LÄS MER HÄR:
http://www.globalamalen.se/

Jag skrev en bok:
http://adlibr.is/henryclara

Le merch: http://clarahenry.spreadshirt.se/
Le blog: http://www.claraslife.com
Le facebuk: http://facebook.com/clarahenryofficialpage
Le twittuh: http://twitter.com/glasklart

50 comments

 • tegtrsrttgr trbsbttrbtrb 4 years ago

  lätt för nån som skattefuskar o bara gapar o skriker fy fan! och jag tycker du ska hålla dig till mens o inte so ämnen punkt.

  Reply
 • Hej Hej! 4 years ago

  Jag ska skriva en insändare i skolan och kunde inte komma på vad jag skulle skriva om, men nu när jag har sett denna video så har jag valt att skriva om de globala målen! Du är en riktigt bra förebild! Love you!❤️❤️

  Reply
 • Amanda Karlberg 4 years ago

  Man borde typ visa den här videon på nån lektion i skolan, så alla får reda på det. För asså den va så bra hahah <33

  Reply
 • ellen ahlfors 4 years ago

  min faster jobbar på sida. Hon var på Bokässan med dom. Man kunde se hur det var i Bangladesh i sånna vr glasögon<333

  Reply
 • Incorrect Grammar 4 years ago

  Verkligen jättebra video, tack för detta! 🙂 Hoppas alla har en bra dag!

  Reply
 • Marcus Jonsson 4 years ago

  Jag tycker man borde anställa folk för kompetens inte bara för att dom har ett speciellt kön

  Reply
 • NikkiLittleQueen 4 years ago

  Men du Clara, forskning har även visat på att med dagens teknik skulle det behövas 6 jordklot för att alla på hela jorden skulle få utnyttja lika mycket resurser som oss i västkusten då vi gör ett så stort ekologiskt fotavtryck i jämförelse till fattigare länder, vad har vi för lösning på det?

  Reply
 • Rebecka Henell 4 years ago

  Våran lärare använde en av Dina videor till undervisning idag?✌️️

  Reply
 • Maria Carlsson 4 years ago

  kan ni typ göra asus skal pliz

  Reply
 • Solveig Börjesson 4 years ago

  ÄLSKAR denna videon, så viktigt och så bra!

  Reply
 • ObliviousThoughts 4 years ago

  Väldigt bra sagt!! :))

  Reply
 • Mylis 4 years ago

  BÄST!

  Reply
 • Ella Potter 4 years ago

  Omg, gör fler sånna här videosar? Den var sååå bra!

  Reply
 • Hej san 4 years ago

  Jag gissade rätt på Rwanda!

  Reply
 • 19greenwhite32 4 years ago

  Lägg in samhället på sjukhus.

  Reply
 • Tea Nilsson 4 years ago

  CLARA VART HAR DU KÖPT DIN BORDSGLÖDLAMPA?? DÖÖÖÖR så snygg <3333333

  Reply
 • Simsalabums 4 years ago

  Jag har mål nummer 17 på ett klistermärke från bokmässan!

  Reply
 • Amanda A 4 years ago

  Clara for president!!!!

  Reply
 • school report 4 years ago

  make your videos in English

  Reply
 • thechosendude 4 years ago

  I really wish you felt this strongly about ALL regressive ideology, including Islam. Human history and biology has always been one of conflict and conquest for food, water, women, and land. You have a god-given right to protect yourself and your neighbors, and doing so does not make you a bigot, racist, xenophobe, or whatever buzz word people will try to use to slander. None of what you say matters if you ignore the elephant in the room. It is easy to look the other way because it is may be easier, what is popular, some pseudo-value taught by society, or risk criminal prosecution by dictatorship. But everything in this world will be in vein if one doesn't take action.

  Reply
 • Ulrika Fridh 4 years ago

  Vilken bra video Clara! Mitt gymnasiearbete som jag skrev i våras handlade om de globala utvecklingsmålen och främst det om extrem fattigdom. Är det rimligt att all fattigdom kan vara utrotad 2030? Jag kom fram till att det är det! Jag hämtade bland annat information från Sida för att färdigställa rapporten men vill också tipsa om Hans Roslings föreläsningar på både TedTalk och Gapminder! Det finns hopp!

  Reply
 • Inge Vem 4 years ago

  Älskar att det står "Betald marknadsförning"

  Reply
 • Drucu Pride 4 years ago

  Hej Clara , vart har du köpt ditt feminist halsband? ♥

  Reply
 • Mikael Hermansson 4 years ago

  Ja vi måste skärpa oss. Vi svenskar borde vara mer självkritiska rent generellt för vi e äckligt självgoda. Och tyvärr måste jag ge extremfeminister en känga också. Dvs den grupp av feminister som ser allt svart/vitt och skyller alla problem på patriakala strukturer så fort de ser chansen. Jag räknar dock inte in dig i den skaran men vill bara delge mina tankar:

  Men ska man förändra nåt bör man börja med sig själv bara några exempel:

  * Vi käkar mer kött än vad många andra västländer gör, vi borde käka mer vegetariskt.

  * Vi kastar åthelsike för mycket mat

  * Vi är för statusfixerade i sverige vi jobbar häcken av oss för att vi ska kunna köpa nya prylar och skryta om vår status för grannen trots att många av oss skulle kunna jobba mindre och må bättre

  * Vi har blivit egoistiska individualister som bara bryr oss just om oss själva och kör över alla andra för vår egen lycka. Ironiskt nog har det blivit en backslash istället då vi sägs vara bland de mest olyckliga i väst…. Galet….

  * Föräldrar säger ofta "Jag förstår mig inte på det där med internet" och lämnar därför över uppfostrandet till vloggare som dig eller ännu yngre. Vilket ibland blir totalt galet för om ni gör misstag får ni ta det stora ansvaret om ungarna gjort fel.

  * Föräldrar vägrar vara självkritiska och skyller hellre sina barns misstag på "samhället"/"skolan".

  * Många, kanske främst män, tar bilen till jobbet i storstäderna trots de inte har mer än ett par kilometer till jobbet och därmed likväl skulle kunna cykla eller använda kollektivtrafik. Samtidigt som denna grupp gnisslar mest så fot det blir en skattehöjning på bensin SUCK.

  * Kläder som vi köper från svenska företag (HM) jobbar kvinnor i fattiga länder med låga löner trots det köper vi istället för att kolla upp alternativ och 2nd hand.

  * Ikea skövlar skogar i Ryssland samtidigt som vi skriker på de onda ryssarna kommer invadera sverige.

  * I sverige är det ofta kvinnan som får full vårdad för barnen vid en vårdnadstvist. Mannen har ofta inte en chans att sätta emot. Det har varit fall där detta har gått jäckligt fel. Exempel dokumentär P1 förra veckan.

  * Svenska sk. feministiska regeringen skickade i förra veckan ner statsministern till Saudi för att förhandla med kungen om mer företagssamarbete. Detta till en regim som definitivt inte är en förebild vad gäller jämlikhet? Det accepterar "svensson" argumentet att vi måste ju sälja till dem annars har vi inga jobb. Nej tacka vet jag Margot Wallströms utalande eter valet det skulle de stått fast vid istället för kovändningen 🙁

  * Vi reset med flyg till fjärran för semmester till följd av gigantiskt koldioxifdutsläpp

  * Vi reset till diverse diktaturer på semmester, ibland utan att ha koll på landet i fråga, samtidigt som vi förfasas över diktaturer.

  * Vi köper sjukt mycket elektronik och prylar som blir "omoderna" efter ett halvår och därför slängs i soporna som sedemera fraktas till 3dje världen där fattiga, ofta barn, plockar sönder grejerna i dess beståndsdelar ofta med diverse farliga gifter.

  * På tal om snedfördelning, min branch som är IT/Data, där pratas det om att det e för få kvinnor i ledningsposition. Men vad man glömmer tala om är att det är alldeles för få kvinnor som söker till det på högskolor/universitet trots att alla vill ha in mer kvinnor för att jämna ut. DET hör jag inte ett ljud om av de feministiska partierna i Sverige!

  * Det pratas om högre lön inom tex sjukvård. Men vill man ha mer lön kan man inte välja offentlig sektor av den enkla anledning
  att offentlig sektor finansierad av skatter. Och ingen vill betala hur mycket skatt som helst det är det enkla sanningen. Vill man ha högre lön får man helt enkelt gå till den privata företagen dvs den manliga branchen. Kvinnor är välkomna i IT/Data/Bygg det är bara för dem att söka på universiteten….

  * Det pratas om separerade badhus i allt fler storstädernas förorter. Jag frågar mig allvarligt om det är en positiv utveckling ur jämlikhetsynvinkel? Tillåt mig att tvivla…..

  * Med skandalerna i sommar med tafsande ungdomar införde man sk. tafsfria zoner. Vilket också är urbota korkat. Samtidigt som de mest extrema vänsterfeminist gaphalsarna står på sin sida skylller allt på "patrakatets fel" står högerextrema puckon på andra sidan och skyller det på invandringen. Kort sagt två lika korkade grupper för bägge har fel eftersom inget är svart eller vitt. Här bär föräldrar ett stort ansvar men även vi andra. Vi kommer ingen stans genom att peka finger på den "vita mannen" eller "invandrar ungdomar" då vi vet att det e bådadera.

  Reply
 • Simone Markstrom 4 years ago

  kolla kalla fakta! sida är inget bra alls. vore jag du skulle jag sluta samarbeta med dem. plz för de går till deras egen ficka

  Reply
 • Izabell Fontaeus 4 years ago

  Om jag inte visste att världen skulle gå under imorn skulle jag titta YT men om jag skulle veta det skulle jag försöka göra en bra dag fast jag skulle förstöra allt med dödsångest

  Reply
 • Jonas Strzyz 4 years ago

  Frågor till Clara och hennes publik.
  Varför hör jag aldrig feminister prata om Bacha bazi.
  Jag menar, feminism handlar ju om jämställdhet?
  Hur kan man uppnå jämställdhet om man bara fokuserar på en grupp?

  Clara, jag vet inte hur jag ska säga det utan att låta taskig. Men vad är skillnaden mellan teori och praktik? Vet du om det är möjligt? Vet du hur människans empati fungerar? Jag kan säga… att en extrem stor del av befolkning bryr sig om sig, själva sin familj och vänner. Varför ska ja göra saker för andra människor som jag varken känner eller bryr mig om? Människor som inte har gjort någonting för mig. Det här är en teoretisk fråga och jag undrar om det finns ett logiskt svar. Vad menar du med jämställdhet? Varför är våld en fråga som har med kvinnor att göra?

  Reply
 • Mona Yasin 4 years ago

  jag älskar att du brinner för gämmlikheter du inspirerar mig varje dag

  Reply
 • BadGuy 4 years ago

  Har en fråga till dig Clara och ni andra. Ni säger att ni är feminister och står för jämställdhet, men då måste ni väl också stå för de saker där killar har det säme än män. Då undrar jag om ni gör det eller bara tänker på kvinnorna?

  Reply
 • Victoria Logård 4 years ago

  Bra räknadt Clara

  Reply
 • sweetpaow 4 years ago

  you vegan???
  Djurindustrin bidrar till svält. Kött är lyxvara. Vi odlar mat åt en massa djur som vi sen äter.. istället för att ta marken och odla åt människor

  Reply
 • Skimdeer 4 years ago

  Tyvärr måste en del av populationen ha det dåligt för att västerländska samhället ska ha det så bra som vi har. Det suger men det är sant. Om hela världen skulle leva på det sättet så hade jordens resurser varit borta för längesen.

  Reply
 • Evie Hopkins 4 years ago

  She sounded Irish when she said don't even get me started and there is loads of OF there I go where she sound Irish and American too

  Reply
 • Evie Hopkins 4 years ago

  Can she speak English or what I'm confused

  Reply
 • Sansa Stark 4 years ago

  The poster on the wallllllll

  Reply
 • Wtf Internet 4 years ago

  Clara! Jag och en kompis vill göra skillnad och behöver din hjälp. Svara om du är intresserad. https://twitter.com/rebeckasandstr4/status/796809985879666691

  Reply
 • RatherBeForgotten 4 years ago

  Yey! Clara Henry kämpar för de 5000 pojkar som könsstympas i Sverige varje år (3000 lagligt, 1000 av licensierade läkare), att män som utsätts för våld i nära relationer ska få samma stöd som kvinnor och att sexuella övergrepp på män ska få samma status och offren få samma stöd som kvinnor. ❤️❤️❤️
  Det behövs verkligen en offentlig person som tar upp de här frågorna. Tack!

  Reply
 • Jasper Quartz 4 years ago

  vi får väl bara ha hästar och ljus istället för bilar och elektricitet för att fixa miljön

  Reply
 • Tindra Westling 4 years ago

  Vad är feminism egentligen? ❤️

  Reply
 • MaktubIsaSheep 4 years ago

  I needed this today, thank you!

  Reply
 • Chakraen355 4 years ago

  Feminister är dumma i huvudet. Otrevliga, kan inte debattera eller lyssna på andras åsikter och bara allmänt korkade.

  Reply
 • Avrina Biglari 4 years ago

  FEMINISM!!!!❤❤❤

  Reply
 • Emma Bergström 4 years ago

  globala målen är äldre. skulle varit uppnåda 2020, sen kom dom på OJ måste göra något för att upp nå det typ halva tiden. Som om vet vore en läxa kunde slänga ihop -.-

  Reply
 • Anonym 4 years ago

  Det folk inte fattar nuförtiden är att här inom i-länderna ÄR VI REDAN JÄMNSTÄLLDA MELLAN KÖNEN!!!! Det stället feminism osv behövs på är i u-länderna. tredje vågens feminism har kommit med den dummaste skiten såsom:
  * Sexistisk AC
  * Ojämn lön (Den studien som säger att kvinnor får mindre lön osv säger också att det beror på att män jobbar med högre betalda yrken, förhandlar bättre, tar mindre ledigt osv, men det har ju såklart inte feminazibloggarna skrivit om, utan bara vinklat det en aning och fått det till att män får mer betalt för samma jobb, och om det stämde skulle alla män i världen vara arbetslösa..)
  * Att man inte kan vara rasistisk mot vita personer
  * Stirrvåldtäkt
  * Pruttvåldtäkt (Googla fart rape)
  * "Manspreading" (Spermier dör i för hög temp, annan skelettstruktur, tänk er att ha en fuktig kiwi som har klibbat fast på era ben)
  * "Mansplaining"
  * De tycker tydligen att man ska ta bort moms från tamponger
  Listan fortsätter, detta var bara det första jag kom på.

  Reply
 • Bennnnny1987 4 years ago

  Skal man være selvforblindet og snæversynet for at være feminist?

  Er det virkelig nødvendigt at låse feminister inde i en muslimsk ghetto, så de kan se og mærke hvad reel kvindeundertrykkelse og anti-feminisme er.

  Kvindeundertrykkelse og dehumanisering af kvinder er hjørnestenene i islam, men alligevel forsvarer feminister igen og igen denne middelalderlige dødskult, og taler tilmed for at importere mere af den islamiske ondskab.

  Reply
 • Boomabanga 4 years ago

  TLDR: Vad menar du egentligen med allt?

  I din åsikt, hur långt bak ligger Sverige med frågor om jämnlikhet mellan män och kvinnor? Med tanke på att du "Verkligen brinner för feminism" så borde du väl veta att i Sverige så har vi verkligen absolut jämnlikhet. Om du nu inte menar en liten mängd människors individuella åsikter. Enligt våra lagar och regler dock så är män och kvinnor helt jämnlika.

  Är det för mycket begärt att alla människor ska få leva i fred och utan fattigdom? Nja för mycket eller lite begärt är det väl inte men det är ett riktigt spännande synsätt på världen. Världen är inte ett enda klassrum där vi kan sitta, hålla hand och prata om våra problem. Du får det att låta så enkelt och som att det är någon här som arbetar emot dom här trevliga "globala målen".

  För det första måste alla länder göra saker på ett visst sätt. Men eftersom att vi är mänskliga så kommer människor alltid vilja göra saker på olika sätt. Folk kommer att argumentera om varför inte länderna lägger mer energi på sitt eget land istället för andra länder. Speciellt nu när vi ser nationalism växa i många länder igen.

  Nu kommer vi tillbaka igen till det här med män och kvinnor. Menar du att vi ska kämpa för jämnställdhet i Sverige eller globalt? För i Sverige är ju målen uppfyllda men det är ju väldigt svårt för Sverige som land att få ett annat land i till exempel Afrika eller mellanöstern att ändra sin syn på kvinnor. För det första så har du deras religion som aktivt bidrar till att hindra kvinnors rättigheter, sen har du deras politik som du måste ändra på. Ska du ändra på den med våld eller diplomati? Om någon nu säger okej visst dom får mer rättigheter vilkas jobb är det då att se till så att landet andrar alla lagar och vilkas jobb är det då att se till att lagarna följs?

  Reply
 • Anna Normann 4 years ago

  Bra Clara Henry!

  Reply
 • Adam Klevvall 3 years ago

  6:34. Det är inte jämställt i Rwanda bara för att fler kvinnor har makten där. Det är mer ojämställt där än i Sverige. I Sverige har vi 44% och i Rwanda så är det 64% kvinnor. Sverige är närmare.

  Reply

Add your comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.