HejaInternet – JAG ÄR SÄMST

16,762
 

Klicka här!

Published on October 12, 2015 by

Första delen av #HejaInternetIRL, en serie där jag kommer ta upp lite mer seriösa ämnen. Idag pratar jag om prestationsångest…

▲PRENUMERERA▲
http://bit.ly/HejaInternet

▲FÖLJ MIG▲
TWITTER: http://www.twitter.com/HejaInternet
INSTAGRAM: http://www.instagram.com/HejaInternet
FACEBOOK: http://www.facebook.com/HejaInternet
SNAPCHAT: HejaInternet

50 comments

 • Sara Bäck 7 years ago

  Känner igen mig så himla mycket i det du säger, prestationsångest är verkligen skit att behöva leva med. Jag tror att ett stort steg att börja med är att sluta tänka så mycket på vad alla andra ska tycka och istället bara köra sitt race och känna efter vad man SJÄLV vill göra, har du en idé så kör på den, övertänk inte så mycket. Lättare sagt än gjort, men det går att få sina hjärnspöken att hålla tyst, jag lovar att det går!
  Du är så grym på det du gör, tvivla aldrig på det! Har följt dig i flera år och jag älskar att komma hem och titta på nya youtubevideor som folk har lagt ut och bara få glömma verkligheten en stund, däribland dina videor. Tvivla aldrig på dig själv, du behöver verkligen inte göra det, dina 40 000 prenumeranter följer dig av en anledning, att de tycker det du gör är bra. Fortsätt med det, och låt aldrig varken dina egna tankar eller någon annan trycka ner dig och få dig att känna dig dålig, aldrig. Ta hand om dig och fortsätt vara lika awesome som du alltid har varit! <3

  Reply
 • maryam daklallah 7 years ago

  förut gillade jag skolan men nu när jag fick gå till en grupp för att jag inte kan stava bra men nu är det bara att jag tenker för mycket jag bara man hallå varför är hon bra men inte jag jag orkar inte mer jag tänker på allt ting jag tjäner mig jätte dålig jag hörde en tjej säga jag har fått 4 ja och alla andra bra med god margenal man jag tjäner mig så dålig är 11

  Reply
 • Emilia Ståhl 7 years ago

  Du är 7kt modig att du vågade erkänna det ! Du är jättebra, glöm aldrig det <3

  Reply
 • Emilia Lundqvist 7 years ago

  Du är bäst, jag har oxå prestationsångest dåligt självförtroende och självkänsla och allt det förstår dig, men ge aldrig upp. Du klarar allt om du vill❤️älskar dig ❤️❤️?

  Reply
 • Louise Göransson 7 years ago

  Så bra du är! Prestationsångest är skit. Har också det och har jobbat på det i år. Har tyvärr inget tips, då jag fortfarande är mitt i all röra, men du är i alla fall inte ensam om det! Jag brukar försöka gå in i min egna bubbla (att tänka att man är inuti en bubbla med huvudet eller hela kroppen on det behövs) då kan jag inte jämföra lika enkelt med andra i framförallt skolan. Men det är jäkligt tufft. Hoppas su har det finfint endå! ??

  Reply
 • Vira Udenius 7 years ago

  Bästa Jocke! <3<3 Du kommer klara det. Du är bäst på yt! Vet hur det är att ha prestationsångest och det suger men du är grym och dina video också så du behöver inte ha det. Din youtubekanal är goals:))))

  Reply
 • Zupergurkan 7 years ago

  Relaterar till allt pretty much och hoppas att du blir mer bekväm med att visa mer av dig själv i dina videor och du är en jättebra Youtuber!

  Reply
 • sandramaija 7 years ago

  För ungefär 6 månader sen träffade jag på någon som gav mig ett råd på vägen. Det verktyget kommer jag alltid att bära med mig. "Det är okej" kan vara en bra början fick jag höra. Jag har under dessa månader sagt de orden till mig själv dagligen. För mig hjälper det. "Det är okej att jag känner så här" "Det är okej om det inte blir perfekt" "Det är okej att ha en dålig dag" osv.

  Reply
 • Emma & Malin 7 years ago

  Detta är en sån otrolig viktig video och det är så otroligt många människor, men tror det är riktigt viktigt också att förklara och berätta för andra så de förstår att de inte är själva. Du ska veta att du är så jävla bra!

  Reply
 • Jessie Pethrus 7 years ago

  Jag har det ganska likt dig. Du är så nedra grym!! <3

  Reply
 • Sandra Ljungstrand 7 years ago

  Du är så fin! ❤️
  Du gör ett jätte bra jobb!
  Det kommer bli bra!

  Du är sån stark person, det ordnar dig❤️
  Stora styrkekram till dig Jocke!❤️

  Reply
 • Frida Abrahamsson 7 years ago

  Så fantastisk du är. Har själv under flera år haft problem med ångest både prestationsmässigt och annat håll. Skönt att veta att man inte är ensam men, också väldigt trist med tanke på att jag vet hur det är och man vill ju givetvis inte "önska" någon detsamma om man säger så. Anyhow, big hug❤ och kom ihåg att ingen är som du! DU är unik & fruktansvärt bra. Puss & kram!

  Reply
 • Ida Karinaho 7 years ago

  Blir du stressad av din prestationsångest? Jag blir det, jag stressar upp mig själv för att jag ska prestera i allt jag gör varje dag, dvs utseende, bloggen, skolan, laga mat osv. Det är så jävla irriterande för man kan aldrig ta det lugnt och i vissa perioder kan det leda till riktiga panikångestattacker pga stress. Usch, värsta som finns.

  Reply
 • Molkan 7 years ago

  Jag känner igen mig jättemycket i allt du säger. Jag fick också ge upp min dröm och gick in i väggen pga. prestationsångest vilket ledde till en lång period av depression och panikångest. Men som du säger, det är bara att vara dig själv och när du känner dig redo att våga så är det bara att göra det – små steg i taget!

  Puss och kram <3
  Du är grym och jag ser upp till dig jättemycket Jocke 🙂

  Reply
 • Klaraaa 7 years ago

  Jag tycker det är tråkigt att du lider av prestationsångest för alla vi som följer dig gör ju det för att vi vill och för att vi tycker du är bra. Sen vet jag själv att det är jävligt svårt att ta sig ur något sånt här men kämpa så mycket du kan för vi tror på dig och kommer alltid vara här och stötta dig❤️ Kram på dig Jocke❤️

  Reply
 • Anna Sofia Norman 7 years ago

  Lider också av prestationsångest. Alltid rädd att inte duga . Och då passar det sig väldigt illa att jag ändå jobbar som fotograf. Men min prestationsångest har verkligen kommit fram mer i detta yrke, och jag har känt att nu orkar jag inte längre. Nu lägger jag ner med det. Himla skön känsla att ha bestämt sig!

  Reply
 • Josefine Askolin 7 years ago

  Jag har haft prestationsångest sen trean och det är väll mäst för att jag har dysleksi en liten variant av asbergers glasögon exem och jag ser anorlunda ut… Jag har F i alla emnen förutom musik där jag har A för att jag älsklar att sjunga och spala gitarr det är det jag 'r bra på jag kan inte stava eller räkna men jag har ändå prestationssångest även fast jag kanppt är i skolan… Jag försöker att plugga och detta år har jag skans att kanske få E i tre ämnen… Hoppas! Men du är jätte fin och jag älskar din kanal, fortsätt vara du!

  Reply
 • Anton Wirén 7 years ago

  Hur värdelös du än känner dig måste du komma ihåg att du inte ÄR värdelös, jag lovar. Att känna sig värdelös och rädd är bland det värsta man kan känna sig, men egentligen är det ju bara en känsla. Rädsla är bara en känsla. Gå emot den känslan. Var dig själv. Istället för att tänka att du inte kommer kunna klara av något eller att andra är mycket bättre än dig osv, tänk såhär: Du är du. Vi är alla unika, gör ditt bästa, du kan inte göra mer än så. Var dig själv. Visst, du kommer få dålig kritik från olika håll, men du kommer även få väldigt bra kommentarer! Så är det ju med alltihop, till och med Beyonce får dålig kritik. Det viktigaste är att du är nöjd med dig själv, och gillar det du gör. Skit i allt annat. Du är the queen och jag har en känsla av att du kommer komma väldigt långt med det du vill göra. Keep on going! <3

  Reply
 • Familjen Järestedt 7 years ago

  Hej Jocke! Jag är relativt ny prenumerant på din kanal och kände nu att jag måste kommentera. Jag har tittat en del på andra youtubers och du dök upp i flera vloggar hos dem. Detta gjorde att jag bara var tvungen att klicka mig in på din egna kanal 🙂 Och måste bara säga att du har något speciellt! Du har något som man inte kan "skapa" utan det är bara du och din härliga utstrålning. Jag vet precis hur det är med prestationsångest och jobbar (som du) på det varje dag, men vi får försöka intala om oss att vi duger som vi är och att det vi gör är vårt bästa. Fortsätt precis som du gör nu och lita på "oss" att du är fantastisk och en härlig person att följa här på nätet. Massa kramar till dig!

  Reply
 • Matilda M 7 years ago

  Vad dillar du om?! DU är ju den absolut roligaste youtubern , DU är så sjukt jävla bra! Dina videos är alltid så välgjorda och roliga. Tänk även på, ingen är perfekt jämt <3

  Reply
 • Amanda Petterssono 7 years ago

  du är jätte bra!:-)

  Reply
 • horselover 7 years ago

  du e bäst jocke❤❤❤❤❤❤

  Reply
 • Gabriella Björk 7 years ago

  Duu e Världsbäst

  Reply
 • filippa z 7 years ago

  Styrkekramar till Jocke ❤️

  Reply
 • Wilma Jonsson 7 years ago

  Du är säkert jätte duktig på att sjunga? och du har bra videos, ha inte ångest när du spelar in eller ska lägga upp nått! ??

  Reply
 • Linnea Hagström 7 years ago

  Jocke, du är så jävla bra och jag känner igen mig i vartenda ord som du säger. Jag har själv ganska bra självförtroende och jag vet att jag är duktig, men jag har en så stor dröm, att bli läkare. Det är nog en av de yrken som är svårast att utbilda sig till och jag vet att jag måste ha A i alla ämnen när jag går ut ur gymnasiet. Den tanken gnager på mig varje dag, att jag måste få A för att uppnå min största dröm.
  Med detta vill bara säga att jag förstår dig och även att jag hoppas du kan kämpa bort din prestationsångest precis som mig, kram <3

  Reply
 • Emma Grandin 7 years ago

  har också det!det är skit jobbigt

  Reply
 • Emelie Sandberg 7 years ago

  Du är skitbra!

  Reply
 • Emma Jakobson 7 years ago

  Jag kan relatera till det här. Har alltid varit blyg, nervös och haft prestationsångest. Nyligen har jag hört en del prata om "introverta" och "extroverta" människor. Jag är introvert och vad jag förstår så kan du mycket väl också vara det. Det är inget fel med att vara introvert, men det är svårt på grund av att vi lever i ett samhälle med extroverta normer. Skit i normerna och kör ditt eget race! Det har jag insett själv! Btw, du äger! Känn dig kramad!

  Reply
 • Jannica Dahlström 7 years ago

  känner själv igen detta med en massa saker, en del handlade om mobbning med dålig självförtroende och det och att jag inte räcker till. hur jag är och det. <3

  Reply
 • Linnea Comment 7 years ago

  Prestations ångest för mig är..

  1: Tycker att man inte kan klara av saker
  2: Jag måste ha rätt kläder och bra betyg osv, eftersom det påverkar hur jag ser på mig själv.
  3: Att se ens kompisar ha många vänner och fina kläder när man inte har lika bra saker, det får mig att må så dåligt.
  4: Jag stressar upp mig över små saker för jag tror att jag inte kan klara av det.
  5: Lätt avundsjuka och får mig att se mig som en sämre person.

  Ställer också höga krav på mig själv, hatar det! Hur kan man komma över det?

  Reply
 • Sanna Hansson 7 years ago

  Du är bra ❤️

  Reply
 • Emma Österberg 7 years ago

  Sådär är det för mig med, dethär med att vänner som gör samma sak klättrar högre och jag känner mig jättedålig. Vi hade haft både ett prov och ett läxförhör och vi sitter i soffan och får reda på att man kan gå in på hemsidan vi använder för att se resultaten. Mina två kompisar stutsar upp för att de har fått A på både provet och läxförhöret (högsta betyget) och där kollar jag mina och har F i båda två.. Det är så jobbigt när de är så duktiga och jag är så dålig typ..

  Reply
 • Emma Österberg 7 years ago

  Din video var jättebra och man kan verkligen relatera till det du säger. Alla dina videos är jättebra och jag önskar och hoppas att du kommer över din prestationsångest litegrann kanske. Jag vet tyvärr inte heller hur man inte ska ha prestationsångest eftersom jag själv är i det.. Men ta hand om dig! <3

  Reply
 • Klara M 7 years ago

  Jag blev så ledsen när jag såg den här videon och fick tårar i ögonen. Jag kan relatera så mycket, nästan känna ångesten i magen bara av att lyssna på dig när du berättar om det. Jag har ofta prestationsångest, ställer väldigt höga krav på mig själv, ska vara bäst i allt, jämför mig med andra, allt som du nämnde. Dock var det ännu värre när jag var yngre, runt 10-11 år. Då var det riktigt jobbigt. Jag bröt ihop nästan varje dag i skolan. Nu är det mycket bättre, men jag har fortfarande sjukt höga krav på mig själv och ska vara bäst i allt osv osv… Det är så jävla svårt att inte jämföra sig med andra. Jag jämför mig så mycket, i allting. Jag går i musikklass. Jag har så många tjejer i min klass som är helt jävla perfekta. De har drömutseendet, har toppbetyg, en massa vänner, får femtio fler likes på sina selfies än vad jag får, sjunger helt otroligt bra osv. Nåväl.
  Det jag ville säga i alla fall är att jag är perfektionist och kan relatera så mycket. Finaste Jocke, virtuell kram till dig <3

  Reply
 • xLaheyy 7 years ago

  du är så grym <3

  Reply
 • Lovisa Lundberg 7 years ago

  Jocke du är helt underbar person du är så fin å glad å du är jätte duktig på de du gör snälla sluta aldrig me det du gör te.x youtube för du är så himla grymt bra på videos så tro på dig själv hela tiden å släpp aldrig taget om hoppet för du är så stark å bra jag lovar dig du kommer att klara av det här förstår att det är jobbigt just nu men de kommer att bli bättre tro mig jag lovar?kram?

  Reply
 • Frida Hedin 7 years ago

  Styrkekramar till dig!??

  Reply
 • ZarahLou 7 years ago

  Fan vad fin du är! Så himla modigt! <3

  Reply
 • Emelie holmqvist 7 years ago

  vad skönt att du är ärlig och säger hur det är ,, jag har känt samma sak , ex: när jag tänkte ta körkortet ,, men varje gång ja skulle övningsköra så fick ja sån ångest så det gick inte ,, typ skiter i körkortet nu det funkar inte ,, få sån stark prestation ångest ,, så jobbigt

  Reply
 • Halväcklig 7 years ago

  du är bäst Joakim <3

  Reply
 • Felicia Gustafsson 7 years ago

  Du är grym, glöm fan inte det! ❤️

  Reply
 • Martina Wing 7 years ago

  Du är bäst!!❤️❤️

  Reply
 • Ecila 7 years ago

  Känner igen mig. Har själv en youtube kanal och har svårt att vara mig själv. Känner då prestationsångest 🙁

  Reply
 • Morgonkaffet 7 years ago

  Du är jättegrym och superhärlig, Jocke ♥ ♥ ♥ Prestationsångest suger så jäkla hårt. Jag har också alltid haft det och frågan är om det någonsin försvinner…(?)

  Ps! Puss från Dexter 😉

  Reply
 • Jennifer S 7 years ago

  Tror på dig❤️

  Reply
 • Klajjan Östergren 7 years ago

  Jag har det. Vilket också har lett till jobbiga stunder. Jag får panik när min pappa kollar på mig när jag spelar fotboll. Men jag brukar bara försöka tänka på att "nu jävlar ska jag visa honom att jag inte är en sopa som får sitta på bänken".

  Reply
 • Henriks Gaming 7 years ago

  Allt som du pratar om stämmer in på mig.. jag går dagligen med den känslan.

  Reply
 • Lisa Dackhammar 7 years ago

  Du är jätte duktig!! Känner igen mig inget du berättar.

  Reply
 • Emma Sandberg 7 years ago

  Så fint å kunna ta upp ett sånt här ämne, levt med prestationsångest hela mitt liv! Kärlek till dig

  Reply

Add your comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.