HejaInternet – MIN ÅNGEST OCH HUR JAG HANTERAR DEN

6,934
 

Klicka här!

Published on February 9, 2017 by

Jag har problem med ångest och i den här videon berättar jag om hur den yttrar sig och hur jag hanterar min ångest.

Förra videon: https://youtu.be/CrjFjHqiGfA

GLÖM INTE ATT GILLA & PRENUMERERA!

—————————————­———–

▲ MINA SOCIALA MEDIER ▲

▲ TWITTER: @HejaInternet
▲ INSTAGRAM: @HejaInternet
▲ SNAPCHAT: HejaInternet
▲ PERISCOPE: HejaInternet
▲ ASK.FM: HejaInternet
▲ FACEBOOK: HejaInternet
▲ BUSINESS: [email protected]

—————————————-­———–

▲ VANLIGA FRÅGOR ▲

▲ Vilken kamera filmar du med? Canon EOS 600D och Canon G7X
▲ Vilken program redigerar du dina videos med? Final Cut Pro X
▲ Hur gammal är du? Jag är född 1983
▲ Har du tips till nybörjare på Youtube? Kolla här: https://www.youtube.com/playlist?list=PLe_wmQbZRrymHy2iv63Xuzmnb_-dmxsx7
▲ Vart bort du? Västerås (men oftast på vänners soffor i Stockholm haha)
▲ Kan man skicka post till dig? Ja, adress här under!

United Screens
HejaInternet
Kammakargatan 23
111 60 Stockholm

—————————————-­———–

▲ SPONSRADE VIDEOS ▲

Om en video är sponsrad anges det alltid i början av klippet och i beskrivningen. Dock är mina åsikter alltid mina egna, jag gör aldrig samarbeten eller rekommenderar en produkt om jag inte själv gillar den.

—————————————-­———–

▲ MUSIK & LJUDEFFEKTER ▲

Musik/ljud jag använder kommer ifrån ljudbiblioteket i Final Cut Pro X och Epidemic Sound.
http://www.epidemicsound.com

—————————————-­———–

TACK FÖR ATT DU TITTADE PÅ MIN VIDEO! Är så glad för alla fina kommentarer och all pepp jag får från er varje dag! ♥

50 comments

 • Alexandra Näsman 3 years ago

  Bästa❤️❤️❤️

  Reply
 • Greta Karlsson 3 years ago

  Bästa duu❤

  Reply
 • Karl Staberg 3 years ago

  Hej älskar dig

  Reply
 • Karl Staberg 3 years ago

  Kan nån gå in på min kanal skulle bli tacksam

  Reply
 • Vilma Borglin 3 years ago

  Bästa!❤

  Reply
 • Karl Staberg 3 years ago

  alla som vill gå in på min kanal så kan ni skriva jag kan gå in på din kanal skulle bli jätte glad isåfall

  Reply
 • MorningNancy 3 years ago

  Helt underbar är du, Jocke! <3

  Reply
 • Alwa C 3 years ago

  Bra att du pratar öppet om ångest??Det kan kännas skönt för andra att känna att man inte är ensam??❤️

  Reply
 • Hannes Mauritzson 3 years ago

  När min ångest var som störst grät jag. Grät ännu mer. Grät ännu mer. Det är en ständig oro och man är helt psykiskt rubbad. Den var som värst när jag var sjuk i anorexia och bulimi. Usch. Hoppas du blir kvitt den någon gång. Kram ?

  Reply
 • wilmaattervall lila 3 years ago

  jag känner igen mig

  Reply
 • Linnea Lindqvist 3 years ago

  ❤❤

  Reply
 • Idart 3 years ago

  97 visningar

  Reply
 • Tilda Nordgren 3 years ago

  Bra video❤

  Reply
 • Karl Staberg 3 years ago

  Gilla denna kommentar om ni tycker synd om Joakim

  Reply
 • Fanny Ladvelin 3 years ago

  jätte bra video

  Reply
 • Sara Gyllhag 3 years ago

  ?Snapchat squad. Du är så sjukt vacker, härlig och underbar, älskar dig super mycket, DU ÄR BÄST!?

  Reply
 • Hanna Andersson 3 years ago

  Du behöver inte alltid prestera, vara en bra vän, göra bra videos osv. Du är bara du och mer kan du inte vara, det räcker gott och väl! Om du nu har en period då du bara kan ligga i sängen så gör det, och försök att inte känna sig dålig på grund av det, för det är bara så det är?
  Du är jättebra och en förebild verkligen! Kram

  Reply
 • Hedda Lindström 3 years ago

  Jättestarkt av dig att prata om detta! Lider själv av ångest och har träffat skolkuratorn i månader då jag inte berättat för mina föräldrar om det (är 18 så kan ju gå själv men….) och lidit av det i flera år. Attacker känner jag mycket väl igen. Idag träffade jag kuratorn och vi bestämde att jag inte längre behöver någon fast tid 🙂 Jag mår så mycket bättre nu. Har självklart en lång väg att gå, for fortfarande attacker ibland bara av ett sms… men det är bättre och jag kan hantera den på egen hand nu 🙂

  Tips: när jag får grov ångest gillar jag att antingen färglägga saker eller riva papper i små små bitar och sedan rulla till en boll. Allt medan jag kollar på film. Det blir inte nödvändigtvis bättre, men jag håller den under kontroll genom att hålla mig sysselsatt med händer och hjärna m.m.

  Reply
 • Josefin Ahl Olsson 3 years ago

  Jag känner igen mig så väl!! Sjukt bra och modigt att våga prata om detta <3 tillsammans e vi starka mot ångest!

  Reply
 • Elin Gustavsson 3 years ago

  Jättebra video ❤️ Jag brukar lyssna på musik eller kolla på mina favorit youtubevideos för att må lite bättre

  Reply
 • Josefin Ahl Olsson 3 years ago

  Mina tips som funkar för mig (inte alltid men ofta): 1. ANDNINGEN – superviktigt, få ner pulsen, ta kontroll!2. GÖR NÅGOT KREATIVT (tog mig ur en depression en gång genom att måla varje dag i 3 veckors tid) 3. FLYTTA FOKUS – gör något kul, försök se det som är bra, tvinga nästan dig själv!4. IDENTIFIERA – varför fick du ångest? Varför just nu? Lär känna dig själv och dina gränser, superviktigt!

  Reply
 • Sandra Ljungstrand 3 years ago

  När jag får mina ångest tankar så brukar jag kolla på min favorit tv serie eller gå ut på en promenad
  Beroende på hur min ångest är, är den " lite lättare " brukar jag höra av mig till en kompis och fråga om kompisen vill gå ut och ta en promenad?

  Bra video❤️

  Reply
 • Tyra Kern 3 years ago

  Jag lider av ångest & har gjort det under en lång period. Mina tips är att gå ut på promenader utan telefon & släpp allt du tänker på, det lättar lite för stunden. Samt träna. Ligg inte i sängen eller något liknande utan rör på dig!
  Jag går på bup & andra psykologer, det är en lättnad att prata med någon.
  Efter några gånger hos psykologen så märker man skillnad.

  Så till alla som lider av ångest samt Jocke, ni är verkligen inte ensamma.

  Reply
 • Herr Lucke 3 years ago

  Reply
 • Ann Fredriksson 3 years ago

  .ut och gå långa promenader..då frigörs bra grejer enligt psykologer

  Reply
 • MOOOLLYS 3 years ago

  Fina fina du! Du är fantastisk och jag blir alltid så glad av att träffa dig.

  Det här är en så otroligt viktig video och det värmer att fler och fler vågar prata om psykisk ohälsa.
  Tips 1: När jag har så pass stark ångest att jag mest bara vill lägga mig i fosterställning i sängen och gråta så brukar jag försöka hitta ett papper att riva sönder i små små små bitar. Så smått som möjligt. Det är ett sätt att distrahera tankarna.
  Tips 2: Rita/måla/färglägg eller något liknande. Jag älskar att göra egna mandalas och sen färglägga det. På datorn då alltså. Det samtidigt som jag lyssnar på en feelgood podd eller en bra ljudbok. Men just att göra något med händerna brukar kunna få min ångest att lätta.

  Ibland får en ta till medicin. Jag använder det ibland när det är så pass jobbigt att jag vill skada mig själv. Jag har ett tidigare självskadebeteende men kan kontrollera det idag. Dock kommer tankarna när ångesten är som värst. Uppskattning och att känna att en är viktig och omtyckt är också otroligt viktigt.

  Hur som. Jättebra video! Många kramar <3

  Reply
 • Betty B 3 years ago

  Mina tipps:
  Andas lugnt och djupt
  Utför yoga eller en mindefullnesövning
  Ät glass, ev hallon på
  Gråt ut
  Sätt ord på dina känslor
  Lyssna på musik, ta det som du verkligen känner för
  Sätt på dig hörselskydd. En sådan extrem tystnad är väldigt lugnande (kidz hörselskydd är de mest behagliga tycker jag. De fungerar även för mig som är 14 år, och jag är säker på att det gör det på de flesta vuxna med)
  Titta på youtube eller liknande som får dig att tänka på annat
  Ät alvedon

  Reply
 • Märta Persson 3 years ago

  Du är en fantastisk människa. Styrkekramar ❤

  Reply
 • Emma 3 years ago

  Jag brukar äta choklad, att andas, gråta ut, försöka gå ut på en promenad, lyssna på musik eller kolla på en film/serie på Netflix. Bra video Jocke?

  Reply
 • Antonia Elisabeth 3 years ago

  Du satte verkligen ord på hur jag mår just nu. Förstår dig verkligen till 100% men glöm aldrig hur stark du är. Du har ångest och du klarar dig igenom det. Skickar all kärlek till dig, hoppas du mår bättre snart! <3

  Reply
 • WILMA 3 years ago

  Jag brukar försöka prata med min pojkvän och specificera vad det är som ger mig ångest, när man har negativa tankar och säger dom högt till någon som älskar en känns tankarna ofta lite mindre verkliga. Jag brukar försöka distrahera mig genom att kolla på videos eller serier. När jag har panikångest mår jag bättre av att min pojkvän kramar mig hårt eller bara finns nära och tröstar mig, hjälper mig att andas och försöker få mig att skratta genom att skämta lite eller säga söta saker.

  Reply
 • Linnea Wall 3 years ago

  tänk inte att ingen tycker om dig för det är ju över 63 000 följare som tycker om dig

  Reply
 • tussensessan 3 years ago

  Kan inte påstå jag har ångest ofta eller så men när ångest dyker upp målar jag oftast. Målar det jag känner, släpper ur vad det än är inom mig. Det brukar kallas "vent art" och för mig är det de bästa för att bli av med ångest. Även att lyssna på hög musik, gärna musik med hemska/råa budskap. Sedan funkar även träning, speciellt att jogga, för mig.

  Hoppas det kommer bli bättre för dig! Kram

  Reply
 • Beatrice Lind 3 years ago

  Jag lider av ångest och panikångest och som triggats av utmattning hos mig. Träning tror jag är det viktigaste för att kunna hantera sin ångest, det hjälper ju i och med att stresshormonet "besegras" av endorfinerna man får av träningen! 🙂 <3 Sen triggas min ångest ibland faktiskt av att läsa / lyssna på ångestdrabbade, jättekonstigt, så mitt tips är ju att man kanske inte ska grotta ner sig för mycket i ångesten och andra som mår dåligt heller. Tror snarare att det är bra att komma ut, äta bra, röra på sig och alltid försöka gå till jobbet ändå för det blir oftast bättre då. Massa kramar!

  Reply
 • Maiia Andersson 3 years ago

  jag skriver, kan vara dikter, berättelser eller vad som helst. är föredetta självskadare men det funkar för mig som ett sätt att få ur mig allt som gör ont. brukar ringa min mamma, fråga hur hennes dag varit så jag får fokusera på annat, gå promenader, mysa med mina katter och gråta, tack för videon jocke!❤❤❤

  Reply
 • Lina Holgersson 3 years ago

  Reply
 • Elin Småros 3 years ago

  För mig brukar det hjälpa att se på Youtube och äta choklad

  Reply
 • Molkan 3 years ago

  Usch, jag känner igen mig så väl. Jag går just nu igenom min tredje omgång av antidepressiva och min första KBT-behandling.

  Det som hjälpt mig den senaste tiden är att dela upp det som ger mig ångest i små fragment. I stundens hetta är det verkligen inte alltid lätt att tänka rationellt eller logiskt, men att skriva ned mina triggers, vad jag gör automatiskt i situationen och vilka kortsiktiga och långsiktiga konsekvenser de får. Det ger mig lite mer perspektiv när det väl händer igen. Då kan jag läsa och analysera det underliggande problemet och sedan gå tillbaka och se vad jag kan göra annorlunda nästa gång.

  Massor av kramar <3

  Reply
 • lovisa ohlsson 3 years ago

  finaste jocke <3
  känner igen mig så så så mycket i de du säger.

  Reply
 • Hydras Farsa 3 years ago

  Tycker detta var en riktigt viktig video och bra att du pratar om detta det hjälper ! ? hoppas det känns bättre snart ?

  Reply
 • ida Eriksson 3 years ago

  ååå känner igen mig såå mkt. ångest klubben här 🙂

  Reply
 • Ida Hammarbäck 3 years ago

  Du är bra Jocke. ❤

  Reply
 • Emma Rodine 3 years ago

  Brukar försöka att inte stänga in mig på mitt rum, jag är tonåring och bor hemma så är med min familj för får inte ångest lika mkt när jag är med människor. Jag brukar kolla på youtube elr en film, för det är lite som att va med ngn elr ha ngn vid sig, men om ja ska va inne på ngn social medie brukar jag sätta på musik, bara att jag hör ngt och inte sitter instängd tyst på mitt rum med mobilen

  Reply
 • Sofie Persson 3 years ago

  Tack världens bästa du för att du delar med dig! Just nu mår jag otroligt dåligt och det kommer vara så tre veckor framöver utav en anledning. Något jag inte kan koppla bort. Men när jag fick träffa dig och Sara igår (på malmö arena, jag var den otroligt skakiga tjejen som fangirlade sönder på er haha), då var det som om att jag fick så otroligt mycket energi och kraft som gör att jag kommer orka dessa jobbiga veckorna jag har framför mig! Och varje gång framöver när jag kommer tänka på det kommer jag bli så himla lycklig. Kalla mig sjuk i huvudet haha, men jag fick en känsla av det! Aldrig träffat youtuber jag ser upp till så mycket, så det var en sån otrolig chock och boost för mig. Evigt tacksam. Tack så otroligt mycket för allt du gör Jocke, du betyder så mycket för mig. Ilysm! <3

  Reply
 • Victoria Heijbel 3 years ago

  Fina ord <3

  Reply
 • nevnarien 3 years ago

  Massa kärlek till dig! Så skönt att höra att du har kommit såhär långt!! Du är bäst! <3

  Reply
 • Liggsnack 3 years ago

  Ååååååååååh underbara fantastiska vän vilken video <3 TACK för att du delade med dig! <3

  Reply
 • NIP dreams 3 years ago

  jag såg hejainternet nyss

  Reply
 • Mari 3 years ago

  Typ vanliga antideprisiva kommer inte hjälpa ett dugg när man mår dåligt. Såvitt jag vet så verkar dom ju på seratoninet och typ gör att de flödar mindre för att stabilisera….Men får du typ benzo så kommer det hjälpa. Nu bara antar jag att du inte får typ xanax för typ ingen får det i sverige och du hade aldrig mått dåligt någonsin på den medicinen. 🙂

  Reply
 • Spotlight Swede 3 years ago

  Markus.

  Reply

Add your comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.