HejaInternet – MINA DIAGNOSER | Att leva med psykisk ohälsa | Vlogg

3,110
 

Klicka här!

Published on August 21, 2017 by

Jag har tänkt att jag ska dokumentera hur det är att leva med psykisk ohälsa. Berättar om mina diagnoser utmattningssyndrom, depression och paniksyndrom. Tänker att ni ska få följa min återhämtning efter att ha kraschat totalt för ett par veckor sedan och jag hoppas att detta ska hjälpa både mig och er andra som kämpar med psykisk ohälsa.

Tack för allt stöd jag har fått hittills av er. Ni är bäst!

GLÖM INTE ATT GILLA & PRENUMERERA!

—————————————­———–

▲ MINA SOCIALA MEDIER ▲

▲ TWITTER: @HejaInternet
▲ INSTAGRAM: @HejaInternet
▲ SNAPCHAT: HejaInternet
▲ PERISCOPE: HejaInternet
▲ ASK.FM: HejaInternet
▲ FACEBOOK: HejaInternet
▲ BUSINESS: [email protected]

—————————————-­———–

▲ VANLIGA FRÅGOR ▲

▲ Vilken kamera filmar du med? Canon EOS 600D och Canon G7X
▲ Vilken program redigerar du dina videos med? Final Cut Pro X
▲ Hur gammal är du? Jag är född 1983
▲ Har du tips till nybörjare på Youtube? Kolla här: https://www.youtube.com/playlist?list=PLe_wmQbZRrymHy2iv63Xuzmnb_-dmxsx7
▲ Vart bort du? Västerås (men oftast på vänners soffor i Stockholm haha)
▲ Kan man skicka post till dig? Ja, adress här under!

United Screens
HejaInternet
Kammakargatan 23
111 60 Stockholm

—————————————-­———–

▲ SPONSRADE VIDEOS ▲

Om en video är sponsrad anges det alltid i början av klippet och i beskrivningen. Dock är mina åsikter alltid mina egna, jag gör aldrig samarbeten eller rekommenderar en produkt om jag inte själv gillar den.

—————————————-­———–

▲ MUSIK & LJUDEFFEKTER ▲

Musik/ljud jag använder kommer ifrån ljudbiblioteket i Final Cut Pro X och Epidemic Sound.

—————————————-­———–

TACK FÖR ATT DU TITTADE PÅ MIN VIDEO! Är så glad för alla fina kommentarer och all pepp jag får från er varje dag! ♥

50 comments

 • DuckySaga 3 years ago

  Jag hoppas att det blir bättre ❤️ Du är så bra! ❤️❤️❤️

  Reply
 • Eskil Grahn 3 years ago

  ❤️ kram på dig fina Jocke!

  Reply
 • Michelle Jönsson 3 years ago

  All kärlek till dig Jocke❤ Jag hoppas verkligen att det blir bättre för dig❤ Styrkekramar från mig❤

  Reply
 • Miranda Eriksson 3 years ago

  jag bröt ihop när jag var 16 år pga depression och idag är jag 25 år, det har varit en lång resa jag har fått gått genom men idag, tack vare att jag tog hjälpen att börja att prata om det så mår jag bättre idag men får fortfarande ångest och etc vid mina dåliga dagar och måste ta det lugnt och ta saker och ting steg för steg men idag vet jag hur jag funkar när jag har mina dåliga dagar, så hitta ditt sätt på hur dina dagar ska funka som bäst för dig så blir det nog bra! Och jag ser fram emot att följa med på din resa för jag vet själv hur tuff min resa var. Du är bäst och glöm aldrig bort det. ❤️

  Reply
 • Alexandra Johansson 3 years ago

  Det du upplever efter har belastat hjärnan mycket en dag kallar jag för utmattningens bakfylla. Har jag tex visats bland massa folk och ansträngt hjärnan så är dagen efter mycket motig! Det är fullt normalt i våran värld. Du kommer hjälpa många människor med ditt bloggande. Men lova mig att alltid sätta dig själv före kameran? Du är värd så mycket. Varit deprimerad länge, men den är stabil nu. Har trappat ut mediciner mot den. Utbränd i över ett år. Det tar tid. Och vi måste lära oss att låta det ta tid. Ångesten jobbar jag ständigt med. Tack för en bra vlogg! ? Tipsar dig och folk som läser detta om Isabel Boltenstern. Hon rockar!

  Reply
 • Agnes Comstedt 3 years ago

  Åh Joakim! Fyfan så underbar du är. Du är antagligen den finaste personen som existerar. Du har gjort så mycket för mig och andra. Du har lärt mig så mycket och det gör ont i mig att se dig må dåligt, men du klarar allt och glöm inte att det Blir bättre, även om det är tufft just nu. Det har du lärt mig men glöm inte det själv. Och med youtube, känn ingen press, om du mår bra av att visa hur du mår, så gör det! Men om det känns jobbigt så stunt i det, jag kommer alltid finnas här och stötta dig! Jag vill gärna ha en storytime om du orkar. Tack för att du finns, finaste förebild, jag älskar dig så mycket❤️

  Reply
 • Anna Karlsson 3 years ago

  kramar <3 <3

  Reply
 • Jessica Rombing 3 years ago

  Jag har samma diagnoser som dig, kämpa❤️

  Reply
 • Jessica Rombing 3 years ago

  Du är stark som pratar om det! Det kommer bli bättre, min medicin räddade mig❤️

  Reply
 • Jane Mysterybird 3 years ago

  Jag kan tycka att det är jobbigt bara att andas vissa dagar. Det tar all min energi. Det är jättebra att du tar upp detta med psykisk ohälsa. Jag själv har både neuropsykiatriska funktionsnedsättningar men även personlighetsstörningar. Kämpa på! Jag finns här! ❤❤❤

  Reply
 • Sara 3 years ago

  ♥️♥️kramar

  Reply
 • Natalie utan H 3 years ago

  Väldigt bra video och att du är öppen med hur du känner och hur allting ligger till just nu för dig och du når ut till människor som känner och har det likadant som du har, det är bra för då hjälps vi alla åt som verkligen förstår hur det är att leva med psykisk ohälsa. Jag för min del har ingen diagnos men jag mår dåligt också där jag känner ångest, stress osv, är även den som skjuter upp grejer och får ingenting gjort. jag ska försöka ta tag i kragen och prata med en psykolog samt göra en utredning (har ej pratat med vuxenpsykiatrin än) så småningom så jag kan få reda på vad som försigår i mitt huvud och beteende. Jag vet dock inte hur det är med de som har psykisk ohälsa men jag kan tänka mig ungefär hur det är ? och du har så rätt att du ska fokusera på dig själv så du inte bryts ned helt och hållet så det blir värre så det är viktigt att ta hand om sig själv❤
  Är ingen expert på tips och råd men för min del när jag mår dåligt som funkar för mig (alla fungerar olika såklart) att prata med någon som är förstående, omtänksam och finns alltid där och stöttar en till 110%, lyssna på peppande musik, rita och måla (ska vara som terapi har jag hört och rita/måla är bland annat min favorithobby), promenera (dvs lätt motion), meditering (andningsövningar) m.m finns mycket tips som helst. Man får hitta de sätt som passar just en själv❤
  Vet inte mer vad jag ska säga hehe har skrivit långt men hoppas du förstår hur jag menar och vill få ut det jag ville ha sagt, men du får ta hand om dig, vännen ? hoppas att du mår bättre snart, jag håller tummarna för dig?? du är mina tankar och finns där även om jag inte syns men stöttar dig till 1000% och vi alla hjälps åt att få varandra att må bra ??

  Reply
 • Emma Österberg 3 years ago

  Fina du ❤ Känner igen mig så mycket i det du säger ❤ Ta hand om dig, det är det viktigaste!!

  Reply
 • Matilda Olsson 3 years ago

  Jag känner verkligen igen det där med social fobi. Jag har inte fått någon diagnos eller liknade men jag mår väldigt dåligt när jag går på stan eller är bland folk generellt. Det är bättre när jag är med familjen eller med kompisar som jag är trygga med men annars vill jag inte helst vara ute alls bland folk. Har dock lyckats börjat träna på ett litet gym nu så det har börjat bli bättre men när jag har dåliga dagar så får jag sån sjuk ångest och panik att jag bara vill rymma ur mig egen kropp och sitta och gråta.
  Kämpa på Jocke! Låt dig ha dåliga dagar och ta en dag i taget och acceptera att du mår som du mår från den ena dagen till den andra. Tack för att du delar med dig! ❤️

  Reply
 • sara ibrahim 3 years ago

  Jag såg dig engångs i stan jag tog foto med dig

  Reply
 • Mr. Flawless 3 years ago

  Jag hatar verkligen att se dig må såhär dåligt, du betyder så mycket för mig och du är en sån underbar person❤️?
  Hoppas det blir bättre❤️❤️❤️

  Reply
 • Linn Larsson 3 years ago

  Kämpa på jocke! Men från en person som aldrig har varit i kontakt med någon med psykisk ohälsa så undrar jag vad man gör när man har dåliga dagar? Ligger man och tittar på serier hela dagen, läser man eller ligger man bara och stirrar i sängen?

  Reply
 • Tjej 15 år 3 years ago

  ❤️❤️❤️❤️

  Reply
 • Emma Arvidsson 3 years ago

  Så fin förebild! TACK!<3

  Reply
 • Caroline Lanté 3 years ago

  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  Reply
 • Alva Madsen 3 years ago

  Fick ett tips idag av min bror att man kan kolla på barnfilmer för att dämpa ångest<33

  Reply
 • Ebba Andersson 3 years ago

  När jag var i depression så blev jag också väldigt obekväm att vara bland folk. blev så illa att jag aldrig åt lunch i matsalen pga att det var så mycket människor (går i gymnasiet). Bästa tipset är att var med i nån aktivitet som du verkligen brinner för, det hjälpte mig och att gå till kuratorn. Allt blev framför allt bättre när jag fick byta miljö pga att min gamla miljö drabbade mig så hårt. Har fortfarande kvar spår av depression tyvär 🙁 vissa dagar är jag helt glad men andra dagar vill jag inte göra nånting alls. Hoppas du blir bättre Jocke <3 <3

  Reply
 • Carina Lindgren 3 years ago

  Reply
 • Malvin Studios 3 years ago

  <3

  Reply
 • wimpigirl pao 3 years ago

  Hej Jocke! Det jag brukar göra när jag har ångest är att spela Sims, måla eller skriva. Men det var ett jätte bra tips att skriva ner sina planer för dagen. Har själv skrivit upp det på en whiteboard som jag har på mitt rum. Tack för det tipset.
  Hoppas det går bra för dig i framtiden!
  Kram Paulina!

  Reply
 • Annalito 3 years ago

  jag har att jag får panik och en spär då vet jag inte vad jag vill och får många känslor blandade på samma gång och paniken växer då blir man instängd i sig själv och blir deprimerad och allt . till slut blir det helt enkelt för mycket . tack att du delar med dig <3 och hoppas av massor att du mår bra snart styrke kramar

  Reply
 • Tess 3 years ago

  Jag lider av (bland annat) depression och generaliserat ångestsyndrom och nåt som verkligen underlättar för mig är att göra flera portioner mat direkt när jag ändå lagar mat.

  Reply
 • Fredrik Larsson 3 years ago

  Ta hand om dig Joakim! Du är inte ensam. Och det är skönt att veta att man själv inte heller är ensam. <3 <3

  Reply
 • Emelie mülla 3 years ago

  Du är otroligt stark Joakim. <3

  Reply
 • Baking by Emma 3 years ago

  Jag känner igen mig så mycket i det du berättar. Min krasch hände för 6-7 år sedan och den påverkar mig än idag. Jag är inte samma person nu som innan. Vilket jag idag ser som något bra, jag blir mer uppmärksam och mer rädd om sig själv eftersom jag vet vilket mörkt hål jag klättrat upp ur.
  Massor med kärlek och kraft till dig!!! Det blir bättre, ge det bara tid och låt allt hända i ditt tempo.
  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  Reply
 • Märta Persson 3 years ago

  Jättemodigt av dig att visa även de dåliga dagarna, och jätteintressant att få se även det, som en person som aldrig riktigt upplevt något så jobbigt är det skönt att få åtminstone lite mer förståelse, eftersom det är väldigt svårt att sätta sig in i hur man kan må så fruktansvärt dåligt. Förhoppningsvis kommer detta hjälpa mig att bli en mer förstående och helt enkelt bättre medmänniska. Keep on fighting, massa kramar ❤️

  Reply
 • Amanda Axne 3 years ago

  Du är så stark❤❤ kram

  Reply
 • Annie Gustafsson 3 years ago

  Ett problem med psykisk ohälsa är ju att det inte behöver synas på utsidan på en person och därför tror folk att man ljuger eller överdriver, vilket som "offer" är fruktansvärt. Att bli ifrågasatt när man hela tiden försöker hålla huvudet ovanför ytan liksom. Modigt av dig att prata om detta och visa dig sårbar. Jag lider själv av depression, ångest och diverse olika diagnoser och har känt mig fruktansvärt ensam i det och kan fortfarande göra det. Jag har varit sjuk i 3 år nu och för ungefär 1 år sedan vände det till att börja bli lite bättre. Innan det låg jag inne 4 gånger och hatade allt med mitt liv och ville inte leva. Nu går jag i skolan och pluggar på universiteten och vågar utmana mig själv lite mer för varje månad. Det är en lång väg att vandra och jag vet att jag har långt kvar men jag vill skriva detta som lite pepp och kämpa på-snack! Ta hand om dig, våga ta hjälp, våga bryta ihop och komma igen. Vi gör det tillsammans!❤️

  Reply
 • Sofia SleepyDeep 3 years ago

  Det som jag tycker är svårt är att skita i vad omgivningen tror/tycker. Att man ska förklara sig för människor som ändå inte vill fatta. Som borde stå en nära. Bara för att man är glad och energisk ibland betyder det inte att man automatiskt är frisk och kan sköta ett arbete. En del av själva läkeprocessen är ju att hitta tillbaka till glädjen igen och låta det ta den tid som krävs. Med otåliga och oförstående människor i omgivningen blir det dock jobbigt. Hoppas du har det bättre än mig på den fronten!
  Kram <3

  Reply
 • Olivia Ryden 3 years ago

  Ja det tycker jag

  Reply
 • Jessica Karlsson 3 years ago

  Känner igen mig så mycket i det du säger i denna video, jag har själv kraschat ganska nyligen faktiskt. Vet hur svårt det är att bara kliva upp ur sängen på morgonen, man skulle helst vilja ligga kvar för det känns ändå som dagen kvittar och allt är ändå jobbigt. Har själv skrivit upp sånna saker som dig, småsaker som andra ser som ingenting. Ska faktiskt bli väldigt intressant och följa din utveckling, du får många att inte känna sig ensamma (inklusive mig) och du visar en riktigt bild på hur det är att ha dessa diagnoser. <3 Du e stark jocke, vi kämpar tillsammans

  Reply
 • Emelie Johansson 3 years ago

  Ja, gör gärna en separat video om det! Hoppas du får må bättre snart. Fortsätt kämpa. Kram ❤️

  Reply
 • Erica Engblom 3 years ago

  All kärlek till dig!! Du är så starkt som klarar av att lägga ut en sån här video ❤️❤️❤️

  Reply
 • Madelene Lundqvist 3 years ago

  Du är så jävla bra Jocke, oavsett vad. Glöm ALDRIG det. ❤️?

  Reply
 • Louise Göransson 3 years ago

  Kärlek till dig! <3

  Reply
 • Paula Kronqvist 3 years ago

  Åååhh… stackars dig! Kram <3. Jag själv lider inte inget av de du gör, men jag lider på någonslags ätstörning och också burn out då och då. Inte sådana ätstörning som bulimia eller anorexia. När jag känner mig hungrig, jag måste äta GENAST. Om jag blir för hungrig, kan det bli så dåligt att jag känner mig längre inte alls hungrig och sen mår jag så dåligt att om jag försöker äta nåt, kan jag kräkas upp det. Kort sagt: om jag blir för hungrig, måste jag lära mig äta på nytt igen. Det är inte alls roligt, och jag har lärt mig att äta om igen två gånger. Men jag håller hårt med min matschema alltså äta två varma rätt på dagen. Frukost äter jag då, när jag inte mår illa på morgonen och kvällmål alltid. Burn out får jag eftersom jag jobbar som vikarie på många olika platser och senast fick jag burn out förra vår. Då backar jag lite grann och tar tid för mig själv. Jag behöver inte vara sjukskriven eftersom vikariejobb, men jag inte kan stanna länge på "semester". Nu känner jag mig att jag kanske får en annan burn out pga flyttet och på samtidigt jobbar jag nästan dygnet runt. Men jag klarar mig på tanken att om jag klarar mig, gör jag nått lugnange som sover hela dan, eller kollar på filmer hela dan osv. nånting hela dagen. Man måste jobba hårt för sitt levande, men man måste belöna sig också lika hårt. Man måste bara säga modigt och tydligt att JAG TJÄNAR MIG DET HÄR STUNDEN, ATT BARA VILA! 😀

  Reply
 • Elin Fridström 3 years ago

  bästa du <3 lever själv med panikångest och de är väldigt jobbigt :/ <3 vilken kämpe du är!

  Reply
 • Ellen Lundberg 3 years ago

  Känner igen mej det där. Stor kram till dej ❤

  Reply
 • Tezz D 3 years ago

  Tack för videon! ? Jag kände igen mig så extremt mycket i nästan allt du sa. Om du vill och känner att du orkar någon gång så skulle det vara intressant att se videon om "kraschen". Hoppas att du får en bättre dag. Kram ?

  Reply
 • Malin Åsenlund 3 years ago

  sänder massa styrka!<3

  Reply
 • Maya Boberg 3 years ago

  Jag blir 15 i år och går igenom en väldigt tuff och konstig period. Har aldrig varit såhär nere. Just nu är jag confused af, känns som jag är bipolär men jag är inte alls säker. Jag fattar verkligen ingenting.
  Jocke du tar dig igenom det här. Livet är en bergochdalbana.

  Reply
 • Mr Bladström 3 years ago

  Kämpa?????????

  Reply
 • Elin Burman 3 years ago

  Tack för att du delar med dig. Känner igen sig i mycket av det snackar om. Gäller bara å skynda långsamt i åter hämtningen. Tror även att man måste tillåta sig att dem dåliga dagarna är dåliga. Första steget i åter hämtningen är ju någonstans att erkänna problemen. Hoppas du snart hittar en väg som fungerar för dig. Av det man sett av dig på youtube och även i verkligheten (va med som funktionär under tubecons första turne) är att du är en sån varm och härlig person. Önskar dig allt gott.

  Reply
 • MissWimWim 3 years ago

  Känner så väl igen mej i detta. Du gör så rätt i å lyssna på din själ å kropp ? Själv gjorde jag misstaget å tvinga mej efter två veckor att komma tillbaka till jobb, å med stressen som blir å kontrollen man mister är det inget bra plus min Adhd gör det inte enklare. Sviterna idag 3år senare, får panik i stora folksamlingar väldigt ofta, klarar inte av stress längre eller rörlighet, blir totalt lost och huvudet blir blankt å då kommer stressen av oduglighet in ? tar mej inte till något, saker får ligga/skjuts på å min mamma får fixa med mina räkningar för det tar för mycke energi å ger bara stress, bättre i mitt fall att någon bara säger gör så här. ?
  Ett råd från mej är Lyssna på din kropp å själ och prata med någon det hjälper, önskar bara jag gjort det längre ?❤❤❤

  Reply
 • Rebecka Bruce 3 years ago

  Starkt av dej Joakim att komma ut med dehär på en sån stor plattform! Kramar till dej å hoppas att du kommer må bättre med tiden.
  ❤️❤️

  Reply

Add your comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.