HejaInternet – VUXNA FATTAR INGENTING

13,259
 

Klicka här!

Published on October 11, 2016 by

I samarbete med Telenor pratar jag om hur vuxna inte har fattat grejen med YouTube. Lämna gärna en kommentar och/eller diskutera det under hashtagen #skärmliv

Förra videon: https://youtu.be/UTkMFxQCIVU

GLÖM INTE ATT GILLA & PRENUMERERA!

—————————————­———–

▲ MINA SOCIALA MEDIER ▲

▲ TWITTER: @HejaInternet
▲ INSTAGRAM: @HejaInternet
▲ SNAPCHAT: HejaInternet
▲ PERISCOPE: HejaInternet
▲ ASK.FM: HejaInternet
▲ FACEBOOK: HejaInternet
▲ BUSINESS: [email protected]

—————————————-­———–

▲ VANLIGA FRÅGOR ▲

▲ Vilken kamera filmar du med? Canon EOS 600D och Canon G7X
▲ Vilken program redigerar du dina videos med? Final Cut Pro X
▲ Hur gammal är du? Jag är född 1983
▲ Har du tips till nybörjare på Youtube? Kolla här: https://www.youtube.com/playlist?list=PLe_wmQbZRrymHy2iv63Xuzmnb_-dmxsx7
▲ Vart bort du? Västerås (men oftast på vänners soffor i Stockholm haha)
▲ Kan man skicka post till dig? Ja, adress här under!

United Screens
HejaInternet
Kammakargatan 23
111 60 Stockholm

—————————————-­———–

▲ SPONSRADE VIDEOS ▲

Om en video är sponsrad anges det alltid i början av klippet och i beskrivningen. Dock är mina åsikter alltid mina egna, jag gör aldrig samarbeten eller rekommenderar en produkt om jag inte själv gillar den.

—————————————-­———–

▲ MUSIK & LJUDEFFEKTER ▲

Musik/ljud jag använder kommer ifrån ljudbiblioteket i Final Cut Pro X och Epidemic Sound.

—————————————-­———–

TACK FÖR ATT DU TITTADE PÅ MIN VIDEO! Är så glad för alla fina kommentarer och all pepp jag får från er varje dag! ♥

50 comments

 • Anja Rosenskjold 5 years ago

  Jag har fått frågan om jag har 40års kris för att jag håller på med Youtube eller om jag verkligen tror nån tycker jag är intressant att glo på överhuvudtaget. Unga människor fattar direkt vad jag pratar om medans min egen ålder ofta idiotförklarar mig.

  Reply
 • Michelle Bendiksen 5 years ago

  Jag har lärt mig tex. mycket om mens tack vare Clara Henry. Innan visste jag ingenting, typ. Men jag lär mig mycket om saker tack vare YouTube. En rolig sak är att jag kan svaren på många frågor i skolan från YouTube

  Reply
 • Embla Liljequist 5 years ago

  Detta stämmer verkligen! Innan tjatade mina föräldrar på mig att jag skulle släppa mobilen och ringa nån kompis istället när jag egentligen pratade i telefon med en internetvän, men nu har jag berättat om mina internetvänner och hur bra kontakt vi har. Och jag ska även gå på tubecon på lördag så nu förstår mina föräldrar mycket mer och jag får använda mobilen och datorn mer än innan, för att jag berättade vad jag gjorde på internet haha så mycket bättre nu,,? du e bäst Jocke. Förebild.

  Reply
 • Chris Whippit är bäst! 5 years ago

  När jag kollar på Chris Whippit brukar min morbror säga: Okej,så du kollar på en som spelar ett spel som du har och kan spela..? Varför då?" Vissa förstår inte hur kul det är att se andra spela??

  Reply
 • Jigsaw 2.0 5 years ago

  Gilla om du är under 18 år.

  Reply
 • Maissan04 H 5 years ago

  Haha, när jag gick i 5:an så hade. Mer en hälften av alla i klassen instagram. och min LÄRARE sa vad kan man göra. på instagram och va är de kan man. kolla på videos på instagram.
  Och alla sa neeejj!! man kollar på bilder. och gillar bilder och lägger upp 15 sek videos. P.S Han är 50+ typ Hahaaa!!!

  Reply
 • Tuva o Saga 5 years ago

  Jag bor med min mamma o hon är helt tvärt om. Det är tillomed att jag får säga till henne att släppa telefonen när vi tex pratar eller nått. Fast hon fattar inte det där med youtube haha

  Reply
 • Hanna Whydoyouwanttoknow 5 years ago

  Min pappa säger att jag borde typ röra på mig mer osv, men liksom jag lär mig att uppfatta saker, lyssna, vara källkritisk osv 🙂

  Reply
 • Filip Grön 5 years ago

  Jag har själv en vloggkanal och mina föräldrar har sett några av mina videos och försöker vara stöttande och så. Så dem har till och med försökt komma med tips. Grejen är ju bara den att dem verkligen inte förstår. Så tipsen dem kommer med är som att jag riktar mig till folk i deras ålder aka 60 åringar.

  Reply
 • Choklad_Maria 5 years ago

  Min dator är för tillfället trasig och därför måste jag använda mobilen till att kolla YouTube och jag använder mina hörlurar. Mina föräldrar tror då att jag lyssnar på musik, även fast jag förklarat för dem flera gånger att det inte bara är det jag gör. Men dem vägrar förstå det och tror att jag bara sitter på mitt rum och lyssnar på musik hela dagarna, när jag egentligen ser på YouTube, chattar med kompisar osv. Så dem klagar en hel del på mig…..

  Reply
 • Nick Agorastos 5 years ago

  Βσοσωκσξδω σωθξ Αϊόβα κύησης ξαναζήσω

  Reply
 • Nick Agorastos 5 years ago

  Νδησθωαισμηξδλκχπσνξσοξσν;ομάδων χαζών

  Reply
 • Elias Jensen 5 years ago

  du va reklamen innan videon

  Reply
 • Hannis 12 5 years ago

  Jag måste verkligen be mina föräldrar att titta på det här. Det du säger är så sant!

  Reply
 • Jaraxxus The swedish Eredar lord 5 years ago

  Kollar på pewdiepie och mamma kommer in
  -VEM FAN ÄR DET!!!!?????!?!!?
  -En youtuber
  -VARFÖR SPELAR DU SPEL OCH PRATAR MED 80ÅRINGAR!!!!!????!?!?!?
  -Jag pratar inte med honom
  -LJUG INTE FÖR MIG! VAD GÖR DU DÅ?
  -Han spelar in sig själv när han spelar spel.
  -NSBDIDVDJVXJDDVKDBSKSBSOSBSISVEEDC!!!!!!

  Reply
 • Maja Malmström 5 years ago

  Min brorsa har lärt sig relativt bra engelska genom att spela typ minecraft och CSGO (eller vad det nu heter??)!

  Reply
 • Davidsson 5 years ago

  såå bra video!

  Reply
 • Tilda Här 5 years ago

  Min pappa till mig: Men vad är det för mening att kola på någon som bara sitter och babblar och fjantar sig??
  Jag bara: För att det är underhållning och man kan skratta och ibland lär man sig något
  pappa bara: HAHAHA

  asså hahahahah föräldrar… xD

  Reply
 • Emilia E 5 years ago

  jag blir rädd! du normaliserar tecken på beroende. en jag känner som är bra mkt yngre än mig sitter vid datorn och spelar. ja, han pratar med människor över hela världen och har en gemenskap över Internet. men det faktum att han skippar skolan och får raseriutbrott så fort hans mamma plockar nätet till den grad att han kallat henne hora, spottat henne i ansiktet och tagit stryptag tills hon tuppat av gör att jag inte kan stödja ditt resonemang. det behövs en gräns! vad man gör då man är vuxen skiter jag fullständigt i, men när du sitter och uppmuntrar ungdomar på youtube att det är ok att ge fan i verkliga livet så blir jag upprörd. för stor del på sociala medier triggar även stress om att konstant hålla sig uppdaterad och tillgänglig eftersom man räds att bli efter i det som händer på nätet, vilket då även kan ge sömnsvårigheter. Det finns hur mycket vetenskapliga studier som helst på detta, bara google it. Jag håller med om att internet är en jävligt bra grej, med det mesta av vad internet innebär, men som sagt – lagom är bäst.

  Reply
 • Lyssna ! 5 years ago

  Hur gammal är du Jocke?

  Reply
 • Tilda Ekedahl 5 years ago

  Mamma förstår verkligen inte hur jag frivilligt kollar på ngn som städar i två timmar (tova helgessons städvideo)

  Reply
 • Felicia Rydstedt 5 years ago

  "Kollar du på en sån där som inte har några riktiga vänner" min mamma när jag kollade på någons vlogg

  Reply
 • Dixmixnellie 5 years ago

  Min släckt lever utan mobiler och datorer det är få som är riktigt insatt i det de har insta mm men youtube är DI inte så insatta i så frågar dom vad jag vill jobba med eller vad jag gör på min fritid ja jag brukar svara det hade varit kul att ha youtube som ett jobb för jag älskar ATG göra videos och när folk uppskattar det blir jag ännu gladare. De bara va youtube är väll inte riktigt ett jobb? Så har vi långa diskretioner. ?❤️ fast gillar dom ändå c:

  Reply
 • Liv Life 5 years ago

  Mina föräldrar tycker youtube är olämplig(snusk och svordomar)
  Men i slokande är det minst lika mycket snusk och svordomar. (Snusk som att folk pratar om det?)

  Reply
 • B-son sisters 5 years ago

  Mina förädlar säger att jag och min syrra inte ska hålla på med mobilerna så mycket.
  På ett sätt fattar jag dom, de vill ju liksom att vi ska umgås med dom och om de är någon hemma. Men på ett sätt inte för de själva tittar på tv jätte mycket och de håller på med daton och sånt.

  Reply
 • Carro 5 years ago

  Vuxen: Varför sitter du o skriver med dina internetvänner hela tiden gå ut o träffa riktiga vänner istället
  Vuxen: smsar o ringer sina enda vänner som typ bor på nordpolen hela tiden

  Reply
 • Ellen Lundberg 5 years ago

  Jätte bra vlogg Jocke! ??

  Reply
 • linnéa s 5 years ago

  ????????

  Reply
 • Sharon Svensson 5 years ago

  Mina föräldrar vill att jag ska börja med yt? för yt är typ det ända jag pratar om

  Reply
 • Alice Vestman 5 years ago

  Jag försöker få mamma och pappa att förstå att jag faktiskt lär mig saker och har kul på internet. För min pappa kan inte förstå varför man ska titta titta på tillexempel vloggar för att han menar på att det är onödigt att veta vad andra gör medan jag menar på att det är som att följa med en kompis, fast på ett annat sätt. Min mamma tycker att jag borde prata och vara med fler personen irl istället för att sitta med telefonen, datorn och surfplattan men jag har fått sjukt många nya vänner genom internet och speciellt genom att jag blivit Foooer och skriver med andra Foooers på tex Instagram, och när mamma klagar på att jag sitter med telefonen för mycket sa min mormor på 80+ en gång att detta är något jag tycker är kul och en typ hobby för mig. Då fick mamma en typ tankeställare och sen dess har hon knappt påpekat mera om att jag sitter för mycket med iPad, dator o telefon 🙂

  Reply
 • Erica Zackrisson 5 years ago

  Hahaha alla har exakt samma text i hörnet när det är sponsrat! xD

  Reply
 • Miss Jessica 5 years ago

  jag har lett mitt liv på Internet sen jag var 14 år. då var de Community och bloggar som gällde. Idag har jag lärt mig mer om fotografering och redigering tack vare en del av detta. Blivit mer öppen och social. Så vad är egentligen det negativa? Det finns negativa sidor med det också. Det sociala utanför skärmen har fått ett hot. Glöm inte att lägga ifrån dig mobilen en stund och gör något annat ett tag. Glöm inte bort din omgivning bara.

  Reply
 • Isac Fridlund 5 years ago

  Mina föräldrar försöker vara insatta i vad jag gör på internet! tillexempel sitter dom varje dag och kollar på mina videos och kommer in på mitt rum och frågar vad jag gör osv. mina vänner tycker att det kan vara lite jobbigt men jag tycker bara det är bra

  Reply
 • thegamingqueen thegamingqueen 5 years ago

  vi i våran familj kollar på youtube! pappa och mamma kollar på t.ex när dem bygger saker eller dokumentärer min lillebror kollar på minecraft och jag kollar youtubers som dig lakki osv!?

  Reply
 • Sofia Hjälte 5 years ago

  Dem tror alla youtubers bara gör sponsrade saker för att göra pengar och ljuger och säger att produkter är jättebra fast dem inte alla ggr tycker det!

  Reply
 • Sara Holm 5 years ago

  Jag är själv vuxen men jag älskar att titta på er. Inte för att ni inspirerar mig utan för att det är skön avslappning när man både studerar och jobbar, samt tränar som ett djur (är 25 bast så de flesta anser mig som vuxen. Dock inte jag själv och min systerdotter, för hon vet hur barnslig jag är). På tal om min systerdotter hon är 7 år och har whatsapp och har börjat skriva lite till mig. Jag tror att det är en bra lärometod. Utvecklingen går frammååååt.

  Reply
 • Molkan 5 years ago

  Nu var det ju längesedan jag gjorde någonting på YouTube, men jag kan
  relatera detta till bloggen också. Ofta får man ju frågan "Jaha, så du
  tjänar pengar på att sminka dig?", jag orkar liksom inte ens förklara
  mig eller diskutera längre. De förstår heller inte att jag jobbar när jag sitter hemma i soffan framför min dator. "Vilket glassigt liv". Mhmm.. #skärmliv

  Reply
 • ellen larsson 5 years ago

  men asså jag blir typ alltid irriterad på mina föreldrar för de ba de ä ba massa reklam å typ de säg allti va ser du på ja ba vad ser du på för de tyck typ int om yt å de ha ingen anledning till de för de ä typ aldrig inne där å pappa ba de ä ba massa skit å jag ba nej för jag har lärt mig så mycke och yt ha typ förändrat hela mitt liv satt aa

  Reply
 • Dragon Master 5 years ago

  min farsa sa "Vad fan skriker dom för "

  Reply
 • Ludwig Andersson 5 years ago

  Lols, vi bor grannar

  Reply
 • Gustav Elfström 5 years ago

  Min mormor har fortfarande inte förstått sig på internet, min mamma har försökt att förklara det sedan 90-talet. suck lol.

  Reply
 • Tyra Inghammar 5 years ago

  När ja berättar för mina föräldrar att ja kollar på er eller om ni gjort nåt speciellt säger dom att "hur kan du lita på sånna människor? Visst man ska inte tro illa om andra men dom kanske ljuger" jag har inte alls nåt bra svar på de och vet inte alls va ja ska säga! De är ju faktiskt så att man lär nästan känna er när ni sitter där o pratar om saker och ting, man får reda på era åsikter osv… riktgt fina människor! Älskar dig Jocke 🙂

  Reply
 • Molly B 5 years ago

  Sjukt bra video, ska visa min mamma och pappa denna videon så dom kanske kan ta och tänka om❤️❤️❤️❤️

  Reply
 • Sara Gyllhag 5 years ago

  Grym video. Du är så sjukt vacker, härlig och underbar, älskar dig super mycket, DU ÄR BÄST!????

  Reply
 • Hanna Fröberg 5 years ago

  Såå sjukt bra video Jocke!! <3

  Reply
 • Christel Hoffblad 5 years ago

  När jag berättade för min morbror vad jag kollar på, på youtube så blev han jätte chockad och sa "jaha jag trodde du bara kollar på fjant videos" haha?❤️

  Reply
 • Elisabethan Essle 5 years ago

  du är sååååååååååå gullig i lockigt hår ?

  Reply
 • петух головой 5 years ago

  känner du min mamma , Maria joansson?

  Reply
 • Olivia Ryden 4 years ago

  Imorgon ska jag skicka länken till min pappa

  Reply
 • Evy ThaGirl 4 years ago

  väldigt bra video å bra om allt du sagt tycker ja… ??

  Reply

Add your comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.