Kammi Husum Rosenskjold – KAMMI TESTAR: Att vara bonde?

25,820
 

Klicka här!

Published on May 31, 2017 by

Videon är i samarbete med LRF och SLA som har en gemensam satsning: Jobba grönt
http://www.jobbagront.se/

Tack så mycket för att ni tittade 😀
Lämna gärna en söt kommentar hihi

GOOD2KNOW ;):
Jag är 19 år gammal, bor i Landvetter.
Jag filmar med min kära Sony RX100 mark V & Canon Legria Mini.
Köp mina tröjor här 🙂 : https://www.printmotor.com/kammi/
Min smssignal:
iPhone Download: https://itunes.apple.com/album/nu-koh… (iPhone only!)
iPhone Download: smarturl.it/NuKohVie (iPhone only!)
Android & iPhone Download: https://tuunes.co/ringtone/nu-koh-vie

Tack för att ni finns i mitt liv. :*
Business: [email protected]
Övriga frågor eller om ni vill komma i kontakt med mig: [email protected]
Min spotifylista: https://open.spotify.com/user/karina.husum/playlist/6hV1poUTcxxLlBNiDFHk7C
★ INSTAGRAM: danskhelvetet
★ ANTONS INSTAGRAM: anton_frenchie
★ TYSONS INSTAGRAM: farbror_tyson
★ SNAPCHAT: karinahusum

50 comments

 • Fanny Pettersson 3 years ago

  Denna industrin kommer inte försvinna även hur vidrigt folk tycker det är. Själv har jag jobbat med grisar, man kan inte tycka synd om dom, för dessa djuren vet inget annat, tycker att det är riktigt bra gjort av kammi att visa er/oss hur det ser ut, såg det ut någonstans i videon att djuren kom till skada? Nej, djuren mår bra. Sen finns det även ställen där folk är väldigt elaka mot djuren på dessa ställen, och det är just det de skrivs om.

  Reply
 • Linnea Nilsson 3 years ago

  Hej Kammi! Jag tycker det är fantastiskt roligt att du gjorde den här videon för jag bor själv på en bondgård som mina föräldrar äger. Dock blir jag besviken på alla som skriver kommentarer om hur hemskt det är. De bor själva oftast i städer och har aldrig sett en ko och menar att det är en hemsk industri. Alla har rätt till sin åsikt och det finns flera förbättringar att göra inom mjölkproduktionen såklart. Att att kor slaktas efter kanske 10 år görs för att hon inte ska lida då det ofta uppkommer problem med ben och klövar. Det är alltså snällast mot kon då hon trots allt börjar bli gammal. Sedan är det många som reagerar på det här med att kor insemineras, det låter så klart hemskt men vad spelar det för roll för hade det funnits en tjur tsm med korna i hagen så hade korna fött kalvar lika ofta ändå (ca 1 gång per år). Tjurar är dessutom ganska farliga och utsätter bönderna för risk och det går någon snabbare med inseminering. Så vad spelar det för roll ifall kon ändå skulle förda lika många kalvar om de parade sig på ett naturligt sätt.

  Det klart det verkar hemskt att man tar kalvarna ifrån sina mammor men det är bäst att ta dem direkt så inte de hinner få någon relation då det trots allt är vi som vill ha mjölken. Kon och kalven saknar varann kanske den första dagen men de kommer över det och de är aldrig själva utan har alltid "kompisar" runt omkring dem. Sverige har mycket regler kring djurhållning som inte andra länder har där behandlas djuren fruktansvärt ibland så jag tycker vi ska va stolta. Jag tycker också det kan göras förbättringar men det är hemskt att det finns så många som uttrycker sin åsikt utan att ha varit på en gård och sett hur det går till. Denna videon är till stor hjälp, men det finns mycket mer att se… jag svarar gärna på frågor och kritik

  Reply
 • Adrian Larsson 3 years ago

  du var på bil träff i mariestad ser jag, ja bor där haha

  Reply
 • Alexandra Lindkvist 3 years ago

  fyfan alltså 🙁

  Reply
 • Anja Rosenskjold 3 years ago

  Jag skulle vilja se dig testa massa mer yrken ?

  Reply
 • Camilla S 3 years ago

  Åh vilken bra video! Är uppvuxen med mjölkkor och nu jobbar jag på en gård.. korna och kalvarna ser ut att ha de super bra! Jätte kul å se att du ville prova vara bonde?

  Reply
 • CrystalFox Gaming 3 years ago

  Det här är kul att se på, bor och har växt upp på landet, granne till en bonde med massa kor och lamm och massa andra djur❤????

  Reply
 • Mimmi Wetterström 3 years ago

  Haha fy fan vad sjukt förväntade mej inte att min gamla klasskompis från gymnasiet skulle dyka upp i rutan! ? Ko älskade Emilia ❤️ Men e hon verkligen 26 år ?

  Reply
 • ABCDEFG HIJKLM 3 years ago

  Läst massa kommentarer om hur vidrig denna industri är, själv tycker jag att det är så mycket bättre än vissa andra som finns ex utomlands. Kollat hela bilden på djurindustri?

  Reply
 • Myteli 3 years ago

  fruktansvärt </3 korna är inga robotar, dem är levande varelser med känslor, framför allt till sina egna barn och mamma.. usch så hemskt att se..

  Reply
 • Squash2k 3 years ago

  Jag hatar det nya ljudet när man gillar en kommentar 🙁

  Reply
 • Alicia Edström 3 years ago

  Du pratar så fort i inledningen? Älskar dig Kammi❤️

  Reply
 • Tilda Dahlberg 3 years ago

  så jävla sjukt, "dagis" "bb-avdelningen" obehagligt

  Reply
 • Fannan Me 3 years ago

  Åååååhh kalvarna ???????

  Reply
 • Hej Hej 3 years ago

  Djuren har det bra sluta och klaga på den svenska djur industrin,djuren har det hur bra som helst här i Sverige och bönderna tar väldigt bra hand om sina djur och brinner för sitt yrke. Om ni vill klaga och tycka synd om djur så kan ni göra det på djurindustrin i andra länder där djuren har det jätte dåligt och lever under mycket dåliga förhållanden ,men här i Sverige som sagt har de det mycket bra .

  Reply
 • Nisone Norgren 3 years ago

  De hade varit roligt att se om du hade fått prova att mjölka på gammalt vis också hehe ??????????

  Reply
 • Maria Strömner 3 years ago

  supermysig video!! 🙂 tragiskt att den får massa kritik??? det förtjänar den absolut inte. Bönderna älskar och tar hand om djuren, det är ingen hemsk bransch? mina föräldrar är bönder. sorgligt att alla oinsatta människor kommenterar negativa saker på videon 🙂 kör hårt kammi

  Reply
 • ClaudiaMariie 3 years ago

  Du ska inte få skit Kammi, du bara praktiserade! Men det är tragiskt ändå, tänk er att någon tar bort eran bebis ifrån er när ni ligger på förlossningen ☹️

  Reply
 • Rebecka Ohsol 3 years ago

  haha roligt att Emilia gått på sötåsen för de är där jag går nu haha

  Reply
 • Mirja Ekmefjord 3 years ago

  Alltså kommentarerna på denna videon.. vissa människor kan verkligen inte bete sig. Att jobba som bonde är ett av det äldsta yrkena i Sverige och här sitter ni och trycker ner det? Visst att man inte vill bidra till kött eller mjölk industrin, men vissa vill faktiskt äta kött och dricka mjölk. Lantbruks industrin i Sverige är en av dom bästa i världen och har hög standard på hur djuren behandlas, så att dom ska ha ett värdigt liv innan dom slaktas eller liknande. Så sluta hata på Kammi för att hon väljer att visa hur det är att jobba som bonde, kolla på en annan video istället och ät era jävla substitut ''köttbullar''.

  Reply
 • Smøl Bean 3 years ago

  HEJ HEJ JAG JOBBAR PÅ EN CHARK Å JAG SKULLE UPPSKATTA OM ALLA VEGANER KUNDE SLUTA PREDIKA OM HUR DÅLIG SOM MÄNNISKA MAN ÄR FÖR ATT MAN JOBBAR MED SÅNT HÄR. alla väljer inte att bli veganer så snälla knip igen eran glappa käft. Och näe, jag tänker inte svara på era argument för de ger ja blanka fan i då ni inte ens ger oss "KÖTTÄTARE" en chans.

  Älskar videon kammi!

  Reply
 • OST B 3 years ago

  ?? Stakars alla kalvar som inte får vara med sin mamma ??

  Reply
 • maja lännkvist 3 years ago

  Det går ju dåligt för Arla nu eftersom de har fått så mycket hat mot deras djurhållning. De var säkert därför de valde att sammarbeta med en stor offentlig person som Kammi, för att visa hur de har det på ett ''Bra'' ställe, många Arla bönder behandlar absolut inte sina kor så här utan mycket mycket sämre.. USH ARLA

  Reply
 • Jonna Sjöblom 3 years ago

  Samarbete med LRF? På riktigt? ?

  Reply
 • alva.cool 3 years ago

  alla ska veta att detta är ett ekologisk ställe där djuren får komma ut i natur och käka riktigt gräs, det finns massa med andra ställen där kossorna aldrig får se hur det ser ut utomhus, för de är inlåsta. Denna bondgården sköter deras jobb perfekt och har inga dåliga saker. Jag vet hur en bondgård ska se ut och hur de ska behandla kossorna och dessa människor som jobbar här gör ett gör bra jobb! Jag bor i närheten och vet att det är ett bra ställe. Så kan alla snälla sluta klaga när ni inte vet hur djuren ska behandlas och sluta klaga på att kossorna inte får träffa sina kalvar. Det de gör på bondgården är allt inom lagarna. Hälsningar en positiv bonnetjej!

  Reply
 • mosensmos 3 years ago

  bara jag som reagerade på att korna var väldigt smala.?

  Reply
 • Solo Gurl 3 years ago

  fyfan… mådde illa och slutade kolla efter några minuter.

  Reply
 • john eriksson 3 years ago

  Fyfan djurplågeri.

  Reply
 • Frida Larsson 3 years ago

  Kammi testar vara Albin **

  Reply
 • Gunilla Persson 3 years ago

  Så jävla provocerad av allas kommentarer.. VAD man än äter så är det dåligt på ett eller annat sätt, säg mig EN maträtt som inte skadar antingen djur eller klimat eller människor eller vad som nu kan tänkas.. Kött = slakt och därmed något dåligt ( självklart finns det så enormt stor effekt och påverkan utöver att det handlar om ett djurs liv men förstå mig bara) Äter du soya eller något som innehåller palmolja så bidrar du till ökad växthuseffekt hur köpte du maten? affären.. ajaj där existerade det över tusentals olika ekosystem innan huset byggdes.. Köper du saker som inte producerats i sverige så handlar det om transporten, den rika världen och massa andra faktorer. Många länder i afrika behöver vatten mest av allt så de ger upp sina chanser till mat och säljer sina havsytor så de rika länderna får fiska där.. HUR säg mig HUR kan folket bli så upprörda över att folk väljer att leva och äta vissa saker.. Alla veganer äter väldigt mycket soya, soya ges i massmängd till kossor runt om i världen vid uppfödning och soyafälten byggs där regnskogen en gång var. UPPLYS men tvinga inte på en annan människa något för ni är FAN inte bättre på något sätt.

  Reply
 • Marielle Johansson 3 years ago

  usch!

  Reply
 • Vera Runnquist 3 years ago

  OMG ditt håååår?? Så fiiiint?

  Reply
 • Hanna Nilsson 3 years ago

  Jag tycker varken detta är rätt eller fel men jag förstår inte varför alla måste klaga så mycket, hur kan ni veta att djuren mår så dåligt. I mina ögon ser det ändå mycket bättre ut än många andra ställen. Jag har hört att korna själva får bestämma när de vill gå in i mjölkmaskinen och när de vill gå ut och så vidare. Dock en sak jag inte förstår är att vissa i kommentarerna säger att kalvarna är med sin mamma i kanske 4 månader tills den kan äta hö och annat foder, men varför matar dem då kalvarna med mjölk i videon?
  Har ni tänkt på till exempel hästar, tycker ni inte det är synd om dem, de står i små boxar och får gå ut i sina hagar ibland, ungefär som dessa korna. Sen får de ha massa remmar och bett på sig och kanske en människa som rider på den. Vissa tränar dressyr där hästen får röra sig onaturligt eller så blir hästen tvingad att dra vagnar och så vidare. Men det är inte många som klagar över det eller ens tänker på det.
  Självklart beror det mycket på hur ägaren tar hand om hästen och ser till att den mår bra och detsamma är det på bondgårdar. Vissa tar hand om djuren bättre än andra.

  Reply
 • J. E.H.T 3 years ago

  Ville bara säga att så här går det till på större gårdar ute runt större städer osv. Men i mindre samhällen på landet så är det en enorm skillnad. Bönder bor där dom har sin gård, vissa mjölkar för hand om dom har ett mindre antal kor. Annars på en större gård så mjölkas korna också med maskiner, men inte på det här sättet. Det är en maskin som mjölkar kon, men man tvättar själv av spenarna och sätter dit sugpropparna själv.

  Reply
 • Melery 3 years ago

  Hemskt att kalvarna inte får vara med sina mammor ffifan vilka svin människor

  Reply
 • Linnéa Petersson 3 years ago

  Jag bor på en bondgård nu har vi får men hade förut ko och häst och bra video om man får se på bondgårdar hur har det och uppleva det men jag själv bor på bondgård så upplever inte samma sak som dig kammi och förstår att du trodd det var annorlunda bo på landet tyckte var roligt du sa trodde var en man mitt ute skogen har bondgård det var så mer i förtiden

  Reply
 • Tantskrälle 3 years ago

  Näjjmän vicken gullig gullig kossa mu muuuu

  Reply
 • Jennifer Lahti 3 years ago

  Jätte bra video osv, men hur kan man bortse från att kalvar tas ifrån sina mammor? För att vi ska få mjölk? Inte så att man plockar valpar från hundar direkt efter födseln eller barnet från mammor på BB

  Reply
 • Emma Nyberg 3 years ago

  Ger mjölk till kalvar genom en spann. (Inget illa mot Kammi)

  Reply
 • Gwendolyn Brooks 3 years ago

  Fyfan, Kammi. Dehär e ingen bransch att promotea, det är skittragiskt att korna får gå igenom allt dehär. Jag är besviken på dig

  Reply
 • Nora Olsson 3 years ago

  Både kosorna och kalvarna såg ut att ha det väldigt bra! Utan mjölk och köttindustrin skulle de ju inte de bli någon mat till dom som EJ väljer vegansk mat (osv) men det är ett val varje person gör. Väljer man att äta kött så gör man det, väljer man vegansk/vegetarisk mat så gör man det.
  Vad skulle vi göra med alla djur om vi inte slaktade dom? Låta dom gå fria? Bli jagad av rovdjur som är hungriga och oxå få en plågsam död? Jägare som sitter å smyger i skogen osv.
  Denna bondgård ser ut att vara bra byggd, stort utrymme, fräscht och rent.
  Vad man än skulle göra med djuren finns det alltid nånting som skulle vara/är mindre bra.
  Bönder jobbar och sliter för att folk som väljer att äta kött osv ska få den maten på bordet.

  Vist att vissa djur lever ett mindre bra liv än andra, men det kan man oxå påverka själv genom att läsa noga och se vart själva kött/mejeri produkten är ifrån.

  Ungefär 5:40 minuter in i videon filmar hon utomhus och där ser man ju att hagen är rejält stor. Djuren kanske trivs jätte bra där, det vet man inte.
  Och att man tar kalvarna från kossorna tidigt är ju nästan bättre än att man separerar dom efter cirka ett år då dom kanske kommit "nära varandra". För kalvarna vet ju inte "hur det ska vara" (att dom egentligen borde få vara med sina mammor)
  Men jag tycker det är lågt att klaga på folk som väljer att stödja bönder å äta kött, och detsamma om dom som klagar på dom som inte äter kött. Det finns djur som har det värre än dom i denna video!

  Reply
 • heykatarina 3 years ago

  om jag ska vara ärlig så tkr jag att alla ska sluta lägga sin tid på att döma människor kring vad dom äter. Jag har ätit kött hela mina 15 år och mejeriprodukter. och jag kommer fortsätta göra det för jag kan inte leva utan de. Jag tycker synd om kalvarna osv. Men jag tkr det är fel att döma människor på vad de äter. Visst fine du är vegan jag bryr mig ej oj han äter kött jag bryr mig ej, men man kan ju minska köttet man äter. Jag kommer aldrig bli vegan men kan bli vegetarian framöver.

  Reply
 • heykatarina 3 years ago

  för det första tjänar bönder inte så mkt det är arla som tjänar mest.

  Reply
 • jossanmolly 3 years ago

  Tycker det är tragiskt att läsa alla dessa nervärderande kommenterar om hur bönder sköter sina djur och hur djuren uppföds. Hur tror ni att en hundmamma känner sig när valpen tas ifrån henne efter 8 långa veckor tillsammans? Det är ingen som kommenterar det på olika videos där det visas hundar. Samma med katter. Alltså snälla människor lär er att djur är inte människor, djur har känslor men inte som oss. När kalven har tagits ifrån kossan så har hon glömt det efter ett par timmar. ALLA kor insemineras inte utan en kalv blir till av naturlig väg (tjur) ni som sitter och nervärderar böndernas insatts och jobb kanske ska överväga att gå in i en ladugård och jobba som en bonde gör i några månader så har ni nog inte orken till att sitta och klaga sen. Sen så måste jag tillägga att bönder har regler art följa och alla svenska bönder följer dessa, vissa mer och vissa mindre. Sen kommer miljö och hälsa ut varje år och kollar hus kossorna har det.

  Reply
 • Nathal1e123 3 years ago

  Seriöst. ÄLSKAR dig som vågar och vill lägga upp ett samarbete med Arla. Detta med att hata på en industri som inte alls behandlar djuret illa, och som gjort detta i flera hundra år är så ju standard nuförtiden. Så älskar verkligen dig som står upp för den oss andra som inte ser något problem i detta.

  Reply
 • Felicia Tingvall 3 years ago

  Folk gör samarbeten med flera olika företag men tänker aldrig till!! Varför göra ett samarbete med kossor eller vad man ska säga

  Reply
 • Lovisa Videgren 3 years ago

  Rolig video! Synd för er som tycker det är synd för korna. Hur bra tror ni de hade haft det ute i naturen 24/7 utan någon hjälp från människor alls. Korna har det bra.

  Reply
 • Felicia Persson 3 years ago

  är det bara jag eller var kossorna smala? eller kanske ska se ut så

  Reply
 • marsipan 3 years ago

  DJURPLÅGERI

  Reply
 • tehKivi 3 years ago

  Jobba grönt, hahahahahahahaahahahahahahaha.

  Sysslar de med "alternativ fakta" på LRF eller. Det grönaste vore om de lade ner.

  Dessutom, vem fan vill bidra till en industri som begår övergrepp på kor och separerar kalvara sen.

  Vidrigt.

  Reply

Add your comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.