Keela – DEEP TALK #4⎢Varför mår jag så dåligt…

76,788
 

Klicka här!

Published on April 18, 2016 by

Öppna för att läsa mer ▼

Jag hatar att känna såhär. Och att må såhär. Allt jag vill är att bli positiv och glad igen! Hoppas ni har tålamod och inte tröttnar på mig när det är såhär.. Ni är bäst!

Läs mer om sömnparalys här:
https://sv.wikipedia.org/wiki/S%C3%B6mnparalys

Prenumerera här ♥
https://www.youtube.com/user/Keelaas

__________________________________________

Blogg: http://keela.se
Snapchat: K33L4
Instagram: @keela
Periscope: K33L4
Twitter: K33L4

________________________________________

Jag klipper mina videos i Final cut pro X.
Jag filmar med min Canon EOS 650D.
Jag vloggar med min Sony A5000 eller Canon G7X
Musiken i mina videos kommer från Epidemicsound.com

50 comments

 • Nova Johansson 4 years ago

  Jag känner igen mig i nästan allt du säger och jag har ADD, jag fick hjälp på bup men det blir inte bättre, blir bara bra i vissa perioder och sen utan att jag vet varför så bara kan jag inte ta mig till skolan. Jag missar jätte mycket och kommer knappt få några betyg. Vet inte vad jag ska göra eller hur jag ska må bättre även om jag har ADD. Någon som har tips?

  Reply
 • Malin Holst 4 years ago

  Du har redan tagit det största steget. Erkänt att du behöver hjälp. Jag tror att du är deprimerad och att du kanske är bipolär. Gå till en psykolog och berätta hur du känner. Hur ser du på mediciner? Psykologen kan skriva ut mediciner som kan hjälpa dig sova, bromsmedicin för bipolaritet (om det är så att du har det) och jag tror du också kanske skulle behöva "lyckopiller" under en period tills du kommit från det värsta. Det största du måste förändra är att du kommer ut från din lägenhet. Gör saker. Umgås med folk. Kanske tar ett extrajobb. Bara du kommer ut och träffar människor. Jag var egen företagare och jobbade hemifrån i fyra år. Jag blev deprimerad och jag höll på att blå tokig. Jag gick till en psykolog och fick diagnosen: deprimerad – började äta lyckopiller och skaffade ett jobb som jag åker till varje dag och nu mår jag tusen gånger bättre. Är frisk nu. Detta är något som kan ta upp till ett år innan du känner dig "frisk" och man kan oftast inte sätta en tidpunkt på "då blev jag bra" utan en dag så kommer det inte kännas lika tungt längre. Belöna dig själv vid framsteg (oavsett om det är något litet som att gå ut med soporna) och försök vara snäll mot dig själv. Sätt inga press på dig själv om "det här måste jag göra". Utan ta en dag i taget. Lycka till!

  Reply
 • Tomas Sjoberg 4 years ago

  Min plast mamma blev jätte trött ett tag då gick hon till en doktor. Han sa att hon var utmattad och hade över ansträngt sig för mycket. Hon fick åka på vilo hem och sen blev hon bra!

  Reply
 • Anna Röd 4 years ago

  Keela jag vet att det alltid är lite knas att säga såhär men känner verkligen att jag är i exakt samma sits som dig, typ exakt och jag har fått diagnosen deprission sen över ett år tillbaka. Gå till en doktor, ta blodprov osv men är helt säker på att du kommer få samma diagnos. Det är inget farligt och inte fel att ta hjälp, det ligger alltid något bakom. Stress, press, gamla tankar som kommer fram när en börjar bli vuxen. Du lär få antidepp utskrivet och det är inte alltid du får rätt preparat direkt, berätta om dina fobier och allergier så räknar de ut preparat som inte innehåller biverkningar länkat till det. låter säkert läskigt men rekommenderar det verkligen. Sen något som inte jag gjorde direkt som jag önskar jag gjort är att BE om att få prata med någon, kurator eller psykolog. Det är först nu efter ett år jag fått komma till en kurator som är så jävla bra och har fått fram en av de fundamentala grejerna som gör att jag inte mår bra.

  Hoppas det hjälper och hör av dig om du har mer frågor eller behöver mer pepp, att kunna hjälpa andra i samma sits gör ju det lite värdare att behöva gå igenom detta.

  Reply
 • Debbie Wallin 4 years ago

  Gå till en psykolog, detta kanske låter läskigt, men vi kan inte hjälpa dig som en psykolog kan. ett annat alternativ är att äta sömntabletter, sömn är det viktigaste av allt, utan sömn orkar man inte med de lättaste sakerna❤

  Reply
 • Jessie tha Queen 4 years ago

  Ooh ja, detta har hänt mej oxå, det var då jag var i ett förhållande jag mådde skit i, i flera år..
  Men förra året gjorde jag någonting åt det och nu mår jag så sjukt mycket bättre, jag har varit så positiv till allt att jag har satit mål för allt jag vill göra. Även om det tar tid så gör jag så att det händer. Det får ta den tid det tar men det ska bli gjort inom en snar framtid. Som vissa saker som jag skjutit upp i flera år tog jag tag i förra året en del blev gjorda å en del blev inte gjorda. Det kan ta jätte jätte lång tid för vissa å andra inte, det vet man inte men det gäller att inte ge upp å jag e helt säker på att du kommer må dunder bra snart, jag tror på dej Keela! ❤️

  Reply
 • Alice Forssblad 4 years ago

  Tänk istället att varje litet steg du tar, är ett stort steg! Att du gick ut med soporna tillexempel, se det som en accomplishment istället för att få ångest över att du inte gjort det tidigare! Jag har haft perioder som dina, där att gå upp ur sängen och duscha och ens sminka mig tog all energi och eftersom man då tänker att det är simpla saker man inte klarar av blir det bara svårare..Men när jag börja tänka "fan va bra jag var, som faktiskt gick upp ur sängen, vad än klockan är" så blev det lättare tillslut att göra dom lite svårare sakerna.

  Tänk dina små steg som stora steg, för just nu är dom det för dig vare sig vad anledningen är.
  Att spekulera diagnoser och annat är helt onödigt och dumt då det kan vara exakt vad som helst och är helt normalt att känna som du.

  Lycka till!

  Reply
 • Jessica carlström 4 years ago

  Om det inte är som nedanstående , så låter det som utmattningssyndrom (utbränd) vilket kan bli allvarligt om du inte chillar och tar det lugnt. Ingen stress eller press.

  Reply
 • Lisa Lundkvist 4 years ago

  Vi älskar dig Keela massa kramar!<333

  Reply
 • Tyra Lagersson 4 years ago

  har du testat sömntabletter?

  Reply
 • Selma ! 4 years ago

  Add låter det som

  Reply
 • Sandra j 4 years ago

  men det låter som du har psykos.. det kan man få av lång tids depretion…. eller av stress… känner igen mig själv i det du beskriver och jag har psykos…

  Reply
 • Sarisen 4 years ago

  Har aldrig sett nån av dina videos förut men hittade precis denna. Känner igen mig så sjukt mycket i allt du säger. Du säger också att du alltid har haft svårt att ta tag i saker som är enkla att göra, känner igen mig så sjukt mycket. Boka en tid på din närmaste vårdcentral. Jag kommer utredas för ADD/ADHD nu. Det är skillnad mellan att vara nere i en kort period, eller att va så nere ibland att man inte kan fungera i vardagen och inte kan göra det man vill i livet, då är det värt att förstå vad som är fel så tycker verkligen du borde gå till en läkare och prata.. När jag gick sa jag samma sak, ville inte ha en bokstavskombination men jag vill ju kunna vara mitt bästa jag. Hoppas du förstår vad jag menar. Sköt om dig

  Reply
 • Caramelisen Godis 4 years ago

  Prata med en läkare eller psykolog, jag tror verkligen att de kan hjälpa dig och att det skulle kännas skönare att kunna prata med någon kunnig, som kan lösa dina problem eller som ger svar på din fråga "varför känner jag så här, varför mår jag så här?" Väldigt starkt av dig som delar med dig av detta i en video.

  I LOVE YOU <33333

  Reply
 • TheDolldead 4 years ago

  Jag har också sömnparalyser. Det är vidrigt!

  Reply
 • Sandra Sigerstam 4 years ago

  Du måste söka hjälp keela ja gjorde de å allt ja menar seriöst allt blev så mycket bättre , allt du känner ja har gått igenom samma sak , det är inget fel att söka hjälp ❤️❤️❤️❤️

  Reply
 • Smilla Björling 4 years ago

  Jag har varit i en depression i 2 år 🙁

  Reply
 • Srj 4 years ago

  Ett tips är väl att du går och pratar ut med någon, en psykolog eller dylikt. Att hamna i en fas där man är deprimerad är rätt vanligt , men i ditt fall verkar det lite värre än så och det bästa du kan göra är att söka upp någon som kan mer om detta, för att hjälpa dig hur du ska hantera detta, om inte annat är det ju skönt att bara få prata ut lite :).

  Lycka till, 🙂

  Reply
 • Astrid Ingunnardottir 4 years ago

  Skriv ut melatonin hos en läkare❤️ Jag har grova sömnproblem och tar det når så mycket bättre!?

  Reply
 • Elin Hamberg 4 years ago

  Jag känner igen mig så mycket. Det är viktigt att söka hjälp, börja prata med någon, vem som helst, en psykolog, läkare, en vän etc. Jag går igenom en jätte svår depression, men den har blivit så mycket bättre nu. Jag har aldrig känt mig gladare och lycklig just nu, om man jämför med hur jag mådde för flera flera år, cirka 10 år. Jag är snart ute i depressionen efter 10 års kamp.För några år sedan kunde jag inte gå upp ur sängen, knappt äta, borsta tänder, städa mitt rum o.s.v. Jag gick ner 10 kilo och vägde 43 kilo, men jag sökte hjälp, och fick hjälp med lite kämpande. Hade också sömn problem, jag kunde känna mig hur trött som helst men jag kunde inte somna. Nu kan jag somna när det är ljust ute och sova hela natten utan sömn piller. SÅ DET ÄR SUPER VIKTIGT att söka hjälp, börja med en läkare på en vårdcentral och gå vidare där ifrån! <3 Love you<3

  Reply
 • Syrsa Sisa 4 years ago

  Jag verkligen hoppas att du mår bättre snart! <3
  The thing you said about how the body is sleeping but the brain isn't.. I started to get that about a month ago.. Every time I close my eyes to sleep I feel like I'm falling from a really high place and I can't move or scream or talk or do anything. Anyway I hope you get better and get over all of that! We love you!!! ❤️❤️

  Reply
 • Diamond Insane 4 years ago

  du har gått in i väggen så att säga du måste gå till vc jag känner så igen det
  snälla söta du är 40 plus och har sj 5 barn och det måste verkligen tas på allvar
  en läkare ska du prata med och han kommer hjälpa dig vidare ev kanske kurator men vänd dig omgående till vc <3

  Reply
 • Diamond Insane 4 years ago

  låt alla måsten vara
  låt allt vara och ta hand om dig tänk på vad du vill och behöver först
  jag hade kontaktat läkare något duy borde pröva

  Reply
 • Idil Albayrak 4 years ago

  Doktor ❤️U

  Reply
 • Therese Magnusson 4 years ago

  Från någon som arbetar inom vården och sett detta tidigare, speciellt i min egen familj, anser jag att du borde sökta till läkare eller kurator för att bryta mönstret. För detta låter som utmattningssyndrom. En kurator kan vara bra att prata med och denna kan hjälpa dig med att få rätt hjälp 🙂 Kram från värmland

  Reply
 • Ida Allansson 4 years ago

  Jag har mått precis likadant som dig, jag kontaktade vårdcentralen för att få nån slags hjälp. Dom remitterade mig till öppen psyk. 🙂 och där fick jag hjälp med medicin och samtals kontakt. Jag fick diagnosen depression. Men inte alls säkert att du har samma. Men känns lite så när du berättar om det. Jag orkade inte titta,gå ut med sopor mflr innan jag fick min medicin. Den hjälpte mig och jag är äntligen tillbaka i livet ? testa med vårdcentralen i första hand. ❤️

  Reply
 • Alicia Vuolikainen 4 years ago

  åk och prata med en terapist! dom vet hur man gör och kan hjälpa dig. Jag tror du behöver sån hjälp.

  Reply
 • JasseNaau 4 years ago

  Keela, alla vi älskar dig ? #KeelaBeStrong ❤️?

  Reply
 • Alexxzawesome 4 years ago

  Jag hoppas verkligen att du får må bättre snart fina Keela ♡ Det första jag tänker på är om det ligger någon diagnos diagnos bakgrunden. Jag själv fick diagnosen AS för att par år sedan och jag har supersvårt att komma igång med saker, min make har ADD och för honom kan det vara jobbigt med räkningar. Jag tycker du ska vända dig till en kontakt på psyk så du får en bra människa att prata med. Dom är guld! Du kanske också kan få någon sömntablett eller liknade eller insomningstablett för att sova bättre. Försök att göra muskelavslappning och mindfulness när du ska sova 🙂
  Vissa symptom låter också som depression. Den slår till från bar himmel (så var det för mig när jag hade min) försök att göra småsaker, inte för mkt på en gång, som du tycker om. Och att skriva av sig är terapi i sig. Hör gärna av dig om du vill. Styrkekramar till dig ♡

  Reply
 • Ingen Ingen 4 years ago

  Jag tycker så Hilma synd om dig jag hoppas att dy förstår hur mycket jag gillar dig du är den bästa och finaste människan du öppnar verkligen upp dig så mycket och jag viol så gärna hjälpa dig önskar att jag kunde det ❤️❤️???????

  Reply
 • sarah larsson 4 years ago

  Jag visste inte varför jag mådde dåligt, så jag satt och pratade med mina närmaste kompisar om våra bästa minnen och allt bra som vi har gjort tillsammans

  Reply
 • Abra 4 years ago

  Undrar lite om du är utbränd? Låter väldigt mycket som det. Tycker du ska få till en psykolog och få någon diagnos och behandlas därefter!

  Reply
 • Linnéa Nordstrand 4 years ago

  Du är jätte fin utan smink bara så du vet!❤️

  Reply
 • Ida Selvén 4 years ago

  Hej Keela, jag har precis börjat kolla på dina videos! det jag har sett har varit så bra och så roliga! <3 Du behöver nog bara vara med personer som får dig glad! Du behöver få pepp från oss men också från dem du älskar mest! <3 du är grymt duktig på det du gör! såå fortsätt! puss! <3

  Reply
 • Ellie 4 years ago

  Det här hände mig för nån månad sen. Jag vet inte om det var helt likadant. Fast skillnaden var att jag gjorde allt helt bra men jag var så jävla trött och jag var hela tiden irriterad. Jag var helt livlös när det kom till omvärlden. Jag gick och lade mig i tid och vaknade i tid och gjorde allt helt perfekt men jag kunde inte umgås med någon och jag tyckte inget var kul och jag ville bara att tiden skulle passera. Jag fixade det med att göra 'kreativa' saker. I mitt fall då att spela piano, sjunga, rita och sånt. Fast vad man en fixar det med så äv huvudsaken att man själv mår bra. Kanske det skulle vara bra med en paus från youtube? Men vad du än gör så kommer vi följare finnas här, kram❤️

  Reply
 • lovisa kaldemark 4 years ago

  prata med någon

  Reply
 • SaPPz 4 years ago

  Skaffa ett riktigt jobb. Underlättar satan. I know

  Reply
 • Golia1 4 years ago

  Jag tror att du behöver hjälp eller inte hjälp men att någon bor hos dig ett tag och tar hand om dig och visar kärlek! När jag är ledsen eller deprimerad så vill jag bara få kramar och kärlek av mina vänner och min familj… #älskardej <3<3<3

  Reply
 • Oskar Karlsson 4 years ago

  Hej @keela! Det var ett tag sedan du la upp videon, men det du berättar gör mig övertygad om att du behöver höra av dig till din vårdcentral och berätta samma sak igen.
  Det du berättar är lite för bekant för att jag ska var bekväm.

  Reply
 • Julias liv 4 years ago

  ?

  Reply
 • Julias liv 4 years ago

  Prova stänga ut allt negativt och fokusera bara på det positiva ?

  Reply
 • elna persson 4 years ago

  <3

  Reply
 • Elly Hartmann 4 years ago

  Love u??

  Reply
 • Elias eriksson 4 years ago

  precis innan hon sa "det är inte att jag är lat" tänkte jag skriva: kabnske du är lat men det är fel

  Reply
 • Elias eriksson 4 years ago

  prata med en doktor eller psykolog annars kan det bero på om keela har en stressig vardag eller ett stressigt jobb men en ska vet jag:hon har problem med det och hon har ingenlösning på att hon inte orkar men du får svart på det om du googlar eller går till en doktor som sagt och jag hoppas på att din sov-rutin blir bättre och att du kommer kunna sova normalt i framtiden

  Reply
 • Sanna Une 4 years ago

  Prova lyssna på lugn musik eller dokumentärer när du går och lägger dig. Även om man ligger vaken hela kvällen/natten så kommer man ha möjlighet att koncentrera sig på något annat och slappna av, snarare än att stressa upp sig. 🙂

  Reply
 • love456music 4 years ago

  när det gäller sömn paralyzen, jag har aldrig haft det men är livrädd för aatt ha det, har kollat upp att man inte ska sova på rygg, och helst sova på sidan och krama om något (kudde, täcke) vet inte om det är 100% över då men värt att testa? vet precis vad du pratar om keela, gick igenom detta under hela åk9, dock är skillnaden att jag visste problemet oftast, (stress,sömnbrist som gjorde att jag åt minde ect,) dock var det i vågor, jag tog mig ut ur det själv varje gång och ingen visste att jag mådde så dåligt som jag gjorde utan visste bara att jag hade sömnproblem och stress… kan alltså relatera till en viss nivå och jag avslutar med att säga DU KLARAR DETTA KEELA, DET ÄR OKEJ ATT INTE VARA HELT OKEJ, MEN SNÄLLA FÖRSTÅ ATT DETTA INTE ÄR HELA DITT LIV OCH ATT DET ÄR TEMPORÄRT! vI ÄLSKAR DIG!

  Reply
 • Nils Brandén 4 years ago

  Googla

  Reply
 • Linnea Hautamaki 4 years ago

  Det finns jättebra tabletter mot sömnproblem!

  Reply
 • Haley Hawkrock 4 years ago

  När jag mådde dåligt över ingenting så fattade jag inte varför först, men sen tänkte jag vad det skulle kunna vara och jag hade en vanliga dagar och mådde dåligt. Men mitt tips är bjud din bästa vän och åka iväg och göra något. Jag åkte till kokpunkten och med min mamma och glömde helt bort att jag mådde dåligt. Stay strong Keela, Ily ❤️

  Reply

Add your comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.