Moa Murderess SWE – Q&A VEGANISM | Mat, Slakt, Varför?

23,242
 

Klicka här!

Published on May 24, 2016 by

► Läs mer om Svensk slakt & djurhållning:
http://www.djurensratt.se/vara-fragor/djur-i-livsmedelsindustrin/slakt
http://xn--djurrttsalliansen-uqb.se/arbetsomraden/kottindustrin

► Några bilder och videoklipp i denna video är från: http://djurfabriken.se/dodsfabriken

► Läs om Svensk äggindustri: http://www.djurensratt.se/vara-fragor/djur-i-livsmedelsindustrin/honor-tuppar
http://www.djurensratt.se/vara-fragor/djur-i-livsmedelsindustrin/kycklingar

► Läs om Svensk mjölkindustri: http://www.djurensratt.se/vara-fragor/djur-i-livsmedelsindustrin/kor-kalvar-tjurar

► Inspirerande dokumentärer:
– Cowspiracy
– Forks Over Knives
– Earthlings

► Inspirerande grupper på FB: https://www.facebook.com/groups/243322562345574/?fref=ts
https://www.facebook.com/groups/vadlagarduforveganmatidag/?fref=ts
https://www.facebook.com/groups/480399468758555/?fref=ts
______________________________________________________

♥ Min huvudkanal: https://www.youtube.com/MoaMurderess
______________________________________________________

♥ Blogg: http://MoaMurderess.se
♥ Mailadress (endast företag): [email protected]
♥ Instagram: https://instagram.com/moamurderess/
♥ Twitter: https://twitter.com/moamurderess
______________________________________________________

♥ Jag redigerar mina videor i Final Cut Pro.
♥ I filmar med Canon EOS 700D och Canon PowerShot G7X.

50 comments

 • Manuel Carl Angelino Gustafsson 5 years ago

  Såååååå bra sagt!!! förstår och har äntligen sett en video som tar upp precis allt det jag letat efter! Du är en jordängel, tack så jätte mycket för allt jobb du framför, budskap, fakta, och allt detta som är så viktigt! TACK! Kärlek till dig underbara människa!

  Reply
 • Random Kanal 5 years ago

  …. Jag vet en feta ost som heter tufu, den är gjord av soja.

  Reply
 • Sofia Andersson 5 years ago

  Saknar du smaken av köt?Om du får barn ska dom få äta köt????;)❤️❤️❤️

  Reply
 • Alan Annie 5 years ago

  Jag brukar ha dagar veganska dagar.

  Reply
 • Vilma Schultz 5 years ago

  Fyfan. Denna videon fick mig att öppna ögonen.

  Reply
 • Evelina Hägglund 5 years ago

  gud när du berättade det så började jag gråta?

  Reply
 • Hilma utanefternamn 5 years ago

  Queen Queen Queen! älskar dig Moa! STAY AWESOME ??

  Reply
 • Emelie 5 years ago

  Min favorit vegan-ost är osten från jeezly. Den är jättegod och de har massor med olika sorter. Min favorit är "perfekt pizza" för då kan man smälta osten på mackan, mums!

  Reply
 • Maya KK 5 years ago

  Jag såg en video där freelee the banana girl sa att vissa tandborstar har grishårstrån på tandborsten (vet ej om det är sant)

  Reply
 • Emelie Carlsson 5 years ago

  Såg en video och det är ju hemskt!!
  Usch hur de behandlar djuren, jag vill verkligen inte bidra till allt detta lidande!
  Just nu vill jag verkligen bli vegan, har tänkt på vegetarian förut men visste inte så mycket om mejeriprodukterna och ägg då. Har du tips på hur jag kan övertala mina föräldrar, jag är ändå 15 år och borde kunna bestämma lite över mig själv!

  Reply
 • Thea Stenberg 5 years ago

  Jag vill bli vegetarian men jag gillar inte sallad eller tomat vad finns det annars
  att äta

  Reply
 • Meriam Ghaly 5 years ago

  hej jag är vegan men min syster tryker ner mig bara för jag är det

  Reply
 • Wille Söderman Eriksson 5 years ago

  Jag har tänkt väldigt länge på att bli vegan (jag är vegetarian nu) men jag har aldrig fattat att det är såhär hemskt, asså fyfan vad bra att du gör den här videon, jag hoppas fler blir inspirerade till att bli vegan…det blev jag iallafall, tack så mycket. Jag kommer aldrig kunna äta/dricka ägg eller mejeriprodukter igen…asså uschhhhhhh fyfan vad vidrigt…Tack igen för att du gjorde denhär videon <3

  Reply
 • Maria Alling 5 years ago

  Moa, ta b12-tillskott! Bristsymptomen kommer ibland inte förrän efter några år, och tänker att det är inte värt att chansa. Sök i Facebook-grupperna, det snackas endel om det där!

  Reply
 • Madeleine Rapp 5 years ago

  nä nu får det fan va bra moa !!! ge dig för fan gå till backa till din andra kanal coh håll dig där. jag älskar kött å ja skulle inte kunna äta upp djurens mat som du gör.

  Reply
 • Sofa Ⓥ 5 years ago

  Inte för att skryta men, jag hittade veganism på en kväll och då blev jag vegetarian (visste inte vad vegan var). Dagen efter lärde jag mig allt om fisk, ägg och mjölk och då blev jag vegan på en gång! hehe. Men jag var ganska skeptisk mot mjölk redan innan.

  Reply
 • Soso Nordin 5 years ago

  Så fantastisk du är Moa som pratar om veganism när du har en så stor skara som följer dig och vet att du har stort inflytande.
  Jag är så tacksam för såna som du. Var tvungen att stanna upp och prata om det i vloggen jag spelar in idag, var på väg att börja gråta.

  Tack för allt du gör <3

  Reply
 • Linda Renner 5 years ago

  Du inspirerade mig till att börja bli vegetarian! Jag är jätteglad att såna som du och andra veganer och vegetarianer finns här på youtube:)

  Reply
 • Amanda Svensson 5 years ago

  Fyfan vad bra video! Där satte du ord på alla mina tankar, har varit vegetarian i ett halvår nu och äter knappt mejeriprodukter och äggprodukter längre… men det är som du säger, chokladen..den är svår! Men mitt mål är att bli vegan helt och hållet i sommar och förbli det. Det är så synd att folk inte orkar sätta sig in i vad det innebär för djuren att bli vegan, allt är så jobbigt hela tiden. Det är jobbigt att behöva ta bort den där lyxen och behöva tänka på andras välmående…. Hoppas verkligen på att många kan ta till sig denna videon och förstå att djuren lider även i Sverige.

  Tack för en bra video, du är grym!

  Reply
 • Malin Rönnqvist 5 years ago

  Det är svingrymt att du har blivit vegan, men du MÅSTE käka b12!! Du kan få allvarliga hjärnskador annars.

  Reply
 • MariaPhantomW 5 years ago

  Jag tycker att det är jättebra att du är vegan! : D Jag tycker dock att det är synd att man måste vara så påläst för att kunna ta steget. Jag har precis blivit vegan och brottas just nu med dilemmat om vilka tillskott jag ska ta; B12, omega 3, protein, etc. Tänk om sjukvården uppmuntrade till veganism genom att erbjuda gratis blodprov för veganer som vill hålla koll på blodvärdena, då skulle alla kunna vara veganer. 🙂

  Reply
 • Patricia Bergkulla 5 years ago

  Jag bor i en liten by i finland och där går alla kor ute på sommaren

  Reply
 • Diamxnd 5 years ago

  En fråga som jag har undrat väldigt länge, är matolja veganskt? Te.x Rapsolja, olivolja

  Reply
 • Amanda Anders 5 years ago

  Jag och min pappa köpte höns från ett ställe som säljer egg. De sålde hönsen för att de var gamla och knappt värpte något vi skulle få köpa 7st när vi kom och skulle hämta de så fick vi en liten liten låda och då frågade min pappa är det här verkligen 7st. Ja svarade de så vi tog hem de och när vi öppnar lådan så ja precis där ligger 7st höns utan fjädrar skitiga och rädda. Och då kände man att man gjorde de en tjänst. För hos oss får de gå fritt och de har ett lagom stort höns hus. Men efter några månader började de få tillbaka sina fjädrar. ???

  Reply
 • Olivia Härkäniemi 5 years ago

  Jämför aldrig människor med djur. Vi är inte likadana, lika mycket värda och likadana är helt olika saker. Djur kan inte tänka som oss, dom kan inte tänka framåt. Dom förstår inte "att deras liv är planerat åt som" lr liknande. Blir så irriterad just på detta, har full respekt för veganer/vegetarianer men dom som inte egentligen vet saker utom det som sägs i vinklade videos. Tex Djurens Rätt är en helt fucked up organisation där de tex hyllade ett klipp där de "räddat" en ko som brutit benet. De hade fixat en skena så den skulle kunna gå på nåt jävla vänster. VARFÖR? Djuret lider bara, tänk vilken lång process det gått igenom utan att förstå att det blir bättre, som vi människor kan tänka. Det är bättre att låta den somna in redan innan. Hur som helst, jag hoppas du verkligen besökt ladugårdar irl (gärna utanför sthlm) och att du har kunskap om kors beteenden o liknande INNAN du klagar på hur värdelös djurhållningen är i Sverige.

  Reply
 • Villemo Selin 5 years ago

  Tack vare dig så har jag också blivit en stolt vegan ❤️ tack fina du för hjälpen! Jag visste aldrig så mycket om dessa ämnen ❤️ tack för hjälpen!

  Reply
 • Mats Hagberg 5 years ago

  Till alla er som säger "ja men våra kor har det bra" får jag påminna er om att vi pratar om kor i stora i stora industrier?! Visst om man har kor hemma, bara några stycken som får gå fritt hur de vill! Men det är en annan sak! För i de stora mjölkindustrierna så har man inte tid med att borsta varenda ko och se till så att varenda ko har det bra för de människorna är så egoistiska och tänker bara på tid och pengar .. Så är dagens samhälle tyvärr

  Reply
 • Mats Hagberg 5 years ago

  Vi har egna höns hemma som har det bra och jag är vegan men våra höns ägg äter jag för jag vet att de inte behandlas illa.. Funkar de även fast man är vegan?

  Reply
 • Emir Crnovrsanin 5 years ago

  Efter att jag läst på mycket om veganism/vegetarism så åt jag mindre kött. Jag tyckte att det var jätte enkelt att utesluta kött eftersom jag tyckte det var så synd om djuren! Jättebra video <333 kolla jättegärna in min kanal! <333

  Reply
 • FABIAN 5 years ago

  Jag har vart vegan i ett år nu och jag bara inser mer och mer hur jävligt det är det fins inget Bra sätt att döda någon som inte vill dö

  Reply
 • TurkzzHD 5 years ago

  Kebab is life

  Reply
 • Julia 5 years ago

  Den här videon har verkligen fått mig att vilja bli vegan!! Jag är lakto ovo vegetarian nu och mina föräldrar låter mig inte bli vegan, bara 3 år tills jag kan bli vegan…. Du är bäst Moa?

  Reply
 • Sandra G 5 years ago

  Violifes orginalost smakar inte så mycket så den kan du alltid testa 🙂

  Reply
 • vincentgc1 5 years ago

  Varför i hela friden ska någon bry sig om man är vegan eller vegetarian, eller varför ens ha en negativ inställning till det…? Det är ju JÄTTEBRA att de faktiskt finns folk som bryr och engagerar sig i det hela o försöker göra skillnad. Om jag får barn o dem skulle säga att dem vill bli eller har blivit vegan eller vegetarian hade jag blivit jätte stolt. Det är verkligen en god sak o tycker verkligen inte att det borde ses ner på. Jag ser upp väldigt mycket till veganer och vegetarianer, har själv försökt väldigt länge att bli de på heltid men tror tyvärr att jag inte klarar mig utan mejeriprodukter eller kött o fisk… Önskar att jag gjorde det men allas livsstil är annorlunda ^^

  Reply
 • Olof Nilsson 5 years ago

  keep it up! skitbra att du når ut till den crowden du gör med detta budskapet — woopwoop!

  Reply
 • TheCoolChiller 5 years ago

  Jag vill jättegärna i alla fall äta veganskt då och då! Sedan får vi se vad som händer sen, om jag börjar äta veganskt oftare elr så!

  Reply
 • Charlie Theroux 5 years ago

  Hur fan kan vi kalla oss för en demokrati när våra Svenska småfåglar inte ens har någon rösträtt?.. Istället tystas småkycklingarnas kvitter, med politiker som gör bort sig på Twitter. Låt dom leva på utländska rabarber och matjord, så ska vi se vem som kan försvara deras massmord. = ))

  Reply
 • maja 5 years ago

  snälla fortsätt göra såna här videos

  Reply
 • Bosse hörnan 5 years ago

  Jo, den där videon i slutet får mig att tänka på IS

  Reply
 • Atte 5 years ago

  Köp bara ägg från frigående höns, problem solved och mjölk från arla. Bara för att du har sätt nån dokumentär på internet där de visar bilder från typ Kenya av en profesor som förmodligen är profesor i något helt annat så vet du tydligen inte hur det är.

  Reply
 • PotatoLover22 5 years ago

  Är läsk t.ex fanta och Cola och aloe Vera drickor veganskt? Tacksam för svar<3

  Reply
 • Pancreas Dragonheart 5 years ago

  +Murderess SWE …"använder inte produkter som är testade på djur." Hur ser du på mediciner, dvs produkter som under sin utveckling blivit testade på djur?

  Reply
 • Pontus von Geijer 5 years ago

  Men om djur inte vill bli uppätna, varför är de då gjorda av kött? Verkar ju sjukt kontraproduktivt.

  Reply
 • Yo Mama 5 years ago

  Sakligt och informativt. Vacker är du också! Av erfarenhet så vet jag dock att det kan vara svårt att få alla viktiga näringsämnen som vegan, men det går absolut.

  Reply
 • Nalle Björn 5 years ago

  är vegan och älskar när folk snackar om sånt här och försöker ta fram sanningen, det är sorgligt när folk tycker veganer är löjliga när de själv äter någon annan ^^
  hoppas att i framtiden fler och fler veganer framträder <3

  Reply
 • Emmy Svärd 5 years ago

  Astrid och aporna är jättegod ost, finns som annat också! 🙂

  Reply
 • 7amza Lion 5 years ago

  AHA,

  Reply
 • Terése Björsenius 5 years ago

  Jag har varit vegan i tre dagar nu! Det var en switch i huvudet, helt plötsligt föll allt på plats av det man har läst och hört. Mår redan så mycket bättre, för min del är det 50% för min egen del och 50% för djuren, eller 100/100, win-win. Har alltid ätit kött, tyckte att vegetarianer var knepiga och pretantiösa. Den här industrin är helt vidrig och vi har blivit totalt lurade. När man väl får den där insikten känns det som att det inte finns någon väg tillbaka.

  Reply
 • Sebastian Swartling 4 years ago

  Respect!!

  Reply
 • JuliSims 4 years ago

  jag vet att videon las upp för typ ett år sedan men jag vill säga att vi har Gäster som många använder som mjölkdjur eller kattdjur ? men vi har 5 gäster som sällskapsdjur! ? och när ett djur dör så går de inte till slackt utan de begravs ❤ jag ville bara dela med mig av hur vi gör med djur i våran familj ?

  Reply

Add your comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.