TheBentish – DEEPTALK | JAG OCH MINA DIAGNOSER

65,665
 

Klicka här!

Published on July 26, 2016 by

Coola kläder!

DU KAN ÄVEN FÖLJA MIG PÅ;

FACEBOOK – https://www.facebook.com/bente.schramm
INSTAGRAM – thebentish
REVE – thebentish
SNAPCHAT – benteschramm
PERISCOPE – thebentish

För kontakt ang. samarbeten – [email protected]

50 comments

 • Matilda hei 4 years ago

  Tack så mycket ❤❤❤

  Reply
 • Julia Kamph 4 years ago

  Asså. No words.
  Bästa jävla videon! Äntligen så ser jag någon förklara diagnoser så att det ändå låter mänskligt!
  Första frågan som jag tänkte på; Det är såhär att jag har också asperger och jag har vänner med ADHD. Minna vänner som har ADHD är väldigt sociala, ibland överdrivet sociala och har väldigt lätt för att skaffa vänner och lätt för att prata med främlingar. Jag, som inte har ADHD, suger på precis det som jag nyss beskrev. För det mesta. Jag har alltid klarat mig bra i skolan, till och med väldigt bra, utan att ens försöka, men jag har alltid haft problem med att behålla vänner. Så man kan säga att jag på vissa sätt är motsatsen till ADHD (iaf mina vänner med ADHD).
  Så det jag undrar över är hur fan det funkar för dig? Min hjärna kan liksom inte greppa detta…

  I skolan så hjälpte jag mina vänner som hade koncentrationssvårigheter, och dom var med mig och skötte snacket när jag skulle vara bland folk på fester o sånt. Har du nåt sånt samarbete, fast med dig själv? Fattar du varför jag blir snurrig? 😛

  BTW, När du slutar kritisera dig själv och börjar acceptera dina brister som du tror att ingen annan skulle klara av, då kan du ha ett bra förhållande. Så funkade det för mig <3 För det var inte mina brister som skrämde iväg folk, det var jag själv som skrämde iväg dom när jag "skyddade" dom från mina brister. Puss

  Reply
 • youngsoul B 4 years ago

  Bra att du pratar om detta! Och jag tycker verkligen INTE att man skyller på sin diagnos genom att säga att man inte kan göra vissa saker eller beter sig på ett visst sätt. Jag ser det såhär: en person som skyller på sin diagnos är nån som egentligen kan genomföra en sak eller kan bete sig bättre – men använder sin diagnos som försvar till varför man beter sig på ett visst sätt, när det egentligen inte har så mycket med själva diagnosen att göra utan mer det faktum att man är lat, skyller ifrån sig eller/och är en skitstövel. Typ att kalla nån tjock, ful och dum i huvudet och sen säga "men jag har adhd". Men det du gör är enbart att förklara din diagnos och vad dina symtom leder till – du ger oss fakta. Ungefär som att, panikångest osv är ett symtom av dina diagnoser och det leder till att du inte kan posta videos, etc. Det är detsamma som att nån med svår cancer t.ex säger att den är för sjuk för att orka springa ett maratonlopp. Det är inte en ursäkt – utan det är ett faktum!✨

  Reply
 • issa 4 years ago

  jag har också adhd och aspberger

  Reply
 • kevin granqvist 4 years ago

  så bra video @TheBentish

  Reply
 • Jonna _bäst 4 years ago

  Älskar dig bente

  Reply
 • Vendela Lindgren 4 years ago

  asså det du sa om att du ibland kan skämta om " olämpliga ämnen ". Men jag fucking älskar din humor HAHHAH <3333

  Reply
 • Adam Persson 4 years ago

  Nörd

  Reply
 • Wubbadubdub 4 years ago

  Shit. Hon beter sig EXAKT som Gina Dirawi i hennes videos på youtube. Detta kändes typ som en parodi på henne. xD

  Reply
 • Tilda Lindstedt 4 years ago

  Hej jag älskar dig men jag undrar vad asbärger är kan ej stava så bra

  Reply
 • Brick Films 4 years ago

  Jag har med ADHD och Asperger

  Reply
 • Jenny Norlin 4 years ago

  okej det är en sak, alla Youtubers har ångest, ok? nej?

  Reply
 • charlie lindfors 4 years ago

  Vilken otroligt bra video måste jag säga. Har själv ADD och Asperger och har fått leva med mycket fördomar om min diagnos. Du resonerar om dina diagnoser på ett jättebra sätt, Det är klart som fan att det inte spelar någon roll om du har en diagnos, jag själv brukar se mina diagnoser som tillgångar vilket jag själv tycker är väldigt bra.

  Reply
 • Sofia Nahlbom 4 years ago

  Känner verklugen igen mig när du pratade om trygghet. Så jävla bra du är bente o skitbra video <3

  Reply
 • Hilda I.N 4 years ago

  riktiga kvinnor har visst kurvor MEN BENTE!!!! Va fan har du för nå t-shirts CX

  Reply
 • Diamond Insane 4 years ago

  U are Amazing
  Be proud
  I am
  Hihi ❤️❤️❤️
  Låt ingen trycka ner dig fina
  Låt ingen svart måla dig
  Låt ingen använda dig som en måltavla eller Box säck
  Promise me
  Mina barn har dessa diagnoser med
  Jag har diagnoser en hel lista men det är jag
  Jag är stolt över mig själv var du det med
  För du har skinn på näsan och på andra ställen
  Du är bäst ??????❤️❤️❤️❤️❤️

  Reply
 • Beata Wikars 4 years ago

  Känner igen mig mycket i dig & det du säger, har jag alltid gjort. Är själv diagnostiserad med Aspergers syndrom & känner även igen mig i adhd/add. Du är otroligt modig, & jag ser upp till dig! Du är underbar på alla sätt. U go girl, slayy! Ilysm, puss&kram<333

  Reply
 • Elin Nilsson 4 years ago

  Jag har också adhd

  Reply
 • Anton Visegradi 4 years ago

  jag har ADHD och jag älskar det 🙂 det är faktist en fördel ibland

  Reply
 • Anton Visegradi 4 years ago

  känner igen mig då väl när du snackade om adhd och på lektionerna så stägs mina öron av och jag vil spriga upp och ner typ hela tiden +thebentish

  Reply
 • Emelie Back 4 years ago

  hej

  Reply
 • Dylan Blockert 4 years ago

  sa du precis att bara för att någon säger att de har en diagnos så försöker andra vara wannbes ok också säga att de kan relatera. de är helt fucked. om där någon som säger att de har en diagnos så är de inget att skämta om, om försöker såklart inte putta ner dem som har de. Har man samma diagnos som tova är man inte en wannabe utan då lider man på riktigt. man kan inte säga att folk försöker relatera genom att säga att de har en diagnos, de är helt fucked. de finns väldigt mpnga med riktiga diagmoser och man får fan inte skämta om de.

  Reply
 • jenka vloggar 4 years ago

  Jag heter jenka vloggar på youtube

  Reply
 • Samantha Pinggera 4 years ago

  Hej Bente! Jag har också ADHD och min kompis har asperger. Hon är sån att om man säger typ så här : "Om du hade varit en häst hade allt varit perfekt" då blir hon jätteorolig och säger typ: "Vadå, menar du att jag ser ut som en häst" och sen kan hon inte släppa det på jättelänge. Jag vet att all asperger inte är likadan men kan du typ förklara hur hon tänker då? För jag kan verkligen inte sätta mig in i situationen och förstå hur hon inte kan förstå att jag skojar. och jag känner mig som en hemsk människa när jag blir arg för att hon inte förstår. Btw så är hon femton och jag är tretton och vi bor på ett HVB-hem.

  Reply
 • Signe Vasara 4 years ago

  2:11 xD

  Reply
 • Jessie Lilith 4 years ago

  Jag har ADD och autism c:

  Reply
 • Amanda Lol Lillasyster05 4 years ago

  Jag har adhd och dysleksy

  Reply
 • Casper Kåberg 4 years ago

  har också adhd tack hej

  Reply
 • Arnst Kirschstaiger 4 years ago

  xd

  Reply
 • Emmy Kostet 4 years ago

  Alltså, älskar dig ännu mer efter denna video! Är likadan när det gäller mina diagnoser (ADD, GAD och panikångest), skämtar om det och skulle aldrig skylla ifrån mina handlingar och mina "behov" på mina diagnoser. Dock hänvisa till mina diagnoser ibland när det går totalt fel. Love u Bente!!

  Reply
 • kimpy bean 4 years ago

  JAG VISSTE DET!! Jag har ADHD och asperger som du. och att du liknar mig i sättet xD

  Reply
 • Shallhia 4 years ago

  Alltså alla bra Youtubers har ju ADHD jag måste ju bli famous om det ska vara på det här viset ? ❤️ADHD❤️

  Reply
 • Ida Lundborg 4 years ago

  Oroa dig inte jag har precis de diagnoserna du har.

  Reply
 • Matildas 4 years ago

  Var är den vita tröjan du har i början ifrån? LOVE IT!

  Reply
 • kerstin Halldin Lööw 4 years ago

  jag mår inte bra ibland t.e.x jag slåss, rymmer ifrån skolan och sådant ni måste förstå…jag gråter ofta typ nu!

  Reply
 • kerstin Halldin Lööw 4 years ago

  ADHD asperger och trots!:'(:'(

  Reply
 • zz wx 4 years ago

  älskar dig så JÄVLAA mycket bente
  jag har asperger & adhd som dubbeldiagnos men VEM I HELVETE BRYR SIG när jag har så mycket ANNAT som jag vill att folk kan se mig för
  vill tacka SÅ mycket för att du avdramatiserar detta ämnet och alltid är ärlig och här för oss (verkligen)

  det blev väldigt fangirl-igt men iaf TACK så mycket, BERTYy ♥

  Reply
 • Annelie G 4 years ago

  Gud blev nästan tjutfärdig, känner igen mig såå i dig! ❤ Har också ADHD & Aspergers så jag kan relatera.. Avdramatiserar också mina diagnoser så mycket jag bara kan. Mina diagnoser är någonting jag HAR, inte det jag ÄR! I LOVE YOUUU! ❤❤❤

  Reply
 • Amie .n 3 years ago

  jag har ADHD men jag bryr mig inte jag säger att min ADHD är min superkraft. vissa säger att det inte ser ut som om jag har ADHD men jag ser klart och tydligt att jag har det. jag kan säga en sak och så säger dom vad fan det där var ju inte sjyst men jag fattar inte det men jag försöker öva bort det . jag känner igen mig i det du sa <3 🙂 !

  Reply
 • Andreas Allerstrand 3 years ago

  Starkt av dig att berätta??
  Jag har också Aspergers Syndrom☺️

  Reply
 • pritox 3 years ago

  jag har också adhd fast jag har inte asperger men jag har trotssyndrom

  Reply
 • Rodolphus Lestrange 3 years ago

  Du är bäst! Du går att relatera till till skillnad från vissa andra bloggare/youtubers och det är asbra. Du har precis min humor och har faktiskt samma åsikter som jag om det mesta. Du är bäst. Glöm inte att du har en helt egen personlighet och det är nåt att va stolt över.

  Reply
 • Olivia Brögger 3 years ago

  Hatar när man kommenterar på "gammla" videos men. V

  Jag har sagt till mina närmsta vänner att jag har adhd, och ja jag har det! Så fort jag blir lite arg/irriterad på någonting så ska alltid mina vänner stå där och bah, -det är lugnt hon har adhd det är normalt då. ?Alltså på riktigt!!!

  Reply
 • Fanny A 3 years ago

  Yeey!! När jag såg denna video så skrek jag nästan ja!!!!! jag har ADD och asperger och då kan jag liksom förstå och "kommer ha " dig som en förebild ?

  Reply
 • Martin Tyby 3 years ago

  Jag har också adhd och asperger

  Reply
 • liinshan97 3 years ago

  Kollar tillbaka på denna för blev diagnosticerad med Asperger och ADD igår, och den enda jag "känner" som har båda är du typ haha

  Reply
 • Jennifer Masterrock 3 years ago

  10:30 HAHAHA asså älskar din humor!

  Reply
 • Rikard Grossman-Nielsen 3 years ago

  Jag tillhör nog dem som tyvärr skyller på och pratar lite väl mycket om mina egna diagnoser
  🙂

  Skulle vara intressant att veta mera om hur din adhd och asperger fungerar ihop. Hos mig kan man säga att ADHDn som vuxen dominerar mitt sociala intryck. Min ADHD blir som allra mest tydlig på mässor och kongresser då den verkligen triggas av att möte många människor. Min asperger blir som allra mest tydlig om känner mig väl eller om jag umgås med människor som delar mina specialintressen på samma sätt som jag oavsett olmde har diagnoser eller inte. Bäst balansen mellan ADHD och Asperger är faktiskt för mig i skolans värld när ADHDn gör att jag blir ganska social, men lagom social och aspergern bidrar till att hålla mig lite mer på rätt spår om jag undervisar i nogåt som jag är intresserad av.

  Tror absolut att ADHD är en tillgång om man är youtuber för att komma på spontana inlägg och ta kontakt med andra människor.

  Har du nogåt specialintresse när det gäller Aspergern.

  Ett utav mina stora är ju att just lära sig mer om aspeger och ADHD.

  Börjar känna en del andra även kvinnor som har asperger på nätet och det intressanta verkar vara att kvinnors specialintressen ibland inte verkar lika ihållande som killars och dessutom växlar oftare.

  Mitt mest ihållande specialintresse är båtar, vilket i sig inte är ett särskilt ovanligt intresse bland män, men det hållit i i cirka 30år sedan jag var fem. Mitt främsta intresse när det gäller båtar är främst tekniskt om hur de fungerar, varför går snabbt fram och så vidare.

  Hälsn. Rikard

  Reply
 • Rikard Grossman-Nielsen 3 years ago

  Sist vill jag nog också tillägga till den här diagnos diskussionen att det är skillnad att ha lite och mycket av en diagnos.

  När jag var ung och började i skolan 1989 och på 90talets början klarade lärarna att hjälpa dem som hade lite asperger och lite adhd för att der fanns mer tid och lärarna hade kanske i vissa fall också lång erfarenhet utan att man behövde ha någon diagnos.

  Alla besparingar i skolan plus all rädsla för att ingen elev får vara annorlunda har lett till ett system där det känns som att man skickar iväg var enda elev som är det minsta avvikande på en utredning.

  Det stärker inte en elevs självkönsla direkt och lära den att det är fel att vars sig själv eller udda och tänk också på att vi med denna utveckling riskerar att få färre personer som gör stora upptäckter, tycker att skolan borde göra mer för att uppmuntra elever att utveckla både mer "udda" och vanliga intressen.

  När jag gick på gymansiet såg alla i dataföreningen upp till killen som förmodligen hade långt svårare asperger än vad jag hade och det gjorde likså jag pga denna persons mycket stora talanger.

  Jag har jobbat med elever som har det riktigt riktigt svårt pga sina diagnoser oh då pratar vi inte bara lite extrahjälp då och då. Vidare har jag träffat människor så oerhört blyga med asperger att de aldrig ens skulle komma på tanken att ha en youtube kanal.

  Gränsen mellan normalt och diagnoser är flytande.

  Visst har jag också haft nogån nytta av en bättre sjölvförståelse och att kunna få extra insatser av mina diagnoser som vuxen men det var ingen etikett som jag pang fick för att skolan inte hade pengar annars..

  Så om ni trivs bra med eller har känt att era diagnoser lett till en positiv utveckling är större självförståelse behöver det inte vara nogåt fel,

  vad jag vill säga dock är om att ni kännt att skolan "skickat era på en utredning" bara för att det inte fanns pengar till extra hjälp annars så kanske inte ni fått diagnosen av helt egen fri vilja.

  Detta massdiagnositerande pga resursbrist kanske leder till att nogån som har asperger och en youtube kanal kanske har betydligt mindre asperger än någon som inte ens har en youtube kanal det är väl det som är viktigt att tänka på i alls de diskussioner som förs här.

  Men visst kan man naturligtvis ha asperger och fått en diagnos som stämmer även i skolan och samtidigt ha en youtube kanal.

  Personligen har jag en youtube kanal men där handlar ett antal videor som har med asperger och adhd tittar man på t.ex vad jag skriver på LinkedIn handlar 90-95% om asperger och ADHD. 🙂

  Naturligtvis har jag andra intressen också, men frågan blir då vem som har mest asperger av dem som har en youtube kanal eller med en video eller den som har en youtube kanal som nästan bara handlar om asperger?

  Så ta det här inlägget med lite ironi 🙂
  Men se ochså om det kanske kan ge er lite distans till det här med diagnoser.. -:)

  Reply
 • Emelie mülla 3 years ago

  Jag har ADHD och en lindrig utvecklingstörning och fick min ADHD diagnos när jag var 4-5 år är 18 nu och blir 19 snart. Du är så jäkla grym. Du kämpar verkligen varje dag. <33

  Reply

Add your comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.