Therese Lindgren – Att starta och driva eget företag ? Mina erfarenheter

40,892
 

Klicka här!

Published on May 14, 2017 by

I dagens video berättar jag alltså om mina erfarenheter av att starta och driva mitt egna bolag plus att jag ger lite basic tips 🙂 Att säga upp mig från Röda Korset för att enbart köra på Youtube och mitt egna bolag är utan tvekan det absolut läskigaste jag gjort, men också det coolaste och roligaste ever. Jag är så fruktansvärt glad att jag för en gångs skull vågade göra något som var utanför min comfort zone. Och herregud vad jobbigt det var i början, alltså att lära sig allt om moms, arbetsgivaravgift, skatt, bolagsformer och yada, yada, yada, MEN – all info finns på nätet eller ett samtal bort. Och hallå, kan JAG lära mig hur man driver ett bolag då kan definitivt du också. Inte för att jag är fullärd, men du förstår hur jag menar. Jag får det att gå runt, jag har skaffat mig rätt hjälp, så du kan göra det samma.

Om du vill läsa mer om Unionen Egenföretagare kan du göra det här: https://www.unionen.se/egenforetagare
och skulle du vilja följa dem på facebook hittar du deras sida här: https://www.facebook.com/egenforetagare

Jag hoppas att ni tycke att det var kul att höra om mina erfarenheter, själv ÄLSKAR jag att prata företagande med alla människor jag möter som också driver eget eller går i tankarna att starta. SJUKT inspirerande.

Och vill du se min allra första video som jag publicerade på Youtube så har jag laddat upp en igen här: https://www.youtube.com/watch?v=VryezeLq0qc

Vi ses imorgon igen, då kommer min collab med Ida och Sabina, mycket skratt utlovas! (sen kör vi massa Norge-vloggar, weeehooooo)
PUSS

————————————————————————————————
VIDEON ÄR ETT REKLAMSAMARBETE MED UNIONEN EGENFÖRETAGARE
————————————————————————————————

♡ Hitta mig på internet: ♡
Snapchat: YoutubeTherese
http://instagram.com/thereselindgren

http://thereselindgren.se

?Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tyckte om videon!?

50 comments

 • Julia Johansson 5 years ago

  Drömjobb: Super modell

  Reply
 • Emma Arnshelm 5 years ago

  När jag blir stor så vill jag bli antingen polis, programmerare, civil ingenjör eller så vill jag bli natur forskare och åka runt i världen och hjälpa djur och natur så att världens natur blir bättre så att djuren får ha det bra

  Reply
 • Jennipher Öholm Lindsröm 5 years ago

  du är bäst?

  Reply
 • Bea Jernebo 5 years ago

  Inget hat men bara så du vet heter det "eget" inte "egna" eftersom eget e singular o egna e plural

  Reply
 • Laila Silverweb 5 years ago

  Min dröm är att antingen bo kvar i Sverige, och jobba med något med musik eller media, eller kanske jobba med dig 😉 Men jag vill också flytta till Sydkorea och jobba med musik och dans där ( K-pop ) Jag vill också starta en YouTube kanal. Hoppas att jag kommer att uppnå detta, för jag brinner verkligen för YouTube och Musik. Vill verkligen jobba nära K-pop idoler… aka en viss pop grupp…host en viss kille i den gruppen host xD <3

  Reply
 • Carl-Johan Waller 5 years ago

  Åhhh vad fint rosa tema i den här videon!! Ukulele och dom rosa rosorna och den rosa ramen runt videon?

  Reply
 • Lorentina Jonsson 5 years ago

  Jag har lyckan att få jobba med mitt drömjobb som trädgårdsarkitekt och designer ✨ Någon gång i framtiden kommer jag också att vilja starta eget, så jag tackar för dina väldigt matnyttiga tips! ❤️

  Reply
 • KATRINA 5 years ago

  Du är ung så länge du känner dig ung Therese.❤❤❤

  Reply
 • Smilla Lindblad 5 years ago

  Ja, jag vill bli fotograf!

  Reply
 • josefin komulainen 5 years ago

  Jag vill jobba på nagelsalong eller make-up artist men även bli Youtuber som dig du är min förebild❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️????????

  Reply
 • Fanny Rullander 5 years ago

  Mitt dröm jobb, har alltid varit att jobba med människor. Jag vill bli någon som jobbar inom resturang, kock, servitris eller bartender. De skulle vara SÅÅ himla kul!! ? ps: du är världens bästa youtuber ?

  Reply
 • Anna Brehmer 5 years ago

  Mitt drömjobb skulle vara att jobba på ett stort internationellt företag där jag får resa mycket med jobbet. Jag vill bli forskare in biokemi och ha mitt egna kontor och egna laboratorium. Jag skulle även vilja sitta med i styrelsen på kontoret och få styra och ställa lite.

  Reply
 • Elin Lightninglake 5 years ago

  Mitt drömjobb är att jobba med spel typ grafik eller programmering.

  Reply
 • Märta Hagelin 5 years ago

  Jag vill bli artist, du äger Therese!!

  Reply
 • Mathilda Ljungberg 5 years ago

  Sååå inspirerande! TACK för den här videon!! <3

  Reply
 • Alma Andersson 5 years ago

  så inspierande ? det syns verkligen att du brinner för det här ?tack för alla fina tips?ly

  Reply
 • Miss Johansson 5 years ago

  Jättebra video Therese! <3 Du är såå bra! Jag har haft så många frågor och tankar om detta så det är så skönt att få höra och lära sig mer av dig och om din historia 🙂

  Reply
 • Stina 5 years ago

  Mitt drömjobb är att bli Veterinär ♥

  Reply
 • Felicia Forsberg 5 years ago

  Mitt drömjobb är att bli youtuber! Har börjat men tycker det är svårt & vet inte riktigt hur jag ska göra men jag tycker de är såå kul så jag ger inte upp❤️❤️

  Reply
 • Jennifer Asplund 5 years ago

  mitt dröm jobb är att bli fotograf och att hålla på med teknik jag tycker de är det roligaste som finns kan man skaffa eget företag inom fotograf/teknik??

  Reply
 • Johanna Storme 5 years ago

  Jag bli sååå taggad nu! Jag håller på med instagram(smink o grejer) och ska nu ta tag ordentligt i mitt youtubande, min instagram börjar äntligen gå bra, det går framåt och jag känner att jag är på g! Jag ska bygga upp och bygga upp och sen jävlar kör jag! Tack Tess!❤️

  Reply
 • I3eccalennartsson 5 years ago

  asså YAAAZZ!! mer av sånt här!! blir såå taggad av detta! jag kommer om 3 år vara färdigutbildad musikalartist och kommer då vara mitt egna företag. min egna produkt. och detta är PRECIIIS vad jag behöver!!

  Reply
 • I3eccalennartsson 5 years ago

  hur kul hade det inte var ifall Therese startade en "Företags-serie" eller "Ekonomi-serie"?

  Reply
 • Maggiesaurus 5 years ago

  Mitt drömjobb är att vara makeup artist och det är en dröm som sakta växt fram sista åren, jag är 24 och det är egentligen senaste månaderna eller året som jag verkligen bestämt mig att bara köra. Men det är fortfarande den här delen som känns jävligt jobbigt. Men fantastisk video!

  Reply
 • Dona Pham 5 years ago

  Jag skulle vilja bli advokat 🙂

  Reply
 • Dona Pham 5 years ago

  Omg va duktig du är, det hääääär ska man kalla en bra förebild!❤️

  Reply
 • Sofie Tenglin 5 years ago

  Såå bra tips och as coolt att du lyfter den här frågan och informerar om massor! Så viktigt! Det är fan GIRL POWER! HEJA DIG!

  KRAM<3

  Reply
 • Elin Blomqvist 5 years ago

  mitt DRÖÖÖÖÖMJOBB är ambulanssjuksköterska! Här väldigt stora planer för Hur det ska gå till haha! Längtar sjuuuukt mycket??

  Reply
 • Alicia Leander 5 years ago

  Jag vill bli stylist och starta eget som dig?

  Reply
 • Alice Hallenborg 5 years ago

  Jag är 12 år men älskar att redigera! Jag vågar dock inte starta kanal pga att jag inte får tillreckligt med subs och att mina kompisar kanske skulle skratta och reta mig. Några tips när man tycker om redigering?

  Reply
 • Elin T 5 years ago

  ÅHH! Superspännande video! Jag vill ha fler som dessa. Skulle också vilja driva eget, men har ingen direkt affärsidé än.. :s

  Reply
 • johanna ström 5 years ago

  145-17 söndag imorgon fyller jag årdagens fråga när fyller du år?PES ILYSM

  Reply
 • Sara Emilsson 5 years ago

  Mitt dröm jobb är att bli psykolog, därför ska jag nu gå samhäll beteende på gymnasiet nu 🙂

  Reply
 • yassai05 Ek 5 years ago

  Therese kan du göra en video där du smälter mörk choklad och heller i soya mjölk för att se om det ändrar smak tumma upp om du vill att Therese ska testa detta

  Reply
 • Sabrina Shoshi 5 years ago

  omg skulle va så kul att få starta ett eget bolag. Jag kunna driva ett företag vill vara den som skapade det hela. det är så att jag är för modefashion och min vardag består av att jag ritar klänningar eller kläder. min dröm är att starta en egen firma byggnad whatever bara det är jag som har byggt ihop det. villa ha ett eget kontor och anställda som jobbar. med det är så himla svårt det gör ont i hjärtat bara att säga det men jag har snart get upp. det är sp svårt här i Sverige och det är en tuff konkurrens så man måste vara så talands full och duktig. Önskar att du kunde hjälpa mig PS ILYSM❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

  Reply
 • Mat Mat 5 years ago

  Therese har du manus till den här videon? ❤️

  Reply
 • Clara Taberman 5 years ago

  Mitt drömjobb är att öppna en egen butik med kläder.❤️❤️ och du är bäst på yt????❤️❤️

  Reply
 • Sebastian Nilsen 5 years ago

  berätta mer mer mer <3

  Reply
 • Sara k 5 years ago

  jag vill bli fotograf

  Reply
 • Ida Boqvist 5 years ago

  Mitt drömjobb är stylist eller indredare, eller Aa det jag vill bli. Älskar verkligen att hålla på med hår och smink och sånt men samtidigt också älskar jag att indreda.

  Du är bäst, ILYSM❤️❤️

  Reply
 • Sara ekholm 5 years ago

  Mitt drömjobb är antingen arbetsterapeut eller fysioterapeut (Sjukgymnast)

  Reply
 • SuperSussi 5 years ago

  Jag vill som du❤

  Reply
 • Alva Eriksson Lindqvist 5 years ago

  Mitt drömjobb är att bli florist. Älskar blommor, men är allergisk. Men jag ska kämpa ändå och bli florist.

  Reply
 • haris xx 5 years ago

  jag vill starta eget anti skade djur företag kan ni ge tips?

  Reply
 • Fairlynuts 5 years ago

  Jag inväntar just nu mitt beslut om f-skatt från skatteverket. Tack för en peppande video! ❤

  Reply
 • Sara Karlsson 5 years ago

  mitt drömjobb är att bli kock! just nu extrajobbar jag på ett hotell! är 15 så pluggar också, love u Therese blir så inspirerad av dig

  Reply
 • Elin Pedersen 5 years ago

  Åh! Äntligen någon som delar med sig av det här med att starta eget företag. Som jag har väntat! ?
  SNÄLLA kan du inte göra en uppföljare på denna då du svarar på våra frågor? Såg att det dök upp en hel del kanonbra frågor på din Instagram…
  Ta hand om dig ?

  Reply
 • Anneli Ask 5 years ago

  Therese kan man ta hjälp av unionen egenföretagare när man har ett ideell förening?

  Reply
 • Safira Häger Hahne 5 years ago

  Jag vill bli bagare när jag blir stor, och det har jag velat bli det sen jag var runt 3 år.

  Reply
 • Hanna Lorentzson 5 years ago

  Min dröm är att starta en floristbutik, och i samband med det jobba som eventkoordinator 🙂 Jag håller på att utbilda mig till florist just nu, så kul!

  Reply

Add your comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.