Therese Lindgren – MINA BÄSTA EBAY KÖP + ER KRITIK

172,665
 

Klicka här!

Published on September 4, 2017 by

I dagens video delar jag med mig av mina bästa ebay köp och tar upp den kritik ni gav mig i min förra ebay-relaterade video.

Som sagt, jag förstår er kritik och VILL göra rätt, men behöver hjälp med hur jag ska tänka.
Är det största problemet att produkterna fraktas över halva jordklotet? Det är ju precis samma sak med kläderna i alla våra klädesbutiker. Du hittar inget inne på BikBok, NA-KD eller Nelly som producerats i Sverige. Jag köper gärna svensktillverkade kläder, men om materialet är från Bangladesh, är verkligen det svensktillverkade plagget bättre då egentligen? Är det inte ungefär samma sak?
Är det låga priset en indikation på att dåliga arbetsvillkor finns bakom produkten? Ja, eventuellt, men att köpa dyra kläder för att tro att det är en garanti för att kläderna producerats under bra villkor går ju inte heller. Kläderna i MÅNGA webbshopar och fysiska butiker köper ju sina kläder från samma grossister som dessa ebay-butiker, skillnaden är att vissa lägger på mer mariginal innan kläderna säljs till konsument.
Tro mig när jag säger att jag VET att det är så här det ligger till. Få, eller ingen, kläderförsäljare här i Sverige har egen produktion utomlands, utan de flesta köper från grossister som också säljer till ebay-handlare. Så självklart skulle jag kunna köpa min jultröja från jfr.se när den såldes där för 299 kr, eller så köper jag den direkt från en återförsäljare på ebay för 49 kr.

Som jag försöker förklara i videon har jag absolut inget problem att sluta handla på ebay om det är så att ALLA ebay-butiker köper kläder från grossister där de anställda arbetar under dåliga arbetsvilkor, men så är ju inte fallet. BH:n köpte jag som sagt från en privatperson i England, galgarna skickades från Tyskland, och kapsel-hållaren från Italien. Ska man endast bojkotta kinesiska säljare på ebay, och anta att allt som produceras i Kina är dåligt?

Att överkonsumtion är ett problem är såklart också en viktig fråga, men det kan vi väl diskutera i en annan video, låt oss hålla oss till just ebay denna gång.

Eftersom att jag köpte många av produkterna för flera år sedan finns inte ebay-butikerna kvar, men om du söker på ”christmas sweater”, ”nail files”, ”alligator clips”, “strapppy bra”, “velvet hangers”, osv. på ebay kommer du att hitta alla produkter jag visade i videon.

Tack för att ni tittade idag, och snälla försök hålla god ton i kommentarsfältet. Kram

♡ Hitta mig på internet: ♡
Instagram: @thereselindgren
Snapchat: YoutubeTherese
Twitter: @thereselindgren
Min podcast: Therese & Zätas podcast (finns där poddar finns)

?Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tyckte om videon!?

50 comments

 • dnrs82 4 years ago

  Galgarna finns på Biltema, billigt!!!

  Reply
 • Celine Laxheim 4 years ago

  Snälla Therese kan du spela in en video där du berättar om det du förhoppningsvis kommer lära dig om importerade kläder från sidorna du nämnde- och jämföra med andra? Positiva och negativa aspekter? För som du sa, det gör skillnad. Frågorna du nämnde är så himla intressanta!! Fortsätt med det du gör btw, du är så himla bra. <33

  Reply
 • Annie Gustafsson 4 years ago

  THERESE!!!!! Kolla sammetsgalgar på Rusta!! Du får typ 20 eller 25 stycken för runt 100-lappen!! ???? Har bara sådana och älskar dem! Du behöver inte betala så dyrt ??

  Reply
 • smilla persson 4 years ago

  köper du något dyrare från tex h&m så får de som gör kläderna under dåliga förhållanden en aning mer lön tror jag eftersom att det kommer in mer pengar för det plagget. jag har ingen källa på det utan det är så jag tror det är dont kill me. men det bästa är ju second hand! & det här med att det skickas från andra sidan jorden & är dåligt för miljön det går inte att undvika. mat kommer från alla platser i världen. det görs av med sjuka mängder vatten för ett par jeans så det går inte att undvika så som vi lever idag. det bästa igen är second hand.

  Reply
 • Ella Fürst 4 years ago

  Jag kan inte säga att jag har rätt i vad jag tänker och vet att det finns så mycket bättre alternativ än vad det jag använder mig av men det jag brukar tänka på är om allt arbete som ligger bakom plagget får något tillbaka alltså får sömmerskan pengar? Om ett plagg kostar 40 kr är det omöjligt att både företaget, tillverkaren osv får den betalning som behövs. Därför undviker jag att köpa billigare kläder. Men de du säger att det är ju samma plagg som säljs här som där till olika pris, det har jag ingen aning om hur man ska tänka

  Reply
 • Frida Fröler 4 years ago

  Många fabriker som tillverkar kläder håller sig inte till att bara leverera till ett företag. Så en fabrik kan tillverka både till H&M och tex, ett av de större modehusen men de ena företaget tar mer betalt för sina kläder. Även om företaget hade fått mer betalt än vad de får idag så hade tyvärr inte de som syr kläderna fått ta del av det. Allt är en industri som går ut på att tjäna pengar. Man kan inte lägga in samvete i alla val som man gör. ?

  Reply
 • Decemberbarnet 4 years ago

  Dem där genomskinliga snoddarna finns att köpa på Ullared, typ likadana!! Små och bra??Ifall du åker dit någon gång. Bäst är du ❤

  Reply
 • linsav 4 years ago

  Var tvungen att pausa redan vid galg-snacket och ge dig tipset att likadana galgar finns på RUSTA i svart, 5-pack för 30kr!!

  Reply
 • julia kruk 4 years ago

  Vet någon om Therese ska sälja sin nuvarande lägenhet ?

  Reply
 • Lisa Sjölund 4 years ago

  Sammetsgalgar prick lika du köpt 5 st för typ 25kr på rusta

  Reply
 • Clara Rivercamp 4 years ago

  Brukar köpa begagnade kläder från T.ex Erikshjälpens second hand, jag tror röda korset har något liknande. Kläderna är kanske inte tillverkade bra i första hand men tycker själv att det är bättre än att slänga plagget delvis sparar man ju så himla mycket på miljön och sina pengar än att köpa ett nytt plagg. Själv har jag sommarjobbat på Erikshjälpen, det som inte säljs i butiken slängs inte utan går vidare till vuxna och barn till de länder som har har det svårt. En stor del av pengarna du betalar går till familjer som har det svårt, det går också till förlossningar, medicin och en massa annat. Det är ett tips för att spara mer på miljön och dom hundra kronor man kan göra så mycket annat med än att spendera på kläder. Du hjälper också så många som inte har råd med sjukvård eller kläder. Hoppas det kan hjälpa någon åtminstone. Ha en fin dag/kväll!❤

  Reply
 • Anna 4 years ago

  Gå in på Carlings butikernas. vet att dem har kravmärkta jeans och liknande. Fråga personalen där, dem kan en massa ?

  Reply
 • Sara Långfors 4 years ago

  Rusta och Clas Olsson har sametsgalger. På Rusta kostar 5 st 30 kr 🙂

  Reply
 • Olivia Wahlgren 4 years ago

  Therese det finns exakt sånna galgar på rusta. Dom har alltid erbjudande 5st 5pack för 99. Har själv köpt flera gånger med långt mellanrum!! 🙂 finns grå och svarta

  Reply
 • Anna Örhem 4 years ago

  Kolla in galgarna från rusta. Dem är också sammetsklädda och kostar 29,90 för 5 st.

  Reply
 • Geometry Dash 4 years ago

  Åhh ditt smink i denna videon! ? Jag älskar dessa videos. ?

  Reply
 • Maya Heinezz 4 years ago

  Gilla om du kollar med bh❤️❤️

  Reply
 • Gronsparris 4 years ago

  Hur funkar ditt samarbete med NAKD? Var kommer tyget ifrån där och hur ser arbetskraften ut?

  Reply
 • Izabella Kovacs 4 years ago

  Jag tycker det är så synd att du måste försvara allt du gör.. du gör redan så mycket bra saker, mer än dom flesta. Men ändå finns de alltid någon som måste kritisera.. du är så fin som vill vara alla tillfreds men jag personligen spolar förbi när du gör de. Skit i de bara! Du har tillsammans ihop med dina följare samlat in över en halvmiljon kronor till djurens rätt, men när du köper en T-shirt från Kina så är du en dålig person. Lägg av bara, ingen tycker att du är en dålig människa folk vill bara jävlas med dig. Love

  Reply
 • Tilda Josefsson 4 years ago

  vadå det finns ju jättemånga billiga sammetsgalgar i sverige??? på jysk t ex har de 10st för 60 kr (ord. pris 80kr) så det är 6kr/ st…. (ord. pris 8kr/st)

  Reply
 • Melina H 4 years ago

  Damn girl, du passa sjukt bra i rött läppstift!

  Reply
 • fridamariaa 4 years ago

  du gör helt rätt! fortsätt köpa från ebay, köp vart du vill. det finns alltid folk som är emot någonting, men sålänge det känns rätt för dig så kööör! det behöver inte vara under dåliga förhållande bara för att det är billigt, vissa företag satsar mer på att sälja mer för ett billigare pris än dyrare pris men färre. strunta alla andra, de som "klagar" handlar säkert själva på någon form av butik som har dåliga arbetsförhållanden. man kan endast vara 100% säker om man själv besökt fabrikerna.
  du är bäst!

  Reply
 • Stephanie Gode 4 years ago

  Du är min favorit Therese! Har följt dig jätte länge nu och blir alltid glad av att se dina videos??

  Reply
 • lubna muhsin 4 years ago

  Hahahaha aliexpress inte alibaba ????

  Reply
 • Ida Andersson 4 years ago

  Bästa bästa Therese! Alla vet att du är den människa som verkligen vill alla väl och du vill verkligen allas bästa hela tiden. Tyvärr så är det omöjligt att få alla andra på samma spår. Det spelar ingen roll vad vi gör eller säger så är det alltid någon som inte håller med. Du är verkligen en stor förebild för mig och MÅNGA andra. Sluta aldrig med det du gör, lova det? <3 ÄLSKAR DIG

  Reply
 • Lovisa Olsson 4 years ago

  Åååååh!!! Vilken fin bakgrund! ?

  Reply
 • Din Favorit 4 years ago

  Jag tror att man kan tänka lite såhär… Dyrt/högre pris garanterar ingenting, men billigt/lågt pris kan garantera en oschysst produktions kedja. Det säger liksom lite sig själv, att köper man en produkt för 20 kr kan personen som tillverkat den inte fått en skälig lön. Så snackar vi samma produkt som finns på flera ställen till olika pris, och den finns till ett grymt lågt pris på ett ställe – då kan man nog räkna med att det inte ser så kul ut om man skulle spåra produkten hela vägen tillbaka.

  Fairtrade-märkningen gäller inte på kläder, och även om vissa kläder säljs som ekologiska betyder det inte att allt material måste vara ekologiskt eller att villkoren för arbetarna sett bra ut.

  Det man däremot kan göra är att gå in på de olika företagens hemsidor och se hur deras CSR-arbete ser ut – och om de har ett över huvud taget. CSR står för Corporate Social Responsibility och det är under den rubriken som företagen samlar sitt arbete för en hållbar och rättvis produktion.

  Det kräver naturligtvis asmycket av en att gå in och researcha så fort man ska handla, i jämförelse med att bara köpa det man vill, när man vill, spontant. Men det är väl lite som med veganism eller vad som helst, bryr man sig tillräckligt mycket så känns det jobbet värt det.

  Jag orkar ju tyvärr sällan researcha. För min del gör det dock inte så mycket eftersom jag främst handlar på second hand. Passar det inte ens stil står man ju inför ett svårare val. Och det är ju skitjobbigt, men också verkligheten. Köper man billiga produkter från Asien så har man i princip bidragit till någon stackares fruktansvärda livssituation och det går inte att komma ifrån. Tyvärr.

  Jag säger inte att jag aldrig gjort det eller att jag dömer någon, men så ser det ju tyvärr ut. Och samtidigt som jag vill vara hårdare än jag är och ställa krav på oss giriga människor som är villiga att blunda för andras misär för att vi är sugna på nya kläder.. Så måste man ju välja sina strider. Jag orkar inte researcha och undviker därför att köpa kläder som är uppenbart tillverkade på ett smutsigt sätt. Du Therese tar kampen och researchar produkter för att du enbart vill använda veganskt.

  Jag vet inte, man kan liksom inte kräva att människor ska bete sig på ett visst sätt utifrån hur man själv ser på saken. Men här var i alla fall lite information som kanske kan hjälpa till. (Baserat bland annat på vad jag lärt mig när jag läste högskolekursen Det ansvarsfulla modeföretaget samt utbildningen för att bli Rena Kläder-instruktör.)

  Det man kan göra om man vill göra något för en hållbarare värld med mindre avfall mm, är att köpa hållbara produkter. Att inte köpa slit och släng-produkter som går sönder på ett halvår och sedan slängs utan att köpa produkter av högre kvalité.

  Hoppas nu inte att detta lät mästrigt!! Försökte bara svara på dina frågor. ?❤️

  Reply
 • Hedda Keszler 4 years ago

  Second haaaaand

  Reply
 • Céline Nilsson 4 years ago

  Smink video vill jag se!!
  Du är SJUKT snygg i rött läppstift gaaaahhh

  Reply
 • korbeking 1 4 years ago

  Therese dina ögonbryn var finare tjockare

  Reply
 • lilla blåbäret 4 years ago

  Jag förstår att det är svart att veta hur kläderna tillverkades. Jag håller också med att ett högre pris betyder inte att arbetsvillkoren är bättre, men det finns ju Fairtrade-kläder och även Fairtrade Webshops (t.ex. armedangels) och då vet man ju att det finns vissa standards t.ex. gällande arbetsvillkor. Så jag tycker att det är ett bra alternativ. Jag själv köper Second Hand kläder, eftersom jag har inte råd med fairtrade-kläder, men vill inte heller köpa kläder från Gina Tricot, H&M,…

  Reply
 • julia grandin 4 years ago

  Tips angående att köpa närproducerad mat, nödvändigtvis behöver inte exempel svenska tomater vara bättre bara för att de är närproducerat. Grejen är att vissa grönsaker osv kan inte odlas naturligt i vårt klimat i Sverige eftersom det är så kallt osv och behöver därför mer energi för att odlas. Därför kan det vara bättre att köpa tomaterna som är ifrån exempel Spanien eftersom de odlas naturligt där då klimatet är perfekt för att odla tomater! ?. Bara ett tips angående närproducerat, ibland är inte det bästa alternativet! Du är bäst Therese ?

  Reply
 • Emmelie Sehlkvist 4 years ago

  Håller helt med dig. Tycker du tänker helt rätt

  Reply
 • Kevin G Lobos 4 years ago

  Jag önskar att människor gör sin research lika mycket om kläder som de gör mat och smink.

  Reply
 • Anna Frida Josefina Magnusson 4 years ago

  Jag älskar också sånna galgar, dock har jag köpt mina på rusta 5 för 30kr så det blir ju 6kr per galge det är ju nästan hälften av vad du fick betala kan ju vara bra att veta om du behöver fler galgar! ? tack för er bra video! ??

  Reply
 • Jimbop Camouflage 4 years ago

  Men Ebay är inte en butik utan en autionssite. Precis som tradera. Du får fråga säljaren som säljer tröjan du vill ha, eller köpa second hand där.

  Reply
 • Emmely Norlin Gustafsson 4 years ago

  På rusta finns det sammetsgalgar. 29.90:- för ett 5-pack. Eller 5 st 5 pack för 99:- (25 stycken galgar för 99:-) ??

  Reply
 • Sophie Palmgren 4 years ago

  Biltema har sammtestgalgar i svart, 5 st för 29.90kr ??? Recomend recomend ?

  Reply
 • ida Eriksson 4 years ago

  Längtar tills ni flyttar ihop de kommer bli så bra älskar er ni ä så söta tillsammans????

  Reply
 • Laura Ink 4 years ago

  För mig känns det bäst att köpa färre kläder, bara de jag värkligen behöver och älskar

  Reply
 • Emelie 4 years ago

  Åh, blir så klok av att lyssna på dig, du har alltid så sunda tankesätt – det är lätt att bara dra slutsatsen att t.ex. "Inte köpa saker som är tillverkar i Kina/Bangladesh/Thailand etc." Utan att tänka ett steg längre. Fina du!

  Reply
 • Linnea Design 4 years ago

  Tips! Läs Johanna Nilssons blogg om hållbart mode (SlowFashion.nu), hon har även skrivit en bok om slow fashion.

  Reply
 • Amanda Berg 4 years ago

  Men herregud varför förväntar sig människor att Therese ska alltid göra rätt hela tiden. Låt människan vara och låta henne köpa vad hon vill.

  Reply
 • Olivia Larsson 4 years ago

  Konsumera mindre och hitta saker second hand, köp kläder med längre hållbarhet 🙂 jag tycker själv det är svårt att hitta kläder som har en schysst bakgrund, men ifall vi konsumerar mindre så tror jag verkligen på att vi kan göra världen bättre! "Trendkläder" osv. hör inte hemma i framtiden liksom. Jag tänkte på dina nagelfilar, där du köpte flera stycken. Köp en nagelfil som håller i flera år istället! Slit och släng samhället måste bort ! Puss och kram <3

  Reply
 • Unicorn Life 4 years ago

  min mamma har också dom där galgarna och älskar dom skitmycket

  Reply
 • Henrik Björling 4 years ago

  Apropå galgarna, finns billiga på rusta! 5-pack i sammet för 29,90:- eller 5 5-pack för 99:- ??

  Reply
 • Wilma Forsman 4 years ago

  Gud vilken bra frågeställning ang kläderna!!

  Har själv undrat samma, jag tror ju att det inte alltid är priset numera bestämmer kvaliten utan att det mer var så förr i tiden. Det känns som att det är märkets status som avgör nuförtiden.
  Vi kan ta polyesterproblemet som inte är bra för miljön t.ex, för nu är ju så många kläder i polyester och det är oavsätt om dem är från Gina tricot eller från MQ. Skillnaden är ju matrialets status. Converse är ju samma, de kostar 700 kr vilket jag tycker är mkt för en skitsko som för mig max håller i 3-5 månader.
  Eller Drdenim jeans som är jätttetunna och samma kvalitet som jeansen på Gina men det skilljer ändå ca 200 kr mellan de båda. Samtidigt kan man få tåliga och bra jeans från Monki som kostar lika mkt som Drdenim dvs runt 400kr och det är så stor skillnad på dem. De från monki håller i ca 8 mån för mig och då har jag inte så många jeans att variera med.

  Reply
 • Denise Tiu 4 years ago

  Konsumera mindre och köp second hand! Jag älskar dig och det du gör men har ofta tänkt på "konsekvenserna" av till exempel dina "therese testar" videos ibland då de verkar som du bara köper på dig massa skräp helt i onödan. Den överkonsumtionen måste ALLA skrota!
  Skulle ju vara superkul att se dig göra en video tex om dina 10 bästa second hand köp istället 😀

  Kram!

  Reply
 • Sadina Ibrahimovic 4 years ago

  Therese, min input: DITT liv, DINA pengar, DITT val.
  Tycker personligen att du bara ska totalt ignorera puckon som alltid ska försöka rätta dig. Du är vuxen, företagskvinna, stark och vettig. Du behöver inte andras "rättning" om hur du ska göra saker och ting.
  Gör det som känns rätt för dig, och har det inte kommit naturligt att du intresserar dig för ett ämne, då finns det inga krav på dig heller. Du måste inte rädda hela världen. För går du in i väggen av all stress av förväntningar folk lägger på dig… Vad tjänar det till?
  Var rädd om dig ❤

  Reply
 • SkyForce6700 4 years ago

  Det här med att köpa på eBay tycker jag du kan fortsätta med. I alla fall finns det ingenting som tyder på att det blir mer av ett etiskt köp genom att köpa i Sverige. Klädindustrin är djupt problematiskt och det är mycket svårt som konsument att navigera samt agera 100% korrekt. Jag rekommenderar starkt att läsa den mycket bra och läsvärda (dock mycket långa) artikeln från Huffington Post som heter "The Myth of the Ethical Shopper" Som finns att läsa här: http://highline.huffingtonpost.com/articles/en/the-myth-of-the-ethical-shopper/ Där kan man bla läsa att oftast har inte ens producenterna koll på hur och av vem kläderna tillverkas pga hur dagens klädindustri är organiserat i gigantiska konglomerat. Det finns dock vissa märken som försöker göra något åt detta vilket finns att läsa om i denna intressanta artikel: https://www.fastcompany.com/40419020/when-made-in-china-means-artful-ethical-and-expert

  Reply

Add your comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.