Therese Lindgren – vlogg: FIRAR 17 MAJ I OSLO | Min bucket list 2017

90,388
 

Klicka här!

Published on May 20, 2017 by

✖ Hahah, det där skämtet körde vi alltid när jag var liten – ”vad ligger mellan Fittja och Trosa?” (Fittja är en förort till Stokholm och Trosa är en stad) och svaret är ju Handen (som är en del av Haninge kommun), är du med? Man tyckte det var ASSNUSKIGT som liten, att liksom mellan trosan och fittan finns en hand hahaha, förstår du hur sjukt det blev när Anders svarade att KNIVSTA ligger mellan Fittja och Trosa? Som att det skulle ligga en kniv i trosan liksom? För jag frågade honom om han hade hört det skämtet förut, och han ba ”men jaaa, det är klart, knivsta!”….awkward silence….HAHAHAH
✖ För dig som inte vet är 17 maj Norges nationaldag, och utav någon anledning är norrmännen bättre än oss svenskar på att fira sin nationaldag, så jag satte upp på min bucket list att jag ville uppleva 17 maj i Norge, därav min och Anders lilla minisemester i Oslo 🙂
✖ Anledningen till varför jag inte vloggade dagen vi åkte från Selma Spa (här är vloggen från när vi var där: http://bit.ly/2r1v9sY) till Oslo var för att jag vaknade på morgonen med panikångest. Igen. Jag tänkre först att jag skulle filma när jag grät och hade paniken, men sen kände jag bara att näe, jag orkar inte läsa alla elaka kommentarer om att jag är en ”drama queen”, att jag är känslig, töntig och jobbig.
Jag lider av generell ångest varenda jävla dag och kraftig ångest när jag utsätter mig för det jag aktivt undvikit de senaste 5 åren – nämligen att vara hemifrån, att resa, sova borta, vara spontan, släppa kontrollen. Det är ASLÄSKIGT för mig, nej ordet asläskigt räcker inte, utan jag får PANIK varenda gång. Jag gråter okontrollerat, får svårt att andas, vill bara fly eller göra mig själv illa, jag vill inte finnas, jag vill ge upp, vill bara bort, bort, bort.
Jag begär inte att någon som inte upplevt samma ångest ska förstå, men att förminska mina reaktioner och känslor när man aldrig gått i mina skor är så icke-begåvat och småaktigt att jag inte ens orkar bli arg längre. Jag blir bara uppgiven och trött på mänskligheten. Vi är så många som lever med psykisk ohälsa, och det är så JÄVULSKT tröttsamt att man idag – 2017 – FORTFARANDE inte kan visa sina besvär utan att bli förminskad och förnedrad. Därför valde jag att inte vlogga min panik dagen innan denna, jag pallade helt enkelt inte läsa okunniga, oerfarna, ignoranta förståsigpåares elaka (och oftast felstavade) kommentarer.
Men till er som bryr er – jag är på sätt och vis så himla glad att jag fick panikångest där i Sunne. För jag lyckades samla mig, sätta mig i bilen och FORTSÄTTA resan till Norge! Minns ni sist jag fick panikångest – då slängde vi oss i bilen i panik och flydde hemåt i ilfart, men igår stod jag emot! Jag fortsatte. Och över det är jag så jäkla stolt 🙂
✖ Här är den rosa tröjan jag hade vid frukosten (från min egen kollektion) – Emma Frill Top: http://bit.ly/2qGnAVt
✖ Gud, jag är så dålig på att använda min invisaligne (tandställning) – skärpning på mig!
✖ Kika gärna in imorgon när min smoothie bowl-video kommer! Ses då! ILYSM

HÄR ÄR HELA MIN BUCKET LIST FÖR 2017:

✔ Besöka en spådam: http://bit.ly/2nBcTE8
▢ Skriva en till bok
▢ Flyga privatplan
▢ Flyga utrikes (ej privat)
▢ Flyga inrikes (ej privat)
✔ Besöka is-hotellet i Jukkasjärvi: http://bit.ly/2n4Quva
▢ Vandra i fjällen
▢ Glampa
✔ Ställa upp i livesänd radio http://bit.ly/2qFw5Tf
▢ Slå ett guiness-rekord
▢ Springa ett color run-lopp
▢ Flyga luftballong
▢ Cykelsemester på Gotland
▢ Ha en meet & greet
✔ Lära mig lösa en Rubiks kub: http://bit.ly/2n6uVen
✔ Flyga helikopter: http://bit.ly/2np53Nm
▢ Färga håret någon ”konstig” färg (ej naturlig)
✔ Hyra en ateljé och spendera dagen med att måla: http://bit.ly/2nWxuE7
▢ Flytta ihop med Anders
✔ Tatuera ögonbrynen http://bit.ly/2nvUmq9
✔ Volontärarbeta en vecka: http://bit.ly/2piLuVF
▢ Göra 12 st collabs med ”små” youtubers (färre än 5 000 prenumeranter)
✔ Prova att dreja: http://bit.ly/2o63CBS
▢ Bo en natt i kolarkoja
▢ Se norrsken
✔ Prova Pole dance: http://bit.ly/2oduH9S
✔ Avfyra ett vapen: http://bit.ly/2o5Ra4V
▢ Vaska guld
✔ Gå på opera: http://bit.ly/2np53Nm
▢ Läsa/lyssna på 52 böcker
✔ Testa hypnos: http://bit.ly/2n6Asl4
✔ Starta en podcast: http://bit.ly/2n6AqcW
▢ Lära mig en låt på guitarr
✔ Äta på en restaurang med stjärna i Michelin-guiden: http://bit.ly/2ojiV9B
▢ Dricka champagne i Champagne
▢ Semestra på Öland
✔ Få en krönika publicerad: http://bit.ly/2rAs5RH
▢ Förändra någons liv
▢ Skänka julklappar till 100 barn
▢ Åka på kryssning
▢ Äta raw food i 30 dagar
▢ Leva en vecka utan internet
▢ Pryda Veckorevyns omslag
▢ Rädda ett djur
▢ Dubba en liten roll i en tecknad film
✔ Fira 17 maj i Norge: http://bit.ly/2r1cA86
✔ “Destination Unknown”: http://bit.ly/2oV3d7U
✔ Utöka min produktlinje med hudvårdsprodukter http://bit.ly/2qFw5Tf
▢ [HEMLIG]
▢ [HEMLIG]
▢ TOM! Ge mig gärna förslag i kommentarsfältet!
▢ TOM! Ge mig gärna förslag i kommentarsfältet!

50 comments

 • Thelma Gustavsen 3 years ago

  jeg bor i norge ?

  Reply
 • Aliya S 3 years ago

  MEN GUD VA FIN DU VAR I DENNA VLOGG THERESE!!<33

  Reply
 • NANANA 3 years ago

  "jej errr nårsk" HAGAHAHAHAHAHAHA "Jeg er norsk"

  Reply
 • Linnèa Dahlgren 3 years ago

  Jeg bor i Oslo??❤

  Reply
 • Sofia Holth 3 years ago

  Velkommen til Norge??❤ Kan du plizzz ha en meetup i Norge neste gang du kommer?? Love U?

  Reply
 • Emmie Weare - BJH 5c 3 years ago

  Jag tycker att du är såå duktig att du åker till andra länder även om du har panikångest. Bra jobbat Therese?Ily❤️

  Reply
 • Kine Murberg-Hushovd 3 years ago

  Så utrolig koselig at dere ville besøke Oslo på 17. Mai❤️❤️

  Reply
 • Solvita Brandbu 3 years ago

  FANTA OG SOLO ER IKKE DET SAMME

  Reply
 • Alva Rahm 3 years ago

  Therese vad modig du var när du stod och tittade på paraden

  Reply
 • Maria Frank 3 years ago

  Du och Anders är så fin Therese?

  Reply
 • Sara Aafarli 3 years ago

  Tips till bucketlist! Spela in en låt dær du sjunger ? Vet att du har en fin sångrøst ?? OCH! Visste ni att en "bunad" kostar 20.000-40.000? Utan allt silver som ska vara på. Alla læn har ett eget utseende ?

  Reply
 • Felicia Leo 3 years ago

  Vad händer den 17 maj??☺️?❤️

  Reply
 • Aleyna Kayalp 3 years ago

  Fittja mannen!

  Reply
 • Vixikie 3 years ago

  Tycker det är synd att Sverige är så dålig med att fira nationaldag. Vi är så himla tråkiga.

  Reply
 • Moa Korven 3 years ago

  Coca Cola sejeo

  Reply
 • Ida Andersen 3 years ago

  Dere burde ha fått med dere litt av den andre paraden også som hår ca kl 18. Russetoget. Der avgangselevene på videregående (Russ) fester gjennom gatene med bussene og vanenen sine ?

  Reply
 • Sofy 3 years ago

  Så utrolig fint at du dro til norge! håper du hadde det fint på 17 mai <3

  Reply
 • Vendela Halvorsen 3 years ago

  Jag är halv norsk!

  Reply
 • Linnea Aronsson 3 years ago

  Är det bara jag som tycker att Kammis syster Anett ser ut som Therese i den här vloggen

  Reply
 • Emma Martinsson 3 years ago

  Till sommaren kan du väl göra lite recept med frukt och lite somriga videos.??

  Reply
 • Hannah BP 3 years ago

  Jag skulle säga att Solo är mer Norges svar på Zingo men den bästa läsken i Norge är Villa farris!

  Reply
 • signe SätterQvist 3 years ago

  Du är bäst i hela världen du är så sjukt bra på att berätta om allting okej det är bra att du visar du att du inte alltid mår bra. Det är bra för när jag kolla på vissa YouTubers så filmar dom bara videos när det är glada jag älskar dig du är bäst på hela YouTube ILYSM

  Reply
 • Egon Jähmänen 3 years ago

  fack you

  Reply
 • Mathilde Alfheim 3 years ago

  E bor i Norge❤️

  Reply
 • Julia Ramberg 3 years ago

  Jag är 50% norsk, och jag älskar 17 maj? jag har en folk dräkt för 18000❤️

  Reply
 • lordmaster 05 3 years ago

  Jag fylde år 17 maj =)=)

  Reply
 • Tilde Åkesson 3 years ago

  Finns det coffein i coca stav nån som kan svara

  Reply
 • Littlesisterholmgren 3 years ago

  Du är så vacker Therese?✨

  Reply
 • Rebecca Malmberg 3 years ago

  Har namns dag 17 maj

  Reply
 • Cornelia Sjöblom 3 years ago

  Alltså thumbnailen, dör vad snygg????

  Reply
 • Moa Jansson 3 years ago

  ??

  Reply
 • Hanna och Carro 3 years ago

  GUD vilken fin jeansjacka!!! var kommer den ifrån?!

  Reply
 • Julia Pettersson 3 years ago

  Största anledningen till att de smakar olika är på grund av vattnet som man gör läsken på. Då blir det lite olika smak vilket blir tydligt på fantan och sprite. Inte lika mycket på colan för den är det större krav på att den ska smaka likadant över hela världen eftersom det är deras huvudläsk 🙂

  Det är i alla fall vad jag kommer ihåg ifrån ett studiebesök på cocacola fabriken :3

  Reply
 • Emma Moberget 3 years ago

  Jeg bor i Norge!!

  Reply
 • Dorthe Gunnerød 3 years ago

  Tjuvholmen er det dyreste stedet i Oslo <3

  Reply
 • gr8zongz 3 years ago

  Jag tycker dock att solo är norsk motsvarighet till Zingo, inte Fanta.

  Reply
 • Kristine Næss 3 years ago

  Herlig å høre alt positivt du har å si om Norge! Kom gjerne tilbake <3

  Reply
 • Avvie Cullen 3 years ago

  Saknar tiden som var i hörnet på dina vloggar förut.

  Reply
 • Elise Grinden 3 years ago

  Det är ju lite för sent nu. Men Solo är tyvärr inte veganskt. Om jag kommer ihåg rätt så står det inte fört upp på ingredienserna. Men läsken filtreras genom fiskgelatin.. Som en del annan läsk 🙁

  Reply
 • Lova Nylén 3 years ago

  AHAHAH THERESE DÄR DU BODDE PÅ HOTELL BRUKAR ALLTID MARCUS & MARTINUS BO NÄR DOM ÖR I OSLO ?

  Reply
 • sofi pettersson grundesjö 3 years ago

  haha Anders ser lite bitter ut när du filmar honom medans han äter ?

  Reply
 • Gunhild Engan 3 years ago

  i am norsk ??

  Reply
 • Lisa Ekegren 3 years ago

  Kan inte en punkt på din Buketlist är att rida på häst??

  Reply
 • Supernovan 12 3 years ago

  Jag fyller år idag!!❤️?

  Reply
 • nagunnarsson 3 years ago

  Diet Coke är ju bara Cola Light i andra länder. De vanliga, silvriga burkarna heter alltså Diet Coke utomlands. Just den utan koffein är i de guldiga burkarna och är alltså cola light utan koffein.

  Reply
 • Lo_ Gaming 3 years ago

  i din bucket list står det semestra På Öland och varje år åker jag till Öland ? jag kan rekommendera att åka till Borgholm eller kanske Haga parks strand, jätte mysigt ❤

  Reply
 • Tove Viklund 3 years ago

  Therese, ni måste skaffa barn tsm snälla. Hur ska du göra för att komma över din "vara gravid" fobi? ❤️ Ilysm

  Reply
 • MrKolys 3 years ago

  Jag fyllde år 17 maj

  Reply
 • Sofie _hej 3 years ago

  OMG JAG BOR (typ) I TROSA! JAG TRODDE INGEN VISTE VAD DET VAR FÖR ORT?

  Reply
 • sanne solstad 3 years ago

  Norge <3

  Reply

Add your comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.