Virala pokerhändelser och pokerinfluensers

Allt och inget kan hända i poker. Det finns mängder med klipp på YouTube och Twitch över galna pokerfinaler, bluffar, psykningar, dåliga förlorare och mycket mer.

Ett av de vanligaste tipsen som ges till nya pokerspelare är att de ska behålla sitt lugn. Det gäller oavsett om de deltar i satellitturneringar, sitter vid fysiska pokerbord eller deltar i freerolls, vilket är pokerturneringar utan startavgifter. För att lyckas gäller det att ha tålamod, vara orädd och försöka lista ut vad motståndarna har för kort och vad de tänker. Det gäller också att vara tyst, vilket både nybörjare såväl som proffs kan glömma bort.

Daniel Negreanu tappar humöret

Daniel Negreanu, eller Kid Poker som han heter på nätet, är en av världens mest framgångsrika pokerspelare. Kanadensaren, som har hunnit bli 46 år gammal, har vunnit sex armband i WSOP. Han är den yngsta pokerspelaren som har vunnit i ett WSOP-event. När han var 23 år vann han i 000 Pot Limit Hold’em. Trots att han har tjänat över 40 miljoner dollar på sin poker har han inte gått i pension. Istället kombinerar han pokern med att arbeta som livscoach, vilket han började med 2015.

Det faktum att han arbetar som livscoach, och vill sprida positivitet och kärlek runt omkring sig, gör händelsen som blev viral under online WSOP 2020 ännu roligare.

Under online-eventet Monster Stack, som spelades i juli 2020, strular Negreanus internetanslutning och han tappar humöret helt. En halvseriös, halvkomisk klagosång med en harang av svordomar bryter ut, liksom ett par kung-fu-sparkar. Hela händelsen strömmades live. Dagen efter fanns klippet över hela internet. Livscoachen kommenterade sitt utbrott dagen efter och sa att han kunde se det roliga i klippet.

Cynn får revansch och slår rekord 

Finalen i huvudeventet under WSOP 2018 har gått till historien och slutminuterna har setts av miljontals tittare. John Cynn och Tony Miles var de sista kvar av 7 874 deltagare. Deras heads up-spel varade i över tio timmar och totalt spelade de 199 händer, ett rekord för heads-up. Under hela finalbordet spelades 442 händer, vilket också blev ett nytt rekord.

Det var dramatik in i det sista. När den sista handen spelades satt Cynn med klöverkung och klöverknekt. Han höjde potten till nio miljoner dollar. Miles, som satt med en klöverdam och hjärteråtta, höjde till 34 miljoner. Cynn synade. Miles började svettas och höjde ytterligare 32 miljoner. Cynn synade. Miles går då all-in med två kungar, fem och åtta på bordet. Cynn väntar. Han funderar länge. Till slut synar han igen, och vinner.

John Cynn vann finalen och kunde gå hem med 8,8 miljoner dollar. Det är en lägre prissumma än vad svensken Martin Jacobsson, som vann 2014, fick. Han vann den då fasta prissumman på 10 miljoner dollar. Cynn var ändå nöjd. Det var hans hittills största pokerseger. I WSOP 2016 fick han lämna huvudeventet med en elfte plats och 650 .

Efter matchen var både Cynn och Miles helt slut. Huvudeventet spelades i över tretton dagar, varav finalbordet pågick i tre dagar.

Influenser för poker

Uppkomsten av influensers, det vill säga ambassadörer för företag eller en hel industri, har inte gått pokervärlden förbi. Proffsspelare, har vid sidan av sitt pokerspelande, sociala medier och webbplatser där fans kan komma i kontakt med dem, titta på innehåll och lära sig mer om poker. Joe Ingram har däremot valt att gå en annan väg. Han är pokerinfluenser i första hand och spelare i andra.

Amerikanen, som har varit bosatt i både Kanada och USA, började att spela poker 2008. Hans favoritspel är Pot Limit Omaha och det var hans fascination och passion för just den pokervarianten som fick honom att startade sin YouTube-kanal. 2014 startade han podcasten, Poker Life.

Ingrams innehåll och profil har gjort att han har lärt känna flera kända personer inom pokerindustrin. Om han skriver något på sociala medier kommer han snabbt att få tusentals kommentarer och likes. Hans uppladdningar och innehåll har ofta glimten i ögat. De kan vara lika roliga som de är analyserande. I en intervju med Cardplayer Lifestyle Blog berättade han att han i framtiden skulle kunna se sig som arrangör av stora pokerturneringar, som bland annat WSOP

Det finns mängder med videor på nätet som visar det bästa och det absolut värsta från pokervärlden. Det går att hitta totala ”meltdowns”, och det går att hitta segrar som får ögonen att tåras. Det finns innehåll som ökar kunskapen om poker samtidigt som det går att se pokerproffsen mänskliga sida.

Add your comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.